07 Ocak 2023 - Cumartesi

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

SAYIN VALİMİZ” KAPIMIZ HERKESE AÇIK” DİYOR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
242 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 SAYIN VALİMİZ” KAPIMIZ HERKESE AÇIK” DİYOR
 
       Sayın valimiz Ali Çelik Beyefendi  :” Kapımız herkese açık” demişler.  Bu güzel ifade beni çok gerilere götürdü.  Ben 85 yaşında yaşlı bir gazeteciyim.  Nice sayın valilerle bir araya geldik. Niceleriyle gezilere katıldık. Niceleriyle bir masada oturup yemek yedik.  Ama öyle sayın valiler gördük ki  Allah inandırsın   makamlarına girerken elimiz ayağımız dağılırdı.  Çünkü  o günün sayın valileri hangi  saattedirler  işte bunu kestiremezdik. 
        Timur, Anadolu’yu bir baştan  bir başa  fethettiği günlerde  Konya’da bir gün  otağında  pek te sinirliymiş.  Zamanın  ünlülerinden Nasrettin Hoca’nın da o sırada Timur’u ziyareti söz konusuymuş. Ama Hoca’nın karısı akıllı,tecrübeli,gün görmüş biri olduğu için   kendisini önceden uyarmış.  Hoca’nın bir sepet elma ve ayva götürmesine karşı çıkmış,” Götüreceksen  taze incir,taze üzüm götür”deyip Hoca’yı ikna etmiş. Hoca Nasrettin  tanındığı için otağın önündeki nöbetçiler kendisine zorluk çıkarmamışlar ve huzura çıkmasını sağlamışlar. İşte bu sırada Timur çok öfkeliymiş karşısındakileri azarlıyor,eline ne geçerse üzerlerine fırlatıyormuş.  Hoca’yı görünce  bir ara durup.” Ne istersin Hoca Efendi?” diye sormuş. O  da  kendisine taze incir ve taze üzüm getirdiğini ifadeyle elindeki  sepeti önüne bırakmış. Ne mi olmuş? Timur elini sepete sokup çıkardığı  incir ve üzümleri sağa sola atmasın mı? Hatta birisi de hoca’ya  isabet etmiş.  Hoca hemen karısının söylediklerini hatırlamış:” İyi ki  elma ve ayva getirmemişim” diyerek  sevinmiş.
          Sayın valimizin  asabi mi,hoşgörülü mü, mülayim mi  yerine göre   karşısındakilere nasıl bir ruh haletiyle   yaklaştıklarını bilmiyorum. Ama duyduğum kadarıyla Kütahyalının sevgisini kazanmış,gönlüne girmiş bir yönetim görevlisi, güzel bir mülki idare amiridir.” Halk Günleri”n de   Kütahyalılarla bir araya geliyor,halkın dileklerini dinliyor,gerekeni yapıyormuş. Sorunların çözümüne yardımcı oluyormuş.Devletimizin her zaman milletimizin yanında olduğunu gösteriyormuş. Asıl güzeli bu günlerde kurum müdürlerinin de bulunmasıdır. Çünkü her kurum müdürü anında sorunları  not ediyor,gerekeni de sayın valinin direktifleri doğrultusunda  çözüyormuş. Talep,öneri ve şikayetler tespit ediliyormuş. Sayın valinin süreç isteyen meselelerle bizzat ilgilenmesi de taktirlerin üzerindedir. Gerekli incelemeler  yapıldıktan sonra  da   sonuçtan  vatandaş bilgilendiriliyormuş. 
            Sayın vali duyduğum kadarıyla, her kesimden herkesle  bir araya geliyor. Mesaisinin büyük bölümünü halkımıza   harcıyor. Bundan da asla sıkıntı duymuyor,mutlu oluyor,bunun kendisine güç kattığını,kendisine şevk verdiğini belirtiyor. Önemli olan  vatandaşın görüş ve taleplerinin çok kıymetli olarak  belirtilmesi. Yıllar içinde hep illerde sayın valilerin,ilçelerde sayın kaymakamların makam odalarının kapılarının her zaman açık olmasını isteyenlerden olmuşumdur. Vali kapısı,kaymakam kapısı devletin kapısıdır. Bu kapı   ne kadar açık olursa vatandaş ta o kadar mutlu olur. Sayın valiye bu özel günlerde sadece talepte bulunanlar gelmiyormuş. Teşekkür babında gelenler de oluyormuş. Ben böyle günlerin yani “ Halk Günleri” nin hep birlikte daha iyiye ve daha güzeli aramada bir vesile olduğunu düşünüyorum.
             Yazımın başında ifade etmiştim; bazı sayın valilerin makamına girerken elimizin ayağımızın dağıldığından söz etmiştim. Allah mekanını cennet eylesin,Kütahya’da  bir zamanlar( 24.07.1975-18.02.1978) Nazmi Çengelci  vali olarak görev yapmıştı.  Makamına girerken epeyce düşünüp öyle girmiştik.  Bir konu hakkında kendilerini ziyaret etmiştik. Ama maalesef bizlere yer gösterilmediği için ayakta kalmıştık. Kendileri makamlarında otururken bizler ayakta ydık. Zamanın Tavşanlı  Kaymakamı Nail Taşdelen’i bizim yanımızda arayıp  kendisiyle sert bir konuşma yapmışlardı.  Biz sanki sayın kaymakamı şikayet etmiştik.  Müşkül durumda kalmıştık. Dakikalar  geçmez olmuştu.  Makam odasından nasıl çıktığımızı bilememiştik.  Ama kulakları çınlasın sayın Utku Acun(20.11.1997-10.08.2000)  ile  Tavşanlı’da GLİ Misafirhanesi’nde kendileriyle birlikte,  “ Bu türkü Kütahya’nın milli marşıdır” dediği “ Kütahya’nın Pınarları “ türküsü eşliğinde  oynarken ne kadar mutluyduk. Ne kadar huzurluyduk. Bir sayın vali ile bir esnaf,bir öğretmen,bir memur  hep birlikteydik. 
              Kütahya’nın “Fahri Hemşehrisi” de olan sayın Ali Çelik Bey’e sağlıklı bir ömür,mutlu bir yaşam , nice başarılı yıllar diliyorum.  İyi ki  sayın Ali Çelik Bey gibi bir valimiz var diyorum.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları