23 Kasım 2020 - Pazartesi

KASIM AYININ ARAMIZDAN ALIP GÖTÜRDÜĞÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1464 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

   KASIM   AYININ ARAMIZDAN  ALIP GÖTÜRDÜĞÜ
                                            BİRKAÇ   İSİM 
        Bir torbam var. Aramızdan ayrılan,ebediyete intikal eden nice dostlarla dolu.  Hepsini burada yazsam  sayfalar az gelir. Ne zaman yeni bir aya girsek,hemen bu  elimi bu torbaya  sokar gelişi güzel  bunlardan birkaç tane alırım. Rahmetli Ardo Video,Mehmet Bacaksız’ın da bir defteri vardı. Tavşanlı’da kim öldü? Bu defterde vardı.  Bazen iş yerine gittiğimde bu defteri açar,aramızdan ayrılanları rahmetle anardık.Benim torbam,rahmetli Bacaksız’ın defteri niceleriyle dolu…..
         İşte Kasım ayında yitirdiklerimizden birkaçı; Avukat Atıf Çavdar,Kütahya Barosu’nun Tavşanlılı üyelerindendi. Renkli bir isimdi. Babası rahmetli Belediyemizin nikah memuruydu. Benim evlendiğim gün eşimle birlikte nikahımızı kıymıştı. Atıf Çavdar,Tavşanlı’nın yetiştirdiği güzide  hukukçulardandır. Rahmetli avukat-hakim babam Hüsamettin Alpagut’un sevdikleri arasındaydı. Vefat haberini  öğrendiğimde  çok üzülmüştüm. Zamanın Tavşanlı Kaymakamı Hasan Hüseyin Yazlık ile makam odasında yaklaşık bir saat süren  ve neredeyse yumruklaşmaya  varan  bir hararetli münakaşaya tanığım. AtATÜRK hayranıydı. Tıpkı Ulu önder gibi bir kasım ayında aramızdan ayrıldı.Vefat ettiği  gün İzmir’de yazlığındaymış. Vefat etiği gecede   anlatıldığına göre gecenin 23.oo sularında  misafirleriyle birlikte yemekteymiş. Bir ara  ayağa kalkmış  Nedendir.bilinmez , dostlarına  irticalen Yüce Atatürk’ün nutkunu okumuş. Yemektekilerden alkış almış.  Biraz sonra da kalp krizi geçirmiş,müdahalelere rağmen kurtarılamamış.16 Kasım 2019 tarihinde kaybettiğimiz Çavdar’ın mezarı Tavşanlı’dadır. 
        Rahmetliler İlçeye bağlı  Derecik Köyü halkından dostlarım  Yakupların Abdullah( Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in babası) ve aynı köyden  Haytaların Abdullah( Gli Müessesesi emekli işçilerinden)  aynı günde birkaç saat aralıkla  16 Kasım 2014 tarihinde vefat etmişlerdi. Ben onların köyünde,Derecik Köyü’nde 10 yıl müdür yetkili öğretmen olarak hizmet verdim.Her ikisiyle de oda arkadaşlığımız var.Odada yapılan sohbetlerde  unutulmaz  anılarımız   oldu. Allah her ikisinin de  mekanını cenneteylesin. Bu vesileyle sevgili başkanım Mustafa Güler’e de  sabır ve tahammül diliyorum. Tavşanlı’ya hizmet eden bir oğlu olduğu için  defteri hep açık kalacaktır. 
       30 Kasım 2015 tarihinde Molla  Abdullah  Gürbüz’ü kaybetmiştik.  Molla  Abdullah Tavşanlılı açısından  özel bir insandır.Gazi Plt Alb. Zeki Gürbüz’ün sevgili babasıydı. Şu anda ikisi de aramızda değil. Rahmetli Molla Abdullah’ın  yıllarca ebediyete intikal eden hemşehrilerimizin aile bireylerinin yanında olduğunu biliyoruz Bunu da Allah rızası için yapardı. Beni ne zaman görse takılmadan edemezdi ”Bülent Hocam şu koca Tavşanlı’da üç kişiyız.   tüm etkinlikleri ,törenleri yönetiyorsun. Tarha Ahmet yaşlı binaları yıkıyor ,ben de vefat edenlerin yardımına koşuyorum. Dendi ha!”derdi. Evet  hem Molla Abdullah hem de Tarha Ahmet artık yok. Bülent Hoca da bugün  dostlarının duasıyle ayakta.Ben kendimi hizmete  adadım. Allah ömür verdiğince  de  görevime devam edeceğim. Daha yolun yarısında sayılırım. Yaşım da  38 oldu. (rakamların yerini değiştirdim).
       Bu arada Kasım  ayı içinde yitirdiğimiz, Cumhuriyetimizin banisi,devrimleriyle bizleri bugünlere getiren,ulu önder Aziz Atatürk’e de Allah’tan rahmet diliyorum. 
       Aile yakınlarını,bireylerini kasım ayı içinde  yitiren niceleri var .Ben sadece birkaç  tanesini yazdım. Hepsi bizim insanlarımızdı,bizim sevgililerimiz,bizim canlarımızdı.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları