04 Eylül 2013 - Çarşamba

ADLİ YIL HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4159 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

ADLİ YIL HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE

Yargılayanlar, yasalara aykırı davranışlarda veya uyuşulmayan işlerde yasayı yerine getirmekle görevliler, toplum adına ve yararına  davalar açan, kamu hakları ve tüzeyi yerine getirmek ereğiyle yargıç katında sanıklara kovuşturanlar daha basit bir ifadeyle hakim ve Cumhuriyet savcıları Eylül ayı başında bir araya gelecekler. Bu yıl Adli tatil 2 Eylül 2013 günü sona eriyor.

Her Adli tatil biterken adliyeler yeni Hakim ve Cumhuriyet savcıları ile tanışır. Tavşanlı Adalet Sarayı da yeni Hakim ve Cumhuriyet Savcılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

İlçe tarihinde Tavşanlılı nice Hakim ve Cumhuriyet savcıları gördü. Bugün hepsinin ilçede bir çok anısı vardır. Tavşanlılı anıları titizlikle korurken ilçeden ayrılan sayın Hakim ve Cumhuriyet Savcıları da anılarını beraberinde götürmüşlerdir.

8 Mart 2003 tarihinin Tavşanlı için ayrı bir önemi vardır.  05 mart 2003 tarihinin Tavşanlı için ayrı bir önemi vardır. Zamanın adalet bakanı sayın cemil çiçek bu tarihte tavşanlı adliye sarayını hizmete açarken yıllar yılı oradan oraya taşınan bir anlamda kirada olan adliye çalışanları kendi evlerine kavuşuyorlardır.

                Anıların en mutena köşesinde halen İzmir c.başsavcı vekillerinden sayın Cevat barutçu vardır. Yıllar yılı da bu mutena erde kalacaktır. Bana göre yeni adliye sarayının her karışında bu eski c.başsavcımızın eli ve ayak izlerini görmek mümkündür.

                Tavşanlılı vefalıdır. Hakimlerini, C.Savcılarını, diğer adliye çalışanlarını hiçbir zaman unutmamıştır. Bir hakim Sümer Güner, bir Mefaret hanım, bir Ali Demir, bir İbrahim Meral Yılmaz bir Emin bey, bir Selami Hatipoğlu, bir Sıbgatuullah Gültekin bugünde bir vesileyle anılıyorsa, kulakları çınlatılıyorsa, rahmetli olanları için hayır dua ediliyorsa bu Tavşanlılının vefasından bir tezahürdür.

                Tavşanlılı sayın hakim ve c.savcılarını bağrına basarken onları kendilerinden bir parça olarak görmüştür. Hiçbir sayın hakim ve C.savcısı ilçeden kötü bir anıyla ayrılmamıştır. Sevgi ve saygı görmüştür. Çünkü Tavşanlılı adalet postunun üzerinde oturan, Hz. Ömer adaletiyle görev yapan saygıdeğer hakim ve hakim ve c.savcıları ile hep öğünmüşümdür. Tavşanlı’dan  zamanı geldiğinde ayrılan ayın hakim ve c.savcıları hep terfi ederek, yükselerek gitmişlerdir. Bugün yurdun orasında burasında görev yapan ve yaşamlarının bir bölümünü tavşanlıda geçiren hakim ve C.Savcılarınız da Tavşanlı yı ve Tavşanlılıyı unutmamışlardır.

                Kütahya Barosunun değerli avukatları Tavşanlılı olsun veya olmasın sayın hakim ve C.Savcılarıyla örnek teşkil edebilecek bir karşılıklı saygı ve sevgi içinde olmuşlardır. Bu çizgi bugünde muhafaza edilmektedir.

                Bende bir hakim çocuğuyum. Bir hakimin ne şartlarda görev yaptığını iyi bilirim. Bugüne kadar hiçbir sayın hakim ve C.Savcısını bir düğünde oynarken bir esnaf ve sanatkar işyerinde çay içerken, bir mekanda meslek ve haysiyetini ayaklar altına almış halde gördünüz mü? Bir hediyeyi kabul ederken, aşka gelip bir eğlence mahallinde silah çekerken, şarkı ve türkü söyleyip nara atarken rastladınız mı? Adalet dağıtanların ayrı bir dünyaları vardır. Onların herkese özgü bir mesafeleri vardır. Onlar günlük yaşamlarında bizden biridirler. Yasaların gereğini yaparlar. Mazbut bir yaşamları vardır. Bizim tek görevimiz onlara hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermektir.

               Dikkat ediniz vatandaş her devlet dairesinde bir vesileyle gider. Ama adli yerlere, adalet saraylarına sohbet için gidemezsiniz. Rahmetli hakim eniştem keşfe giderken kumanyasını yanında götürürdü. Sigarası tükense birisinden sigara isteyemezdi. Hediye aldığını hiç görmedim. Yemek davetlerini kabul etmezdi.  Mesai bitiminde oltasını alır akarsuda, gölette, gölde,denizde ava giderdi. Sohbetleri sırasında Adliyeden tek cümle etmezdi. Herkesin sırrını özenle korurdu. Hakim ve C.savcıları dostlukla görevi birbirinden ayıran, sadece yasaları uygulayanlardır. Adalet terazisini  hep ellerindedir. Sorumlulukları büyük, davranışları ölçülüdür. Yeni Adli yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hakimlerimize, C.Savcılarımıza, avukatlarımıza, Adliye çalışanlarına başarı dileklerimi sunuyorum.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları