02 Şubat 2016 - Salı

BİR HAKİM VE AVUKAT ÇOCUĞU OLARAK BU BENİM KİŞİSEL ARZUMDUR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3538 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                                  BİR HAKİM VE AVUKAT ÇOCUĞU OLARAK BU BENİM
                                                                  KİŞİSEL ARZUMDUR

 

              Bir kişinin babası hakimlik ve avukatlık yapmışsa,eniştesi Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği,ceza ve hukuk hakimliği yapmışsa,halası av ukat,keza eşi avukatlık yapmışsa,dayısı C.Savcılığı ve ceza hakimliği yapmışsa,dedesi hakimlik yapmışsa, annemin çaresiz kalarak  beni babama  verdiğinde babam hakimken duruşmada kürsünün altında ayaklarıyla  beni  sallamışsa   benim de birkaç kelam istekte bulunmak o kadar hakkımdır.
                Hukukçu ağırlıklı bir aile bireyi olarak ne zaman Adliyeden konu açılsa  ister istemez hep hakimleri,C.Savcılarını,Adliye çalışanlarını düşünürüm(Mübaşirler,katipler,hademeler,emniyet güçleri v.b).Adliyelerde telaş içinde oraya buraya koşturan avukatlar gözümün önüne gelir.Konum Tavşanlı Adliyesi.İlçemizde halkımızın haklarının korunması,adalet hizmetlerinin daha hızlı ve verimli ilerlemesi için  bağrında hakimlerimizi,C.Savcılarımızı,Baro’ya kayıtlı avukatları,çok sayıda yazı işleri çalışanlarını,yardımcı hizmetler sınıfında emek verenleri ,emniyet güçlerini ve diğerlerini barındıran  Adliyemiz bir süredir modern bir hizmet binasındadır.Allah kendilerinden razı olsun. Halen Ankara C.Başsavcı Vekillerinden  Kemal Demirdön,halen İzmir’de eski Başsavcımız Kemal Esenkaya dönemlerinde başlatılan çalışmalar,halen İzmir C.Başsavcı Vekillerinden eski C.Başsavcımız Cevat Barutçu ile  sonlanmış  bugünkü muhteşem eser meydana gelmiştir. Ama artık bir gerçektir ki  mevcut bina  kabına sığamaz durumdadır.Peki ne olmalıdır? Yorulmak bilmeyen bir Milletvekilimiz var. Tutalım elinden bize yardımcı olsun.Nasıl? Prof.Dr.Vural Kavuncu Ankara’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar olduğu şu günlerde flaş isimlerindendir.Aslında ne yalan söyleyeyim benim bakan  olmasını yürekten istediğim isimdir.Hani eskiden aileler mahalle bekçisi damat adayını dostlarına överken:” Komşu çat çatı va,pat patı va” derlermiş ya. Sayın Kavuncu’nun da  değerini kimse inkar etmemelidir. Tavşanlı için bir fırsat olan hemşehrimizden her konuda olduğu gibi bu konuda da yardım istemenin tam zamanıdır.
                    Bildiğim kadarıyla  Tavşanlı Adliyesi’nde 2 Asliye Hukuk,2 Sulh Ceza,1 Kadastro,1 İcra Takip,1 Ağır Ceza,1 Asliye Ceza, 1 Sulh Hukuk ,1 İş Mahkemesi var.Alanında uzman hakimlerin yer aldığı Tavşanlı Adliyesi bağrından yine bir çok değerli hakim ve C.Savcısını yurdun muhtelif yörelerine gönderen bir akademi görüntüsü vermektedir.Gidenler hep yükselerek ayrılmışlardır.Bu gelenek sürmektedir.Üstüne üstlük bu kez bir de T Tipi Cezaevimiz hizmet  vermeye başlamıştır.2015 verilerine göre Tavşanlı’nın merkez nüfusu 70 bini zorlamaktadır.
                      Tarafsız bir gözlemci olarak  Adliye Binamızın yeni mahkemelere hizmet veremeyeceğini düşünüyorum.Öyleyse mevcut binanın üzerine en azından bir kat çıkılmalıdır. Tavşanlı Adalet Sarayı olarak bildiğimiz bina kanımca değil bir,birkaç kata dayanabilecek mükemmeliyette inşa edilmiştir. 10 şiddetinde bir depreme  karşı  durabilecek  özelliklere sahiptir.Bu arada Kütahya Barosu’nun da  Tavşanlı Adalet Sarayı’ nda..avukatlara tahsis edilen salona itirazı vardır.Çünkü bu salona çok sayıda avukatın girmesi mümkün olamamaktadır.Bir ziyaret halinde ya avukatlar kalkıp gelenlere yer göstermekte ya da gelenler salon dışında ayakta sohbet ,konuşma imkanı bulabilmektedir.Bu arada yıktırılan ve Adalet Sarayı’na yakın  eski cezaevi arsasına da yeni bir hizmet binası yaptırılabilir. Bu bina ile mevcut Adalet Sarayı bir alt veya üst geçitle birbiriyle irtibatlandırılabilir.Başka alternatifler de devreye sokulabilir.Durum bir şekilde sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’a  da anlatılabilir.64. Davutoğlu Hükümeti’nin sayın Adalet Bakanı Tavşanlı’dan gelecek böyle bir isteğe duyarsız kalamaz.Çünkü Tavşanlı AKP’nin  kalesidir.İl bazında en yüksek oy oranıyla bunu göstermiştir. Bir fincanın kırk yıl hatırı varsa Tavşanlı’nın hatırının ne kadar olduğunu söylememe gerek var mı?Tavşanlı’da en başta rahmetli babam adliye binalarının olumsuzluklarından en büyük sıkıntıyı çekenlerdendi.Bir rahmetli Hakim Emin Bey bile daracık duruşma salonundan,göz gözü görmeyen sigara dumanlarına esir düşmüş adliye binasından bir anda kaç kere fırlayıp dışarıda birkaç tur attıktan sonra geri dönüp duruşmaya devam etmemi miydi?Kaç sayın hakim ve C.Savcısı  ısınamadığı için odasında  elektrik sobası kullanmamış mıydı?Kaç avukat su altındaki arşiv odasında aradığı dosyayı ,farelerin arasında aramamış mıydı?Çok şükür artık bunlar anılardadır. Ama biz daha çok şeyler istiyoruz. Şimdilik önümüzdeki en büyük sıkıntı mevcut bınanın yetersiz kalışıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları