09 Ağustos 2017 - Çarşamba

TAVŞANLI ÖĞRETMENEVİ NİHAYET

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3295 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                 TAVŞANLI   ÖĞRETMENEVİ  NİHAYET  
   
               Sayın valimiz Ahmet Hamdi Nayir’ e,Sayın milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Yusuf Tekin’e Sayın milletvekilmiz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya  Sayın  Kaymakamımız Yüksel  Kara’ya, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz  Sabahattin Dülger’e,sayın  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Salim Karaboğa’ya  teşekkür ederek yazıma başlamayı uygun buldum. Diyeceksiniz” Bayram değil,seyran değil. Bu teşekkür de nereden çıktı?”Evet  bu teşekkürü  tüm Tavşanlı  Halkı, tüm Tavşanlı’da görev yapan yaklaşık 12OO öğretmen ve  gazeteci arkadaşlarım  adına yapıyorum.
               Tavşanlı, Kütahya’nın en büyük ilçesidir. İlçe bazında nüfusu 1OO binin üzerindedir. Sadece Tavşanlı Belediyesinin 19 mahallesinde ikamet edenlerin sayısı  duran nüfus itibariyle 7O binin ,hareket eden nüfus itibariyle  9O binin üzerindedir.Tavşanlı’da mevcut öğretmenlere  ilaveten çevre ilçelerden ilçeye gelen öğretmen sayısı da küçümsenemeyecek    boyuttadır.
               Tavşanlı Öğretmeni bugün itibariyle mesai saatleri dışında ya kıraathanelerde,kahve köşelerindedir. Ya bir derneğin  ya da bir sendikanın lokalindedir. Ya da birkaç öğretmen kiraladıkları bir binanın odasındadır.Bir kısım öğretmeni aileleriyle pastanelerde,park ve bahçelerde görebilirsiniz.Yani Tavşanlı’da öğretmenin  Polisevi,Hakimevi gibi bir evi de bulunmamaktadır.İlçe dışından ilçeye misafir gelen öğretmen ve ailelerini bir öğretmen öğretmenevine götürüp ağırlayamaz.
               Bir gün hiç unutmam o zamanlarda birileri ön ayak olmuş( bugün Tavşanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Hizmet Binası yanındaydı) bir  küçük bina inşa ettirmiş,harcanılan parayı da biz öğretmenlerden tahsil ederek mütevazı bir öğretmenevi ni bizlere  kazandırmıştı. Bu küçük,tüm öğretmenlere hitabetmeyen küçük öğretmenevi 198O Askeri Darbesi ardından Hazine’ye intikal edince  Tavşanlı Öğretmeni “ Dımdızlak” ortada kalıvermişti.Sonra çok uğraşıldı. Merkep gitmiş,semeriyle uğraşmıştık. Hatta  rahmetli efsane okul müdürü Ali Piri Süzen aynen:” İskilip’in üstünde bir kara bulut/ Ana ben gidiyom sen beni unut” diyerek bütün tartışmalara,eleştrilere noktayı koymuştu.
               Tavşanlı Öğretmenevi halen görevde bulunan ve maalesef kendisini göremediğim,bir bardak çayını içemediğim( İlçe dışında olmam hasebiyle) sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salim Karaboğa’nın  sayesinde yeniden gündeme oturmuştur.Üstelik bu  konuda Tavşanlılıların yakinen tanıdıkları,bir  ara müdürümüzdü halen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger  de  elini  taşın altına sokunca birden  canlanıverdi.
               Tavşanlı Öğretmenevi için  Tavşanlı’da bir sorunun olduğuna inanmıyorum Çünkü Tavşanlı’da istenilirse Öğretmenevi için arsalar da vardır.Hatta müsait binalar da mevcuttur.Ama bu durumu Ankara’nın da bilmesi gerekiyordu ki baktık sayın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Tavşanlı’dadır.” Allah mı gönderdi?” dedirtecek kadar güzel bir ziyaretti bu.Sayın Yusuf Tekin’e yetkililerce gereken bilgiler verilmiş.Ben bakmayın uzaklardayım da olan bitenden haberdar değilim.Ben gözümü kapadığım anda Kütahya karşımdadır. Sıçrayan çekirgeyi  hissederim. Nefes  alan hemşehrimi  ,akan şırıl şırıl suyun sesini  duyarım. Çalınan” Karmı da yağdı Kütahya’nın Dağına” türküsünde kalkar oynarım.              
 Değerli İl Milli Eğitim Müdürüm, aziz dostum Sabahattin Dülger Bey’in mesajını okuyunca  ne kadar mutlu oldum anlatamam. Bana aynen” O Binayı(  benim  örnek olarak gösterdiğim binayı kastediyor) öğretmenevine çevirme tadilatı için zaten ödenek istemiştim. O gece( sayın müsteşarın Tavşanlı’ya geldiği geceyi kastediyor) ödeneğin temini talebini ilettik”  diyordu. Yine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salim Karaboğa da mesajında. ”Değerli hocam müsteşarımızın Tavşanlı ziyareti, çok verimli geçti ve buradan çok memnun ayrıldılar. Öğretmenevimiz için kesin destek sözü yanında  okullar vadisine her yıl bir okul yaptırma( Merkezi Bütçeden) söz ü verdiler. En önemlisi de  başvurusunu yaptığımız ve teknik süreci devam eden üstün yetenekli öğrencilerimiz için normalde sadece illerde açılabilen Bilim Sanat Merkezi  açılması için yetkililere  talimat verdiler. Bunlar ilçemiz için çok önemli bir kazanç. Bizim için de büyük mutluluk vesilesi. Her şey ilçemizin geleceği için.İlgi ve alakanız da bizleri mutlu ediyor” diyordu.
           Demek ki helva yapabilmek için her şey hazır. Yağımız,şekerimiz,suyumuz,tavamız,fıstığımız.kaşığımız her şeyimiz var. Helva yapacak olanlar da mevcut. Eh ne duruyoruz. Helvayı yapma zamanıdır.
          1OO Bin  nüfuslu Tavşanlı modern, göze hoş gelen,vereceği hizmetlerle her vesileyle anılabilmeyi hak eden bir ilçedir. Geç bile  kalınmıştır. Dileğimiz  Öğretmenevimizin  24 Kasım 2O17 Öğretmenler Günün’de sayın Milli Eğitim Bakanımız  İsmet Sezgin’in teşrifleriyle açılmasıdır.Öğretmenevimizin adı  ister” İsmet Sezgin,Ahmet Hamdi Nayir, Sabahattin Dülger v.b) olsun ama mutlaka bu günde hizmete sunulabilsin.Değerli yetkililerden ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum. Çünkü arzulanan günde açılan hizmetler değerlidir.Bu bir milli bayram,bir  kurtuluş günü, bir   hafta olabilir. Önemli olan açılmasıdır. Verilen sözleri ciddi   devlet adamı sözü olarak kabul ediyorum. Tavşanlı Öğretmenevi’nin şimdiden Tavşanlı’ya hayırlı olmasını diliyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları