14 Temmuz 2013 - Pazar

DEVLET ADAMI SÖYLEDİYSE DOĞRUDUR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
3840 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

DEVLET ADAMI SÖYLEDİYSE DOĞRUDUR

Tavşanlı’da Zehirli Atık , katı zehirli atık olarak bilinen ilçeye bağlı Çobanköy’de , Tavşanlı Organize sanayi bölgesi içinde MESS tarafından gerçekleştirileceği ifade edilen tesislerin kurulmaması için protestolar devam ediyor. Bu protestolar yasal bir çizgide yapılıyor. Tesislere “ Hayır” diyenlerin sayısı da giderek artıyor. Çünkü Tavşanlılı siyanürden, karbon monoksitten  , sülfürik asitten , kansere davetiye çıkaracak her şeyden korkar hale gelmiş. Mezarlıklarda yatanların büyük bölümünün çeşitli kanser türlerinin kurbanları olduğu biliniyor.

Tehlikeli katı atık bertaraf tesisleri için kimlerin neden Tavşanlı’yı  seçerek insanları tedirgin ettiği bilinmiyor. Bu tesis için kollarını sıvayanlar başka dünyadan gelmediler. Bu tesisleri kurmak için gelenlere de kimlerin kapı araladığı da tartışılıyor. bu tesisler milyonlarca liralık tesisler olabilir , hatta milyarlarla ifade edilebilir. Ama Tavşanlılı ilçe sınırları içinde bu tesislere itiraz ediyor. Durum sayın Çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan BAYRAKTAR tarafından da biliniyor. Çobanköylüler, Devekayalı, Gümüşgölcüklü , Gümüşyenili, Ali Köylü, Şahmelekli , Örenköylü ve daha başka köyler halkı başlarına neler geleceğini az çok hissettikleri için direniyorlar. “ Bana değmeyen yılan bin yaşasın “ diyenler de bir gün bu yılanın kendilerini sokacağını biliyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Etki Değerlendirmesi izin ve denetim genel müdürlüğü olayı yakından izliyor. Değerlendirme süresinin ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Ama bu süreç her halükarda bitecektir. Allah korusun Tavşanlı aleyhinde bir rapor çıkacak olursa 100 bin Tavşanlılı işin ciddiyetinden uzak kalacak yetkilileri Allah’a şikayet edecektir.

Ama sayın Bakan BAYRAKTAR’ ın bir sözü ağızdan ağza dolaşıyor. Ne demiş sayın bakan : “ Halkın duyarlılığına saygılıyız. “ işte bu sözleri söyleyen bir devlet adamıdır. Bu sözlere değer veriyoruz.  Sivil Toplum Kuruluşları , yerel ve bazı ulusal Basın, Kütahya Barosu , Dumlupınar Üniversitesi kaygılarını gizlemiyor.

“ İp Çarığı , çarık ayağı sıkar” Bu durumda ip katı atık bertaraf  tesisleri , çarık da tüm Kütahya ve Kütahyalılardır. “ Et tırnaktan ayrılmaz”, Tavşanlı Kütahya’nın bir parçasıdır. Haydi ayırın bakalım. Bu konuda birkaç yürüyüş yapıldı, protesto sesleri çok uzaklardan duyuldu. Sağır sultan bile duyduğuna göre , mesele yok demektir. Ama ben konunun sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN beyefendi tarafından bilinip bilinmediğini merak ediyorum. Çünkü feryat edenler Adalet ve Kalkınma Partisine teveccüh eden büyük bir kitledir. Kimse “ kol kırıldı ve yen içinde kaldı”  diyemez. Kimse bu olayı ört bas edemez , çünkü bu işin ucu bir yerlere kadar gider ve hasar verir. Deprem etkisi yaratır. Küskün bir ilçe doğar.

Sayın Kütahya milletvekilleri bu konun ciddiyetine vakıf. Tavşanlı Adalet ve Kalkınma Partisinin sayın başkanı Mehmet DEMİR ve yönetim kurulu arkadaşları da işin ciddiyetini kavramışlar ki durum çevre ve şehircilik bakanımız sayın Eroğan BAYRAKTAR’a kadar gitmiş. Sayın bakan konuyu bizlerden daha güzel biliyor. Ne diyor ? “ Halkın duyarlılığına saygılıyız” o kadar.  Bu bir mesajdır. İçimizi ferahlatan , kaygılarımızı azaltan bir açıklamadır. Çünkü sayın Bakan da tesislerin Kütahya’nın doğal yapısına uygun olmadığını , çevre kirlenmesinin bölge açısından büyük riskler taşıdığını, bölgenin turizm kaynaklarını büyük risklerle birlikte değer kaybedeceğini hissetmiştir.

Tavşanlı siyasi parti örgütleri ile iktidar partisinin ilçe teşkilatıyla , sivil toplum kuruluşlarıyla  , basınıyla , üniversitesiyle , toplumsal duyarlılığını yansıtmıştır. Bilmiyoruz ama sayın bakan bürokratları ile bu çok önemli konuyu masaya yatırmıştır. Bu konuda fikir alışverişi yapılmıştır. Öyle ümit ediyoruz, ama en önemlisi TAVŞANLI gibi bir ilçe halkının duyarlılığıdır. Bu hiç bit şekilde göz ardı edilemez. Tavşanlılı hastalanırsa bu Ankara’yı da rahatsız eder.

Milyarlık tesisler yanıyor, ama tek teselli olarak insan kaybı olmaması olarak ifade ediliyor. Kanserli bir ilçe mi önemli yoksa bir zehirli katı atık bertaraf tesisi mi?  Sayın bakanımız Bayraktar’ın da aile bireyleri mutlaka vardır. Onların bir gün kansere yakalanmaları kendisini ne kadar üzer değil mi?

Hepimiz kardeşiz Tavşanlılın kanserden ölmesine sayın bakan üzülmez mi? Mutlaka üzülür.

Devlet adamının ağzından çıkan sözcüklerin önemi vardır. Devlet adamının söylediklerine inanmak ve güvenmek isteriz. İşin doğrusu da budur.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları