26 Mart 2023 - Pazar

BİRKAÇ HABER

BİRKAÇ HABER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
1152 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN 
 BİRKAÇ HABER 
  Kütahya Barosu’nun en önemli birimlerinden birisi hiç şüphesiz” Çevre ve kent hukuku  Komisyonu” dur. Bu birimin başında da  tam anlamıyla,gerçek bir çevreci, Tavşanlılı ,Kütahya Barosu’nun duayenlerinden Av. Ali İhsan Bakır bulunmaktadır.  Merhum Doğa bilimci,büyük botanikçi, Ağaçsever,Tavşanlı’nın Fahri Hemşehrisiydi Hayrettin Karaca’nın  ruhunu şadeden  çabaları var. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin.  Kütahya’yı tehdit eden  bir olay üzerinde de üzerine düşeni yapıyor. Nedir bu  olay?Bir süredir, Allah’ın cennet bahçelerinden birisi olan  Kütahya ‘da  altın ve gümüş aramak  için birilerince   gayret sarfediliyor.  Maden aramak demek,bir başka ifadeyle doğayı tahrip etmek demektir. İşte bunun farkında olan KÜTAHYA BAROSU,bünyesindeki  komisyonu   hemen harekete geçirmiştir.   Bildiğim kadarıyla son olarak bu komisyonun değerli başkanı Av. Ali İhsan Bakır yanına  Simav- Örencik,Avcılar ve Kavaklı Köyleri   temsilcilerini  alarak Tavşanlı Kaymakamı sayın Hayrettin Baskın’ı ziyaret etmiş. Sayın kaymakam,ilçeye yeni teşrif ettiklerinden  bilgilendirilmesinde büyük yararlar olduğu gerçek.  Bu bilgilendirme yapılmış.  Sayın kaymakam sayın Bakır ve beraberindekilere  teşekkür etmiş. Bu samimi ziyarette ZENİT MADENCİLİK A.Ş nin faaliyet gösterdiği  ALTIN-GÜMÜŞ MADENİ davası da masaya yatırılmış.  Tavşanlı Halkı( Çobanköy,Gümüşgölcük,Devekayası ve civarındaki bazı köylerin sakinleri bir süre önce  Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi yakınında  inşa edilmek istenilen “ Zehirli  Katı atık Bertaraf Tesisi” için   büyük bir mücadele vermişti. Sayın Bakır bu  sınavdan da başarıyla çıkılmasında etkili  isim olmuştu. 
        Tavşanlı şimdilik bu tehlikeyi bertaraf etmiştir. Ama Kütahya’nın diğer  kesimlerinde  hazırlanan tuzakların mutlaka bozulması gerekmektedir. Çünkü Kütahya,sadece Tavşanlı değildir. …..
         KÜTAHYA BAROSU, “ Aile Hukuku  Uygulamaları” Semineri   düzenlemiş.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda  düzenlenen seminerde,  Kütahya Barosu’nun değerli Başkanı Av. Edip İlkay Sunay,Baro Yönetim Kurulu Üyeleri avukatlarımız, konuklar; Emekli hakimlerimizden Zerrin Özmen  Togay, Ankara Barosu’ndan , Av. Ebru Varnalı da birer konuşma yapmışlar.Seminer Soru-Yanıt formatı çerçevesinde sonlandırılmış. Bu seminerin Türkiye Barolar Birliği’nin  meslekiçi  eğitim seminerleri  kapsamında gerçekleştirildiği belirtiliyor. 
         Kütahya’da bir  AVUKATLAR  EVİ’nin gündemde olması  beni bir hukukçu çocuğu olarak mutlu etti. Yeni yönetime bu nedenle en samimi  teşekkürlerimi sunmak isterim. Bir öğretmen olarak ta  bu gelişme beni   üzdü. Neden? Çünkü 1000’nin üzerinde öğretmenin görev yaptığı Tavşanlı’da öğretmenin evi yok. Bari Avukatlarımızın evi olsun. 
         TAVŞANLI’da hırsızların açamayacağı yerli kilitler üretildiğini  kaç Kütahyalı biliyor?Hırsızlara  duyurmak isterim; Sakın Tavşanlı’ya gelmeyin çünkü  bu kilitleri açamazsınız. Tavşanlı Kiliti, yıllar öncesinden bu yana var. Ama üreteni azaldı. Bir elin beş parmağı kadar kaldı. El yapımı Tavşanlı Kiliti yapım ustası  MAHİR SAYIN,oğulları; MEHMET SAYIN ve  ALİ  SAYIN,  gecelerini gündüzlerine katıp bıkmadan usanmadan  sürekli Tavşanlı Kiliti üretiyorlar. Osmanl’nın asırlar boyu ürettiği kilitler Tavşanlı’da bugün de üretiliyor.Bu kilitler aslında çok kullanışlı. Sipariş üzerine üretiliyor. Bir başka ifadeyle  Tavşanlı Kiliti 100 yıldır üretiliyor. Yani  sevgili  Ali ve Mehmet   dördüncü neslin bireyleri. Bu kilitlerin şifre özelliği bulunuyor. Çok parçalı kilitler. Ev,avlu,iş yeri kapılarında dolaplarda kullanılıyor. Tavşanlı’da tarihi,eski evlerde örnekleri var. Hem demir,sac, kapılarda,hem ahşap kapılarda değerlendiriliyor. 12 ÇEŞİTİNİ ÜRETEBİLİYORUZ.  Yani anlayacağınız; Osmanlı Kiliti olmuş Tavşanlı Kiliti. Kilitler şifreli olarak üretildiğinden   sahibi bile şifreyi unutursa  kiliti açamıyormuş. Şifreyi mutlaka bir yere not etmekte yarar varmış. Hani  bir film var;  Adı:”Son Apaçi” Tavşanlı Kiliti’nin üreticileri de  filmdeki “ Son Apaçi” gibiler.  Allah işlerini rast  getirsin. Sağlıklı ömürleri olsun. Hep yaşasınlar….Bu kilitlere marka  tescili gerekli diyorum.   Yani “ Alamet-i farika” “ Tavşanlı Kiliti”  olarak ölümsüzleşmelidir. 
        KUTSO MECLİS BAŞKANI  NAFİ GÜRAL”  BİR KAHVALTILI TOPLANTIDA  ÇOK GÜZEL ŞEYLER SÖYLEMİŞ; “Zoru başarmak kolaydır, imkansızı  başarmak zaman alır.Başarabileceğinize inanın.mutlaka başarılı olursunuz “  demiş.  Bunları ancak birikimi olan,duayen,tecrübeli iş insanları söyler. Bu söyleri ifade ettiği sırada kahvaltıda da kimler var biliyor musunuz? Tavşanlı’nın başarılı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe,Meclis  ve yönetim kurulu üyeleri.  Davut Efe,değerli iş insanımız Nafi Güral’ın Kütahya için büyük bir değer ve fırsat olduğunu bildiği için  her zaman  bu değerli iş insanından güç aldıklarını ifade ediyor. 
         KUTBO  YÖNETİM KRULU BAŞKANI NECATİ GÜLTEKİN, En büyük sorunlarının  “ Tarımda parçalı arazi” olduğunu söylüyor. Çok doğrudur. Çünkü maalesef Kütahya’da  % 30’luk bir arazi tarım için elverişli durumda da onun için böyle söylüyor. Ama en acısı,bu % 30’luk arazinin de  ancak  % 5’i ancak değerlendirilebiliyormuş. Sayın başkanın bu sözleri 10 Ocak 2023  “ Çalışan Gazeteciler  Günü”nde  söylediğini ifade etmek isterim. Gazetecilerle yaptığı bir kahvaltıda  söylemiş.  Sayın başkanın ifadelerinden Kütahya’da 18 tescilli ürün olduğunu da öğreniyoruz. En güzeli  Türkiye’deki  106 Borsa arasında  KÜTBO’nun   llk 30 arasında olması.  Sayın başkana göre değişimin  kademe kademe yaşanması şart.  Bu arada kadın ve gençlerde girişimcilik mutlaka desteklenmelidir. En sevindiricisi,Kütahya tarımı daha iyiye doğru gitmektedir. Kütahya Coğrafyasının % 57’si  Orman Kadastrosu içinde yer alıyor.  Yani Ormanlık alanların  % 9’u  Hazine arazisi. Şu anda Kütahya’da dört bölgede   arazi toplulaştırması  yapılıyormuş.Bunlar da  Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Gediz  bölgeleriymiş.  Yakın bir gelecekte umulur ki   Kütahyalı Çiftçi’nin ve üreticinin   geliri artacaktır.  Bu çözülebilirse  Kütahya7da göç sorunu da kalmayacakmış. 
          KÜTAHYA’nın simgelerinden” HİSARLI AHMET  “  13. Uluslararası Sempozyumunda  8-11  Haziran 2023 tarihleri arasında  yeniden hatırlanacakmış.  Hisarlı Ahmet ne zamandır unuttuğmuzdur? Her an kalbimizde değil mi?  Bu sempozyumun başarıyle gerçekleştirileceğine inanıyorum. Sevgili okul arkadaşım Hisarlı Ahmet’in oğlu Mustafa Hisarlı’ya da bu vesileyle en kalbi selam ve sevgilerimi sunmak isterim. İyi ki bir zamanlar yanına  gidip bu güzel insanın ellerinden öpmüşüm…..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları