12 Ekim 2024 - Cumartesi

BİR ZAMANLARIN İLÇE GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜYDÜ

BİR ZAMANLARIN İLÇE GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜYDÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
102 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BİR ZAMANLARIN  İLÇE GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜYDÜ
         DEĞERLİ ÖĞRETMEN  İHSAN TANDOĞAN 
(TAKTAK HOCA)
 EŞİ BAHAR HANIM’I KAYBETTİ 

 

                                                                                                                                 
  Ben yıllardır kurulan yuvaların   korunmasından  yanayımdır. Ama bazen beklenmedik bazı olaylar yüzünden aileler  yıkılabiliyor. Bu da aile bireylerini olumsuz etkiliyor. Gönül ister ki hiçbir aile çatırdamasın,yıkılmasın,aile bireyleri altında kalmasın….
   Sevgili İhsan Tandoğan yıllar içinde benim en iyi dostlarım arasında kalmıştır. Birbirimizi kıracak hiçbir davranış içinde de olmadık. Saygı ve sevgi çizgisini zorlamadık. BU DOSTLUK TA PAZARA KADAR DEĞİL MZARA KADAR SÜRECEKTİR.
    İhsan Hoca’nın 2.nci eşi  merhum baldızım Emine Atasayan ‘ın  akrabasıydı. Merhum Kemal Tezer’in ki GLİ Camiası iyi bilir  kızıydı.  Merhum Bahar Hanım ile  Taktak Hoca’nın birbirlerini tanımaları yıllar öncesine dayanır. Ta Tunçbilek’e kadar uzanır. Merhum  Bahar Hanım emekli bir memurdu. Ben sevgili İhsan ile Bahar Hanım’ın  24 Mart 2010 tarihinde İzmir/ Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda  yanlarındaydım.  O gün gelen çok sayıda tebriği bizzat okumuştum.  En anlamlı tebrik zamanın güçlü siyasetçilerinden ,bir ara TBMM Başkanıydı  Doç. Dr. Mustafa Kalemli’nin tebrik mesajıydı.  Zamanın bakanlarından da anlamlı  mesajlar gelmişti.  İşte o gün oldu bir kere sevgili Taktak Hoca’yı merhum eşiyle birlikte  Karşıyaka Öğretmenevi’nde ,merhum lise müdürü Arslan Ergüç, Fr. Öğretmeni Ahmet Başaran ve bazı dostlarla  birlikte olduğumuzda görmüştüm.  Bir daha görüşemedik. Hep  mesajlaştık,telefonla görüştük.  Ben  Özdere’de Onlar dikili’de  aramızda bayağı bir  uzaklık söz konusu. Taktak HOCA  ile merhum eşi Bahar  Hanım neredeyse 14 yıldır evliydiler.  Allah kimsenin yuvasını yıkmasın.  Bunu kimseye anlatamazsınız.  Ben sevgili arkadaşıma sabır diliyorum.  Zaten  uzun ince bir yolun neredeyse son çeyreğindeyiz.  Kimseyi kimselere şikayet etme hakkımız  ve haddimiz de yok.  Allah  veriyor, Allah alıyor.  İtiraz mercii  söz konusu değil.   İnşallah Taktak Hoca bu travmayı kolay atlatır. Yapacak başka bir şey yok.  Aile bireylerine,dost ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi sunuyorum. Yazımı bir duayla bitirmek istiyorum; “Tanrım,ilk önce dağa taşa ver / Hayvanlara ver/ Ormana ver/suya ver/Ondan sonra insanlara,kapı komşuya/Muhtaça ver/ Kalırsa en sonra bana ver” Allah herkesin gönlüne göre versin…..

                                        
      BİR ZAMANLAR  YEDEK SUBAY ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV
YAPTIĞIM KAYSERİ  İLİ   ERKİLET BELDESİ EMMİLER KÖYÜ’NDE 
 KURULAN BİR DERNEK  İHTİYAÇ SAHİBİ ÜNİVERSİTELİLERE 
                             BURS VERİYORMUŞ
                                               
 

      Çok sevindiğim   bir haber aldım. 1960-1962 yılları arasında iki eğitim ve öğretim yılını Yedek Subay öğretmen olarak  geçirdiğim  bir zamanların  Emmiler Köyü’nde artık mahalle olmuş, kurulan  bir dernek   mükemmel işler yapıyor.  Yeri geliyor . Hemen hemen tüm etkinliklerde eli var.  Ben 1962 yılından bu yana bu köyün sakinleriyle akraba ilişkisi içindeyim.  Her ne kadar eski köy,yeni mahallenin nüfusu azalmışsa da yine de  sevdiklerimin,dostlarımın,arkadaşlarımın en azından bugün oğulları,kızları,torunları hayattalar. Kendileriyle her vesileyle konuşuyoruz,mesajlaşıyoruz. Bugüne kadar köy muhtarlarının tamamını tanıyorum.  
       Bana köy halkından  vefat edenleri  haber veriyorlar. Ben de irtibat telefonlarıyla başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Özel günlerde birbirimizi arıyoruz. Bu arada köyde kurulan derneğin faaliyetlerinden de haberdarım.  En son haber  köyde faaliyet gösteren derneğin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine  burs vereceği haberi oldu. Bir derneğin böyle güzel bir hizmette bulunması örnek bir harekettir. Bilmiyorum ülkemizde böyle bir başka dernek veya dernekler var mıdır ama bir mahallede böyle  bir derneğin böyle yüce bir amaç için kollarını sıvaması  taktirlerin üzerindedir.  Halen  mahalle muhtarı olan sevgili kardeşim  Ahmet Tosun’u,  dernek yetkilileri; Kenan Oğuz’u,Ali Kızıl’ı,Burhanettin Güneş’i,  yürekten kutluyorum. Böyle bir  uygulamayı birçok derneğimizin yapması bir öğretmen olarak en büyük dileğimdir.

               4  EYLÜL GÜNÜ  ÜLKEMİZDE  ZABITA  TEŞKİLATI’NIN 
                                               KURULUŞU  OLARAK KUTLANIR

             Baktım  bu kadar gürültünün arasında Zabıta Teşkilatının kuruluşunun yıldönümü de pas geçildi. 1826 yılından beri hizmet veren bu kuruluş asla göz ardı edilemez. Ben Tavşanlı Belediyesi’nde,belde belediyelerinde görev yapan tüm zabıta memurlarımızı bu vesileyle saygıyle anmayı kendim  için görev sayıyorum.
             Bir çoğuyla nice anılarımız olmuştur.  Kitap yazabilirim.  198 yaşında bir kuruluş kimleri görmedi ki? Ülke bazında değil ama Tavşanlı bazında  sadece Tavşanlı Belediyesi’nde kimleri görmedik?  Bu arada bir zamanlar beldelerimiz olan  Çukurköy’de,  Aliköy’de, Gürağaç’ta ki belediyelerimizde, halen belde belediyelerimiz; Kuruçay, Tepecik, Balıköy, Tunçbilek ‘te, hizmet görmüş,çalışkan,sevecen,ünlü belediye zabıta memurlarının keşke sağlıklı bir listesini çıkarabilsek. Ben uzaklardayım, bu görevi birisi veya birileri  takip edip  bir listesini çıkarabilse geleceğimize ışık tutulabilir  diye düşünüyorum. 
         Bu yazımda sadece aklıma geliveren sadece  Tavşanlı Belediyesi’nde  ta baştan ,yani merhum belediye başkanlarımızdan Hacı  Hamdi Ahmet Efendi(1885-1886)’den bugüne yani halen görevde olan Belediye Başkanımız Ali Kemal Derin’e kadar geçen uzun ince bir yolda hizmet veren onlarca  belediye zabıta memurundan sadece tespit edebildiklerimden  söz etmek istedim.
          Bugün  kaç Tavşanlılı bu güzel insanlardan kaçını tanıyor? Tanıyanların da giderek azaldığını biliyorum.  Yaşayan efsane olarak kaç belediye zabıta memurunu gösterebilirsiniz? Merhum babamın balıkçı arkadaşlarından Ethem Çavuş,Mehmet Sönmez Çavuş, Hasan Çavuş( Öğretmen Gültekin Kesin’in eniştesi),Talat Pembe Çavuş(Ayakkabı tamir dükkanı vardı ve saz da çalardı. Kayınna duymaz terliklerinin mucidiydi)Nazım Çavuş( Bir konuşmaya başladı mı  lafı bittiğinde ikinci namazı okunurdu)İsmet Çavuş( genelde mesai bitiminde Ada Mesireliği’nde pompacı Halil Efendi’nin  bahçesine giderdi)Ahmet Çavuş( halk arasında beyaz eldivenli çavuş diye tanınırdı),Kadir Balaban  Çavuş( bir ara Keşkekçi Camii’nde imamlık ta yapmıştı.Arkasında nice namazlar kılmıştık),Zeki Çavuş( bir ara  baharatçılık yapmıştı. Oğlu Fatih ile birlikte uzun süre Tavşanlı Halkı’nın taze,nefis baharat ihtiyacına yanıt vermişti),Cemal Çavuş, Selahattin Sezer Çavuş(Deve Necati’nin yeğeni)Mehmet Şenyiğit( berberlik te yapmıştır)İsmet Arslanerer Çavuş( Arap Hüseyin’in oğlu), Bacak Cemal,bugün dahi asla unutulmamışlardır.
      Zabıta,belediyelerimizin vazgeçilmezidir. Zabıta memurları sayesinde belediyelerimiz birçok müşkülünü  çözmektedir.  Gönlüm isterdi ki ; Tavşanlı İlçesi sınırları içindeki tüm belediyelerimizde görev yapan zabıta memurlarını n adlarını  yazabilseydim.  Ama” bir elin nesi var,iki elin sesi var”  sözü gereği birilerinin de  bana yardımcı olması gerekir. Tavşanlı artık büyüdü. Tavşanlı’nın geçmişiyle yakından ilgili bir hazırlığın sayın kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda başlatıldığını yerel basından öğrendim. Kendilerine bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim.  Tavşanlı’da her meslek grubu içinde kimler var bulup ortaya çıkarılsın. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları