29 Nisan 2023 - Cumartesi

ÜÇ YERE SİYASET GİRMEMELİDİR

ÜÇ YERE SİYASET GİRMEMELİDİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 2 dk.
220 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

ÜÇ  YERE SİYASET GİRMEMELİDİR 


          Üç yer var ki  birisi sevgili yavrularımızı  gönderdiğimiz Silahlı Kuvvetlere ait kışlalardır. Onbinlerce vatan evladının  askerlik yaptığı  yerlerde bu vatan evlatları eğitilir. Bir savaşa karşı hazır hale getirilir. Kışlalar bizim ortak paydamızdır.  Askere gönderdiğimiz evlatlarımızın  çeşitli  siyasi görüşte olan ailelerin  bireyleri olduğunu asla unutmamalıyız. Ama hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar bu gençler   aynı yemekhanede yerler,aynı koğuşlarda yatarlar, aynı eğitim alanlarında  eğitim  görürler,aynı yemini yaparlar,İstiklal Marşımızı söylerler.Her asker  diğer askerlerin asker arkadaşıdır.Savaş olur, her görüşte ve düşüncede aile çocuğu Mehmetçik omuz omuza mücadele verir.  Öyleyse Kışlaya siyaset girmemelidir. Sokanlar da vebal altındadır. 
           Ülkemizde 19 milyonu aşkın öğrenci,bir milyondan fazla öğretmen, 200’e yakın üniversite,binlerce üniversite öğrencisi,öğretim görevlisi,profesör,dekan diğerleri var.  Yukarıdaki örnek gibi  her siyasi görüşe sahip ailenin  çocukları   yüksekokullarda,fakültelerde  bir aradadırlar. Aynı  okul çevresinde  yaşarlar. Aynı yurtlarda kalırlar. Aynı yemekhanelerde yerler. Hepsi de  vatanını,milletini seven gençlerdir.  Siz kalkacaksınız  bu eğitim ve  yuvalarımıza ,okullarımıza  siyaset   sokacaksınız.  Olur mu?Yakışık alır mı?Öyleyse okullarımıza siyaset sokanlar vebal altındadır. 
          Allah’ın Evleri olan Camilere her siyasi görüşte,her  cemaatten insanımız namaz kılmaya gidiyor. Camilerde dünya kelamı   yapılmaz.  Özellikle Cuma namazlarında  hutbede siyasete girilmez.  Nihayette   Camilerde  ibadet eden Müslümanlar kardeştir.  Camilerin ne içinde ne de dışında siyaset yapılamaz .Yaparsanız   Allah’ın huzurunda  bir araya gelenlerin arasına  kılıç sokmuş olursunuz. 
Her üç yere siyaset sokanlar bunu n için  Allah ‘ın huzurunda  hesap vereceklerdir. Öyleyse camilere siyaset sokanlar vebal altındadır.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları