14 Kasım 2014 - Cuma

BİR JEST YAPABİLİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
3721 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

             MEHMET TARHAN GANİ GÖNÜLLÜDÜR BİR JEST YAPABİLİR

 

İş adamlarımızdan Mehmet Tarhan geçtiğimiz günlerde Türkiye'de THK'nın sayılı iş hanlarından birisi olan Tavşanlı THK iş hanını satın almıştı. Yıllardır THK'na topladığı deri, fitre, zekat diğer gelirleriyle dikkat çeken Tavşanlı THK şubesi satılan iş hanında artık sayın iş adamının izniyle kirada hizmetini sürdürüyor. Sayın Tarhan aslında bu davranışıyla bile ahde vefa örneği göstermiştir. Diyeceksiniz ki durup dururken THK başkanlığı Tavşanlı'daki iş hanını neden satma ihtiyacı duydu. Bir açıklaması mutlaka olmalıdır. Ama THK bir taşınmazını, altın yumurtlayan bir tavuğunu, süt veren bir ineğini kesmiştir. Üstelik kendisine sürekli gelir getiren bir iş hanını. THK başkanlığı yıllar önce kuruma bir uçak armağan eden Tavşanlı'ya bunu yapmamalıydı. Şu gerçek iyi bilinmelidir ki kurumlar taşınmazlarını satarak hiç bir yere varamazlar. Çünkü en akılsızca tasarruf satıştır.

THK Tavşanlı Şubesi başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve Tavşanlı'lı THK sempatizanlarının sayın iş adamı Mehmet Tarhan'dan bir beklentileri var. Deniliyor ki sayın Tarhan satın aldığı iş hanını bakım ve onarıma alacaksa THK Tavşanlı Şubesi'ni unutmasın. Yeni binanın bir köşesinde bu değerli kurumun şubesine kalıcı bir yer ayırsın. Şimdilik mevcut iş hanında THK Tavşanlı Şubesi sembolik bir kira ile hizmetini sürdürüyor. Eskilere göre bu iş hanının bulunduğu arsa Tarhan ailesininmiş. Kuruma bağışlanmış. Bu doğruysa mülk sahibine rücu etmiştir. Bana göre sayın Mehmet Tarhan ister mevcut haliyle kalsın işhanında, ister yerine yaptıracağı bir binada kendisinden bekleneni yapacaktır. Yüce Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda hizmetini sürdüren THK için fahri görev alan yaşayan veya rahmetli tüm başkanları, yönetim kurulu üyelerini, Tepecik'li Cemal ve Nuri Duğan gibi muhasipleri saygıyla anıyorum. Halen şube başkanı olan emekli öğretmen Hasan Kılıçarslan'ın ve mesai arkadaşlarının kuruma sağladığı son gelir 22 bin TL civarındadır.

Yıllardır Tavşanlı'ya ve kuruma hizmet veren THK şubesi dün olduğu gibi bugün de hizmet sunmayı sürdürecektir.

                                             BRAVO DERBENT'LİLERE

Sevgili Emin Akdoğan 1989-2004 yılları arasında ilçeye bağlı Derbent Köyü'nde muhtarlık yapmış başarılı bir GLİ çalışanı ve köyün altın çocuklarındandır. TBMM Başkanı hemşehrimiz Doç.Dr. Mustafa Kalemli Derbent Köyü'ndeki sağlık evini hizmete açtığı günlerde de Emin Akdoğan muhtardı. Hiç unutmam o gün bir ara sohbet etmiştik. Bana Yunanlılar tarafından işgal günlerinde yakılan ve şehit edilen Derbent'lilerden söz etmişti. Bir şehitler anıtı istiyordu. Kendisiyle beraber çok çabaladık. Çok kişilerden sözler aldık. Ama girişimlerimiz sonuç vermedi. Hani gelin ata binmiş te ya nasip demiş ya onun arzusunu halen köy muhtarı olan kardeşi Muzaffer Akdoğan gerçekleştirdi. 27 Ekim günü ilçenin ilk şehitler anıtı olan Derbent Şehitleri Anıtı açılmış. Sağolsun sevgili Emin bana " Hocam senden bir kaç kelam edecektim fırsat bulamadım.Bu anıtın fikir babası sensin." diyerek gönlümü aldı. Hayır fikir babası ben ve sevgili Emin'dir. Bu vesileyle söyleyeceklerim var. Her 27 Ekim günü köyde bir program hayata geçirilmeli, il protokolü ve ilçe protokolü tören için köyde olmalıdır. Askeri birlik ve bando ise törene ayrı bir güzellik katacaktır. Hatta bu törenlere onur konuğu olarak köy ile akrabalık bağları bulunan hemşehrimiz sayın Kalemli'de davet edilmelidir. Köylü yurttaşlar valisini, kaymakamını, tugay komutanını ve diğerlerini mutlaka bu törenlerde görmek isteyeceklerdir. Anıtın bir kazanç olduğuna inanıyor sebep olanları kutluyorum.

 

                           KÖMÜR DİYARI TAVŞANLI'DA ERMENEK ÜZÜNTÜSÜ

 

1940'lı yıllardan bu yana linyit üretiminde istisnalar dışında fire vermeyen Tavşanlı Karaman-Ermenek'te yaşanan feci maden kazasını konuşuyor. Büyük üzüntü var. Her yıl milyonlarca ton linyit üreten Tavşanlı, eski Türk Maden-İş Genel Başkanı hemşehrisi Hasan Hüseyin Kayabaşı'nın Ermenek için açıklamalarını büyük bir dikkatle değerlendirmiş. Herkes Ermenek gibi bir yerde ilkel ortamda hem de yeraltı su zenginliğine sahip bir havzada kömür üretilmesini olumlu bulmuyor. Tema ve diğer bazı kurumların jeolojik alt yapı konusunda verdiği olumsuz raporların neden göz ardı edildiği tartışılıyor. Sayın Kayabaşı ile telefonla görüştüm. Bana Ermenek gibi bir yerde yeraltı kömür üretiminin dehşet verici olduğunu anlattı. Görevi süresince hep bu konulara duyarlı olan hemşehrimiz eski genel başkan bir anlamda madenlerin artık devlet eliyle işletilmesine işaret ediyor. Her aklına esenin her yerde maden ocağı açmasına karşı çıkıyor. Üstelik bilinçsizce üretimlerin doğaya zarar verdiğinden söz ediyor. Bu arada GLİ Müessesesi'ni de onure ederek Tunçbilek'te bugüne kadar kurallara uyulduğunu ve sonuçta kimsenin ağlamadığını belirtiyor. Tunçbilek modeli bir şablon olarak kullanılabildiği taktirde inanıyorum ki Türkiye'de anneler ağlamayacak, milletin yürekleri dağlanmayacaktır.

 

                                   SAYIN MUSTAFA ÇOKUSLU'YU İSTİYORUZ

 

Sayın GLİ müdürü emekli olmuş. Yakinen tanıdığımız İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Şube Müdürü, müessese müdür yardımcısı maden mühendisi Mustafa Çokuslu müessese müdürlüğünü vekaleten yürütüyormuş. Müdürlük için hiç sağa sola gitmeye gerek yok. Dürüst, efendi, işinin ehli, kendini kanıtlamış bir hemşehrimiz olan sayın Çokuslu Tavşanlı'lı tarafından çoktan oturduğu makama asaleten getirilmiştir. Spor camiası bile ayakta. Bir an önce sayın Çokuslu'nun asaleten atamasını bekliyor. GLİ Müessesesi sayın Mustafa Çokuslu ile çok büyük başarılara imza atacaktır. Ben de hayırlı haberi sabırsızlıkla bekliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları