17 Şubat 2024 - Cumartesi

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI SAYIN ABDULKADİR URALOĞLU’NUN

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI SAYIN ABDULKADİR URALOĞLU’NUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
225 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
 
 
 ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI SAYIN ABDULKADİR 
URALOĞLU’NUN    BU KONUDA  NE DÜŞÜNDÜKLERİ ÖNEMLİ 
     
  Hiçbir sayın bakan 780 bin kilometre kare büyüklüğünde bir ülkenin  kendi bakanlık alanı içindeki sorunlarını dört dörtlük bilmek mecburiyetinde olmadığı gibi ,bu sorunları da bilemez. Ama naçizane bir Tavşanlılı olarak benim  bir konuda sayın bakandan istirhamım var.
        Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Allah nice uzun yıllar bu cumhuriyeti yaşatsın. 29 Ekim 19237ten bu yana yurdumuzun,milli sınırlarımız içinde birçok yerleşim birimine ulaşan çelik yollar(demiryolu)  bir program çerçevesinde çelikten bir ağa dönüşmeyi sürdürüyor. Tavşanlı, Kütahya’nın en büyük,gelişmiş bir ilçesi. Şehrin ortasından Eskişehir- Balıkesir Demiryolu geçiyor.  Bu yol son iyileştirme  çalışmaları sonunda  elektirifikasyon hizmeti aldı.  Yani artık bu demiryolu güzergahında   buharlı ,mazotlu lokomotifler yerine artık elektrik donanımlı lokomotifler hizmete başlamış durumda. 
             Tavşanlı,ayrıca 13 km uzunluğunda bir demiryolu ile Tunçbilek Beldesi7ne de bağlıdır. Bu hat üzerinde halen Linyit Kömürü  taşıması yapılmaktadır.  Ayrıca Ülkemizin en büyük Bor Madeni rezervine sahip Emet ve Hisarcık  bölgelerinden ihraç edilen Bor madeni bu hat üzerinde Emirler İstasyonu üzerinden Bandırma Limanı’na kadar taşınmaktadır. Eğer Tavşanlı- Tunçbilek arasındaki demiryolu hattı hemen 40 km uzaklıktaki (kuş uçumu daha kısa) İnegöl ile birleştirilebilirse ülkemiz yeni bir hat kazanacaktır. Bu hattın maliyetinin değil,getireceği yararın dikkate alınması gerekmektedir.  Böylece Bursa ile İç batı Anadolu bir şekilde birleştirilmiş olacaktır. Bu konuda Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız sayın  Davut Efe ve mesai arkadaşları da yakından ilgilenmektedir. Zatıalinizin bu konuda gerekli çalışmaları başlatması en büyük dileğimdir. Böylece Bursa İlimiz  tren yoluyla Kütahya,Eskişehir ve Balıkesir’e de bağlanmış olacaktır. Bor Madeni de dolaşarak değil kısa bir mesafeden ilgili liman veya limanlara  ulaşmış olacaktır.  
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları