12 Kasım 2022 - Cumartesi

TAVŞANLI-KÜTAHYA ARASI FİLİZ MİNİBÜSLERİYLE 35 TL

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
264 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 TAVŞANLI-KÜTAHYA ARASI FİLİZ 
MİNİBÜSLERİYLE 35 TL     OLMUŞ 
  EH MAZOT FİYATI BELLİ 
  KİMSE KUSURA        BAKMASIN   
      Bir zamanlar Tavşanlı ile Kütahya arasında çalışan otobüsler arasında bir rekabet vardı. Öyle ki gün geldi bu rekabet akıl almaz boyutlara ulaştı ve Tavşanlı- Kütahya arası bedava oldu. Yemin ederim; Tavşanlı’dan Kütahya’ya çay içmeye gidenler olmuştur. Bir öğle yemeği yiyip geri dönenlerin sayısı da bir hayli olmuştur. Böyle rekabet olur mu? dediğimizde herkes tebessüm etmiştir. Ama o yıllarda akaryakıt fiyatları bugünkü gibi  çift rakamlarda değildi.  Bazen otobüs sahiplerine acırdık. Hatta :” Gelin yapmayın beyler,günahtır. “ dersek te aldıran olmazdı. 
                 Gün geldi. Akaryakıt fiyatları  çift rakamlara ulaştı. Tıpkı bugünlerde olduğu gibi. Seyahatler kısıtlandı. İnsanlar bir yerden bir yere gitmez oldu. Gerekmedikçe araçlarına binmemeye başladılar. Enflasyon her şeyi alt üst etti. 
                  Bir dostum Tavşanlı’dan beni arayıp Tavşanlı- Kütahya arası 35 TL oldu deyince  hiç tepki vermedim. Az bile yapmışlar diyecektim diyemedim.  Tavşanlı’dan Filiz Minibüsleri’ne binen  ve Kütahya’ya giden bir hemşehrimiz  50 km yol alıyor. Bazen minibüsler şehir merkezlerine giriyor. Ne yapsınlar yani?  Ne kadar ekmek o kadar köfte değil mi?  Ben Filiz Minibüsleri sorumlularına bir şey demiyorum. Onlar da bizlerden biri. Onlar da yolcuyu daha ucuza taşımayı istemez mi?
                  Kimse ağlamasın.  Yetkili kooperatifin yönetimi haklıdır. Ya herro ya merro. O zaman minibüse binmeyeceksin. Eskiden olduğu gibi yürüyeceksin. İnsanımız artık bir yerden bir yere giderken yürümüyor. Otobüse,midibüse,minibüse,otomobile,taksiye alıştı. Bir binmezsin,iki binmezsin ama çaresiz bineceksin.    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları