21 Ekim 2023 - Cumartesi

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI YENİDEN SEÇİLMELİDİR

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI YENİDEN SEÇİLMELİDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
438 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
KÜTAHYA  İLİ’NDE  BAŞARILI BELEDİYE
BAŞKANLARI YENİDEN SEÇİLMELİDİR 
 
      31 Mart 2024’e kadar köprülerin altından ne sular akacağını bugünden kestirmek mümkün değildir.  Çünkü siyasette bazen 24 saat çok uzun bir süredir.  Ben sadece Kütahya için  konuşmuyorum ama ülke genelinde eğer  bir belediye başkanı gerçekten başarılıysa, kendisine oy veren seçmenin  teveccühüne mazhar olmuşsa kanımca yeniden bu göreve talip olmalı ve yeniden seçmenden   bir dönem daha  kendisine fırsat verilmesini istemelidir.  Hani ünlü bir ifade vardır;” Su geçerken at değiştirilmez”sözü siyaset için de geçerlidir. Zaten iyi bir binici,iyi bir sürücü  sudan geçerken   bilgi ve tecrübesini  harmanlayarak  işi kolay kılabiliyor.  Yeni yeni denemelerle bence bir yere varılmıyor.  En azından bir dönem belediye başkanlığı yapmış,bir dönem belediye meclisi üyeliği yapmış ve bir dönem muhtarlık yapmış biri için bu ilk dönem çıraklık dönemidir. Aynı kişilerin bir dönem daha görev yapmaları kendilerini kalfa yapar. Hele hele bu bir dönem daha olursa bu defa bir zamanların çırağı,kalfasını usta olarak görebiliriz. 
      Bakın Kütahya’da  MHP’li Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya merkezde her karış toprakta  bugüne kadar  birçok hizmete vesile oldu.  Dürüst mi? Dürüst.  Namuslu mu? Namuslu. Kültürlü mü? Kültürlü.  Kütahya sevdalısı mı? Evet.  Bugüne kadar bir dakika yerinde oturdu mu? Oturmadı. Bugün Kütahya7da birçok sorumlunun koltuğu  pırıl pırıldır.  Ama Prof. Dr. Alim Işık’ın koltuğu tozludur. Çankü sayın başkan  şöyle bir” Oh!”  diye  koltuğuna doğru dürüst oturdu mu sanıyorsunuz? Kimse çıkıp ta  “ Ey! Alim Işık senin kaşının üzerinde kaşın var. Senin gözünün üzerinde gözün var” diyebiliyor mu?Tevazuda yer kadar alçak mı?  Dert dinliyor mu?  Makam odasının kapısı ardına kadar vatandaşa açık mı? . Ben sevgili hemşehrilerimin ne düşündüklerini bilemem.  Ama  bir Alim Işık varken bir başka Alim Işık aramanın  yanlış olduğu kanısındayım. 
       Sevgili dostum Tavşanlı’nın  AKP’li  Kuruçay Beldesi Belediye Başkanı   Erhan Demiray  göreve başladığından bu güne yerinde oturmayan belediye başkanlarından. Kendisini kilometrelerce uzaktan takip ediyorum.  Her Kuruçaylı’ya zaman zaman soruyorum,kendisinden memnun olup olmadıklarını öğrenmeye çalışıyorum. Ama  öğrendiğim kadarıyla mülahazat hanesi olumlu. Peki sevgili Kuruçaylılar  durup durukken başka bir Erhan’ı mı   seçecekler? Bu çok yanlış olur. Çalışan insanın önünü açmak gerek.  Yapacağı belki daha nice vizyon projeleri var ne biliyorsunuz? Kuruçaylılar akıllı insanlardır. Gereğini yapacaklardır.
        Bir zamanlar,” İlçe olsun”denilen Tunçbilek bugün beldedir.  Anap Dönemi’nde Balıköy ve Tunçbilek  küçük ölçekli birer ilçe yapılacak ve Kütahya iki mini ilçe kazanacaktı. Olmadı.Ama benim gözümde Mehmet Tunçbilek’in memleketi,cefakar,vefakar,ülkemizin ekonomik gücüne güç katan Tunçbilek bugün gerçekten küçük ölçekli bir ilçedir.  Tavşanlı’nın  gururudur.   Bu beldeye  bugüne kadar  hizmet etmiş belediye başkanlarının bir kısmı bugün hayatta değildir. Bir kısmı da  anılarıyla yaşamaktadır. Mevcut Belediye  Başkanı Mustafa Düzgün MHP’li belediye başkanıdır.  Şerefli,dürüst,Türk Madenciliğine emek vermiş,hizmet etmiş,bir sendikacının  oğludur. Sevgli Durmuş  Düzgün’ün sevgili oğlu Mustafa ile uzaktan yakından pek ilgilenemedim.  Çünkü uzaktayım.  Tavşanlı’da olsam kapısını sık sık çalardım.  Mustafa Düzgün de bana göre yola devam etmesi gerekenlerdendir. Bakın tekrar söylüyorum; Gerek Mustafa Düzgün,gerek  Erhan  Demiray ve gerekse  Prof. Dr. Alim Işık tertemiz hemşehrilerimizdir.  Varsınlar bir süre daha hizmet etsinler.  Kütahyalı seçmen merkezde olsun,ilçelerde olsun,beldelerde olsun çalışan belediye başkanlarını koruyup kollamak mecburiyetindedir.  Ben her üç belediye başkanının birer dönem daha  görevine devam etmesinden yanayım. 
         Terazi her defasında seçmenin elindedir.  Seçileni  ölçecek olan da seçmendir. Bu arada  bazıları benden Tavşanlı Belediye Başkanı  sevgili Mustafa Güler’den de söz etmemi istediler.  Ben AKP’nin üç dönem  hizmet veren belediye başkanları için dördüncü dönem için ne düşündüğünü bilmiyorum.Aslında bir belediye başkanı başarılıysa  önü sürekli açık olmalıdır. Başarılı bir başkanın boşalttığı koltuğun doldurulması zaten zordur. Eğer bir dönem daha sevgili Mustafa Güler’e yeni vizyon projelerini tamamlamak,bunlara yenilerini ekleme fırsatı verilirse inanıyorum ki şehir  planlamacısı sayın Güler  her türlü sağlık sorunlarına rağmen bir dönem daha bu görevi  yapacak güçte,tecrübede ve liyakattedir.  Tavşanlı’yı Tavşanlı’nın içinde yaşayanlar göremez.  Bir yağlı boya ressamının eserini birkaç metre uzaktan  seyredeceksiniz. Tavşanlı’yı,Tavşanlı dışından  değerlendireceksiniz.  Geçtiğimiz akşam Tavşanlı’yı  bir konser vesilesiyle    tekrar  izledim.  Binlerce Tavşanlılının Cumhuriyet Meydanı’ndaki  heyecanını,mutluluğunu,coşkusunu  dakikalarca   yaşadım.  Mustafa Güler  Tavşanlı’nın kabuğunu kırmış,kanımca  başarılı bir belediye başkanıdır.  Kul hatasız olmaz.Bana  göre  sevgili Güler, hatası az,başarısı fazla olan bir evladımızdır.   Eğer AKP sevgili Güler’i bir dönem daha Tavşanlı Belediye Başkanı olarak  görmek istediğini açıklarsa   bundan kazançlı çıkacak olan Tavşanlı ve Tavşanlılı olacaktır. Üç dönemdir eli bükülmeyen bu evladımıza  biraz daha izin vermek en doğrusu ve en hayırlısı  olacaktır. Şu gerçeği de kimse göz ardı edemez; Mustafa Güler’in hiçbir   maddi   sıkıntısı  ve maddi  beklentisi yoktur. Pırıl pırıl bir mesleği vardır.  Bugün serbest kalsın Tavşanlı  bile bu değerli evladını  elinde bir süre tutamaz diye düşünüyorum. Ben Güler’in sadece Tavşanlı’ya,Tavşanlılılar’a hizmet vermesini istiyorum.  Mevcut şartlarda Tavşanlı’da AKP DIŞINDA HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ ADAYININ BAŞKANLIĞI  alması bana göre  sürpriz olur. Ama AKP  sevgili  Mustafa Güler’e” Harç bitti yapı paydos” derse o zaman işte diyeceğim bir şey olamaz. Böyle olursa  herkes  başını iki elinin arasına alarak   yeni bir isim etrafında bir araya gelmeye çalışacaktır. Tavşanlı’da birkaç siyasi partiye gönül veren seçmenin bir araya gelerek ortak bir isim etrafında toplanması  zaten   Tavşanlı’nın doğasına aykırıdır. Çok partili döneme girdiğimiz 14 Mayıs 1950’den bu güne kadar  Tavşanlı seçmeninin nasıl bir rota çizdiğini görmeyenler ya kördür ya da sağırdır. Kimse kimseyi kandırmasın…… 
#
Yorumlar (1)
zor adam
21.10.2023 18:45
destekliyorum aynı başkanlar devam etsin başkanlıga tavşanlı inanıyorum daha iyi olacaktır inşallah
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları