04 Şubat 2024 - Pazar

DEVLETİMİZİN ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORCU VARDIR

DEVLETİMİZİN ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORCU VARDIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
50 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 DEVLETİMİZİN  ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORCU VARDIR
 
      Şehit(şehid); Allah yolunda,ve din uğrunda  savaşırken ölen kimseye denilir. Vatan,millet,kutsal bir amaç  ve görev uğrunda  ölen kimsedir. Esma-i  hüsnadan(Allah’ın  en güzel  isimlerindendir.Görev başında bir Kamu görevlisi,polis,öğretmen,doktor,mühendis,maden işçisi,bir grayder veya diğer yol makinesi kullanan  sürücü ,düşen bir savaş uçağı veya helikopterin pilotu da vefat ettiğinde şehitlik mertebesine  ulaşır.  Şehitlik ise şehitlerin gömüldüğü mezarlıktır. Bugün maalesef şehitlerimiz  kendi memleketlerinde  mevcut mezarlıklara defnediliyorlar. Şehitliklerin sayısı  çok az. Tavşanlı’da da aynı durum söz konusu. Örneğin Kayaarası’nda  Mustafa öğretmen köy mezarlığındadır. Asri Mezarlık’ta  şehitimiz Bahadır   diğer kabirlerin yanındadır.
      Gazi;gaza edendir. İslam dini ve vatan uğruna elde silah,düşmanla savaşan,gazadan şehit olmadan  dönen kimsedir. Gazada ,büyük kahramanlıklar gösteren, kumandan,yüksek rütbeli,küçük rütbelilerdir. 
      Devletin gerek şehitler ve gerekse gaziler için  değişik uygulamalar içinde olması  gerekir.  Eğer bireylerinden birisini şehit veren bir aileye,çeşitli uzuvlarını yitiren gaziye   sahip aileye  en azından karınca kararınca devletimiz bir maaş ödüyor.  Bu maaştan  aile bireyleri de yararlanıyor. Ama bugün itibariyle ailesinden birisini şehit vermiş bir ailenin evi yoksa devletimizin bu aileye bir daire vermesi kadar doğal başka bir şey olabilir mi? Tv programlarında izliyoruz;  şehitin ailesinin içinde oturduğu doğru düzgün bir evi yok.  Öyleyse devlet babalığını gösterip bu aileyi hemen bir ev sahibi,daire sahibi yapmak zorundadır.  Canını feda eden,hem de bu aziz millet ve büyük devletimize    veren şehitlerimizin ruhlarının şad olması için buna ihtiyaç var.  Evet şehitlerin mekanı cennettir.  Allah onlara en güzel  bir cennet köşesinde  evini hazırlamıştır. Ama dünyada ,arkasında bıraktıklarını da devlet düşünmek zorundadır.  Yerine göre çeşitli sportif karşılaşmalarda milletimizi  onurlandıranlara nasıl devlet şefkatli ellerini uzatıyorsa şehit ve gazilerimize de uzatması gerekiyor.  Bugün evi barkı olmayan,gazi evladına zor koşullarında  yardımcı olan  ailelerimizin kaçının evi barkı vardır zannediyorsunuz?  Devlet her zaman  vatandaşlarının yanında olmak zorundadır.  Eğer bu hususta bir kanun teklifi verilecekse geciktirilmeden verilmeli ve  uygulama başlatılmalıdır. Devlet her zaman güçlüdür. Her şeyi üstlenebilir ve yapabilir.Bunu görmek isterim.  Gelin bu teklifi ilk kez bizim milletvekillerimiz, Kütahya Milletvekilleri versinler nasıl olur ama?  Eğer  mesele vatansa,milletse gerisi lafü güzaftır,  Bir aile evladını şehit vermişse,bir bireyi gazi olmuşsa devletten  bunu beklemek hakkıdır.  Şehit olmak,gazi olmak herkese nasip değildir. Bu insanlar hem Allah katında hem de millet katında değerlidirler.  Eğer devletimiz  bu konuda  üzerine düşeni  yapamayacaksa ülkemizde bu işi üstlenecek onlarca kurum ve kuruluş var.  Bugün bir şehit ve gazi için bir ev almak,bir daire  vermek   zor değildir.  Yeter ki bu düşünülsün. ……” Şehitler ölmez,vatan bölünmez”  sloganlarını taçlandırmak istiyor muyuz?  İşte size bir fırsat beyler…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları