06 Eylül 2020 - Pazar

LİNYİTSPOR’A GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMELİDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
1873 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

TKİ  YILLAR YILI KENDİSİNİ ONURLANDIRAN
 LİNYİTSPOR’A   GEREKEN  İLGİYİ
 GÖSTERMELİDİR
        
    LİNYİTSPOR, TKİ Genel Müdürlüğü’nün,Tavşanlı GLİ  Müdürlüğü’ne  emanetidir. Ama maalesef Linyitspor  Bal Ligi’ne düştüğünden bu güne maalesef   hak ettiği ilgiyi,desteği öncelikle kurumundan görememektedir. TKİ   Genel Müdürlüğü  bir zamanlar neredeyse Süper Lige  çıkıyordu bu güzide  spor kuruluşuna  en azından 2020-2021 Sezonunda   sahip çıkmalıdır. Bugün GLİ 1500’e yakın Kamu İşçisini bağrında barındırıyor. Linyit üretimi yapıyor. Ürettiği linyitin bir kısmı enerjiye dönüşüyor. Bir kısmı Askeri birliklerde,fabrikalarda,sosyal tesislerde,gariban evlerinde değerlendiriliyor. Doğal olarak ta Türk Sporu’na  karınca kararınca katkı veriyor. Bir zamanlar Linyitspor’un atletizm takımı bile vardı. Maraton koşan atleti,güreş tutan güreşçileri vardı. Linyitspor yıllarca Türkiye Müesseselerarası Futbol Turnuvalarının vazgeçilmeziydi. 
     TFF 3. Milli Ligi,2. Milli Ligi,1.Milli  Ligi’nde  mücadele verdi. Kütahyalı yıllarca TV Kanallarından verilen karşılaşmalarını izledi. GÖZTEPE’yi bulunduğu ligden aşağı lige ittirdiği gün Kütahyalı adeta bir bayram yaşamıştı.  Bugünün Tavşanlı Ada Stadı  LİNYİTSOR yüzünden Kütahya’ya bir armağandır. Gece maçları da oynanabilecek  şekilde yeniden dizayn edilen bu stad  gerekirse Kütahya Belediyespor için de bulunmaz bir fırsattır.  Çünkü Kütahya maalesef arzuladığı stada bugüne kadar kavuşamamıştır. 
     Tavşanlı Linyitspor hiç olmazsa  bu yıl arzuladığı,hak ettiği şimdilik TFF Türkiye 3. milli Ligi’ne tıpkı Kütahya Belediyespor gibi yükselmelidir. Bir ilin iki takımının Türkiye 3. Milli Ligleri’nde olması kadar güzel başka güzel bir şey olabilir mi?
      Sayın TKİ Genel Müdürü’nün ve mesai  arkadaşlarının bu konuya eğilmeleri zamanı gelmiştir. TKİ’nin Amiral Gemisi Tavşanlı GLİ’ye   her türlü yetki kısa sürede verilmelidir. Kulakları çınlasın Mustafa  Reşit  AKÇAY gibi bir usta teknik direktöre,Yüce Atatürk’ün altını çizdiği gibi  zeki,çevik ve ahlaklı futbolculara ihtiyacımız  bulunmaktadır. 
      Tavşanlı’ya  rahmetli,futbol şehidimiz Bılli gibi( karın zarı yırtıldığı halde doksan dakika futbol oynamıştı)  kahramanlar aramalıyız. Terli formalarını sırtlarından çıkarıp öpen,Tavşanlı Gençlikspor Futbol Takımı oyuncuları gibi oyuncular olmadıkça bir yerlere varamayız. Ruhu olan futbolcular istiyoruz. Ruhsuz futbolcu istemiyoruz Rahmetli Kürt Bedri( Bedri Öngören) gibi işini gücünü terk edip Linyitspor için sabahlayacak yöneticilere hasret kaldık. Tavşanlı’nın karizması çizilmiştir.Bunu en kısa zamanda  düzeltme zamanıdır. Belki de bu futbol sezonu şon şansımız olabilir. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları