23 Eylül 2022 - Cuma

PROF.DR VURAL KAVUNCU ÇALIŞMALAR HAKKINDA

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
333 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 PROF.DR  VURAL KAVUNCU  
ÇALIŞMALAR HAKKINDA 
      BENİ SIK SIK BİLGİLENDİRİRDİ 
 

         Ben bugüne kadar ,yıllar içinde, iki sayın milletvekilinden  bir zamanların eski  TBMM Başkanı,yine bir zamanların  birçok bakanlık yapmış  Kütahya’nın(Tavşanlı’nın gururu) Doç. Dr. Mustafa Kalemli’nin    ve yine halen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Rektörü,eski parlamenter Kütahya’nın ( Tavşanlı’nın gururu)  Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun    verdiği bilgileri  haberleştirdim. Çünkü doğru,ciddi bilgilerdi.  Özellikle Anadolu Ajansı Muhabiri olduğum için  iki defa dinler,bir defa yazardım. Bir  haberi  teyid  etmeden  kesinlikle  yazıya dökmezdim. Onun içindir ki kesinlikle başım ağrımamıştır. 
          Sayın Kavuncu’nun Ankara’dan gönderdiği çalışma notlarını saklamışım.  Sayın Kavuncu,   LİNYİTSPOR  ile ilgili 10 Mayıs 2013 tarihli  yazısında aynen  ;” Her koşulda ,halükarda,Linyitspor’un yanındayım .Tavşanlılının   aksi iddia edilemez, LİNYİTSPOR ile  gurur duyduğunun, sporun başarıyı hedeflediğinin, ancak gelinen noktada   PTT 1. Lig’de  kalmayı belirleyecek   sezonun son karşılaşmasına  çıkılacağının, Göztepe ile  yapılacak karşılaşmanın   iki kardeş  takımın mücadelesi  şeklinde geçeceğinin,Ligden düşmeyen  tarafın kesinlikle    LİNYİTSPOR olacağının bilincinde olduğunu düşünüyorum.   LİNYİTSPOR’a gönül vermiş  onbinlerin  ellerinden geleni yapmakta olduklarını, tüm imkanların seferber edildiği  biliyorum.” diye yazmış. Kimse  sayın parlamenter, Kütahya’nın Tavşanlılı Milletvekili Hüsnü Ordu’nun ki Linyitspor’un  TFF 1.Ligi’ne yükselmesinde büyük emekleri vardır,  sayın Kavuncu’nun hatta sayın Kalemli’nin  hakkını inkar edemez. Ederse gözleri kör olur.  Her üçünün de   LİNYİTSPOR ‘un başarılarında büyük katkıları olduğunu en azından ben de biliyorum. Örneğin; Sayın KAVUNCU,  başta zamanın sayın kaymakamının ,iş adamlarının, şirket yetkililerinin,STK’ların temsilcilerinin  taraftar gruplarının LİNYİTSPOR KULÜBÜ’nü ziyaret etmeleri hususunda büyük  gayret içinde olmuş, bu ziyaretlerin faydalı olacağını söylemiştir.  Bu ziyaretlerin yararlı olduğunu söyleyebiliriz.  Maddi destek,araç yardımı ve diğer destekler bu ziyaretler sonunda  gerçekleşmiştir.    
           Bunları niçin yazdım? Eğer bir futbol takımı  gerekli ilgiyi görürse mutlaka başarıya ulaşıyor.En azından kulakları çınlasın zamanın Tavşanlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İhsan Tandoğan( Taktak Hoca),merhum terzi Tahsin Eröz,merhum  GLİ  Müessesesi   Müdürlüğü Özel Kaleminden  İzzet Güre,gazeteci-yazar merhum Ahmet Körhasan ve ben  Linyitspor’un maddi açıdan güçlendirilmesi amacıyle zamanın TKİ Genel Müdürü Yusuf Çebi’yi   Ankara’da makamında  niçin ziyaret ettik?  Neden ziyaret ettiğimizi  izaha gerek var mı? İşte Linyitspor yıllar içinde hem TFF 1.,2.,3. Ligleri’nde  hem Türkiye  Kupası karşılaşmalarında  başarılı olmuşsa bu , bunun gibi, böyle  temasların   büyük  faydasını görmüştür. Linyitspor’un ilçe dışında lobileri vardı. Bunlar,en azından  takımı manevi olarak  güçlendiriyordu. Bugün KÜTAHYASPOR bile gösterilen ilginin bir sonucu olarak bulunduğu ligdedir. Yeterli ilgi gösterilmesin maazallah Kütahyaspor da  Linyitspor’un akıbetiyle karşı karşıya kalabilir. 
           Sayın Kavuncu’nun   10 mayıs 2013 tarihli bilgi notlarında  Tavşanlı Ada Stadı’yla da ilgili bilgiler de var.Tavşanlı’nın bugünkü gece karşılaşmaları da yapılabilen AB Normlarındaki  stadı durup dururken mi inşa edilmiş,Türk Sporu’na,Tavşanlılılara kazandırılmıştır. ?Bu stad kim ne söylerse söylesin LİNYİTSPOR’un başarıları göz önünde bulundurularak  kazanılmıştır. Sayın eski parlamenter,halen KSBÜ Rektörü Prof Dr Vural Kavuncu , Tavşanlı’ya sırf Linyitspor’un başarıları  göz önünde bulundurularak  kazandırılan AB normlarında,gece maçı oynanabilen bu  modern stad  için  zamanın Spor Bakanı  Suat Kılıç’a,  konuyu önemle takip eden  genel müdür  Mehmet Baykan’a,TKİ ve GLİ Yetkililerine ,Madenci lere,stadın yatırım programına  alınması için  taleplerini destekleyen  zamanın Enerji Bakanı  Taner Yıldız’a  teşekkür etmesi bile bir nezakettir. Bir ahde vefadır. 
            Şimdi diyeceksiniz;” Linyitspor’a ne oldu da bu durumlara düşüldü? Linyitspor için elini ve yüreğini taşın altına koyanlara karşı  teşekkür ettik mi?” Her üçü de hayattadır; Allah hepsinden razı olsun,  Her üç parlamenterimiz  de Linyitspor’un  başarıları için ellerinden geleni fazlasıyla  yapmışlardır.  Bunun en canlı tanıklarındanım.  Sevgili Kalemli,sevgili Ordu,sevgili Kavuncu sizleri her zaman saygıyla ananlardanım.  Sizler üzerinize düşeni fazlasıyle yapmışsınız. Sağ  olun. Huzurlu ve mutlu bir yaşam içinde yaşayın.     
    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları