28 Ocak 2021 - Perşembe

YENİ YIL JESTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 19 dk.
1407 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
        DEĞERLİ  HEMŞEHRİMİZ, KÜTAHYA  
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
          REKTÖRÜMÜZ,ESKİ KÜTAHYA 
MİLLETVEKİLİMİZ PROF.DR  VURAL
          KAVUNCU’YA GEÇMİŞ OLSUN 
DİLEKLERİMİ SUNUYORUM 
   Ben sevgili Prof.Dr. Vural Kavuncu’yu  sık arayanlardanım. Dostluğumuz ta milletvekili olduğu dönemlere uzanır. Daha ötesine giderseniz rahmetli babası iş insanı Salih Kavuncu aziz dostumdu. Beni TBMM’deyken  haber bombardımanına  uğratırdı.  Haberlerim için en ciddi kaynaktı. Ta İzmir’de yazlığımıza kadar da  uzun süre   kaynak olarak bana   çok değerli haberler ulaştırmıştı. Kütahya,çok şanslı,bir hemşehrisi rektör oldu. Bilgi birimlerini artık Kütahya’ya harcayacak. 
   Koronavirüs’ten  nasibini alanlardan biri oldu. Allah’a şükür kazasız belasız atlattı. Allah kendisini bizlere  yeniden  kavuşturdu. Sağlık çalışanları için” Benim Kahramanlarım” ifadesini kullanmış. Çok doğru,aslında sağlık çalışanları pek çok kişinin  gözünden kaçmıştır, Onlar,gerçek kahramanlardır. Bunu  damdan düşenler anlar.Çünkü, damdan düşenin halinden de yine damdan düşenler anlıyor da onun için böyle söylüyorum.
     Sevgili Kavuncu rahatsızlığının ardından sağlığına kavuşunca  ilk kez Kütahya Ekspres’e konuşmuş     “ Mutasyona uğrayan virüs çok daha bulaşıcı bir hale geldi. Bütün dikkatimize rağmen bu virüsü kapmışım.En hafifinden en ağırına kadar çok değişik tablolar izlenebiliyor.Vücüdumda büyük bir bağışıklık fırtınası meydana geldi ve zatüre oluştu. Nefessiz kalma hissi hem çok rahatsız edici hem de çok endişe vericiydi. Kütahya olarak Türkiye’nin en alt yapısına sahip olan merkezimiz var. Bu kadar ağır yüke rağmen; KÜTAHYA  olarak biz bu süreci yönetiyoruz. Tabiri caizse direkten dönmek gibi  ben bunları yaşadım. Gevşemeyelim,çok ciddi önlemler alalım ve harfiyen uyalım.Şehir hastanemiz Kütahya’yı  sağlıkta bir üst lige taşıyacak olan bir alt yapıdır.  Bunca ağır yükü şu anda bu hastanemiz  kaldırıyor. Böyle bir vizyon ve böyle bir imkan. Hiçbir ayırıma tabi tutulmadan ne gerekiyorsa  en üst tedaviler gözü kapalı veriliyor ,hiçbir esirgeme yok.Bu dönemin gerçek kahramanları  sağlık çalışanlarıdır” başlıkları altında veciz  açıklamalarda bulunmuş. Bunları Kütahya Ekspres’te sevgili genç kardeşim Tuba DUMAN   gazete  sayfalarına taşımış. 
      Aman kimse hasta olmasın.  Hele hele  bir avuç değerimizi Allah korusun. Sevgili Kavuncu’ya Allah’tan sıhhat ve afiyet diliyorum. Yeni yılı hayırlı olsun. Ben Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun iyi bir yere getirildiğini,iyi bir atamanın gerçekleştiğine inanıyorum. Kütahya’nın kendi çocuklarının ,hele hele Kütahya’da hizmet vermesi  taktirlerin üzerindedir. Ülkemiz sürekli beyin göçü veriyor. Ama isterim ki Kütahyalı Kütahya’da kalsın, Kütahya’ya hizmet versin. Birikimlerini Kütahya için harcasın .Kütahyalı beyinler göç etmesinler.
           KÜTAHYA’NIN GÜÇLÜ BELEDİYELERİNDEN
 TAVŞANLI  BELEDİYESİ  YENİ YIL JESTİ YAPTI  
       Güçlü ,borçsuz,güzel projelere imza atmış bir belediye her yerleşim birimindeki  insanlara hizmet götüren  belediyelere nasip olsun. Tavşanlı Belediyesi,Kütahya İli’ndeki belediyeler içinde  büyük projelere imza atan,borçsuz,bütçesi dengeli,açık vermeyen belki tek belediye Tavşanlı Belediyesidir. Bunu görüyoruz. Halep oradaysa arşın buradadır. 
        Tavşanlı’nın değerli evladı,belediye başkanı Mustafa Güler  güzel şeyler söylüyor. İnsanın içini ısıtıyor.Son verdiği mesaj da hepimizi sevindirdi.”Belediye tarifelerine zam yok” demiş. O da ülkemizin içinde yaşadığı zorlu süreçte karınca kararınca bir şeyler yapmak,bir ölçüde katkıda bulunmak istemiş olmalı ki bu açıklamayı yapmış. Tavşanlı Belediyesi başından beri Tavşanlılıların yanında durmayı bilen bir belediye. Bunu özellikle ilçe içindekiler değil,ilçe dışından Tavşanlı’ya gelenler fark ediyor. Tavşanlı Belediyesi kendi  inisiyatifi çerçevesinde  aldığı kararlarla  24 bin su abonesini de sevindirdi. Neden? Suya 2021 yılı için zam yapmayacağını açıkladı. Sadece katı atık  bedelinde   bir lira-iki  lira gibi  cüzi bir  fark gelecek.Atık  Su arıtma bedeli,devletin belirlediği  sınıran alınacak.  Belediye dükkanlarında oturan,ticaret yapan esnaftan yeni yılda yeni bir para talep edilmeyecek. Yani zam yapılmayacak,.Belediyenin bir ricası var, Bu  jesti tüm dükkan sahipleri de yapsın ki  herkes mutlu olsun. Göbel Kaplıcaları’ndaki 2020 yılı tarifeleri aynen korunuyor. Yayımlanan genelgeyle  havuzlar bir süre kapalı tutulacak. Lüks villaların havuzları  hizmete devam edecek. Aileler banyolarını   apartlarda  yapabilecekler. Hem de ücretsiz olarak. Dışarıdan gelen konuklar da randevu çerçevesinde  bundan yararlanabilecekler.  Tavşanlı Belediyesi’nde vatandaşın kamuya olan borçları da  yeniden yapılandırıldı. Bu çerçevede Tavşanlı Belediyesi’ne borcu olanlar 31 Aralık gününe kadar başvurusunu yaptı. 
        Ben Tavşanlı Belediyesi’nin yıllar öncesinde çalışanına maaşını,ücretini ödeyemediği için taşınmazlarını sattığını bilirim. Nereden nereye gelinmiş? Güçlü belediye olmak,bugünün ifadesiyle bütçesi milyonlarla ifade edilen belediyeleri görmek insanı mutlu ediyor. Tavşanlı’da hoparlör sistemi yokken sadece iki kişi o da tellaldı  halkı sokak sokak dolaşarak haberdar ederdi. Vay be! O günler de bugün tatlı bir anı olarak kaldı.
       Ben sevgili başkan Güler’in,başkan vekili ve yardımcılarının, belediye meclisi üyelerinin,çalışanlarının yeni yılını kutluyor,2021 yılının yeni vizyon projelerle taçlandırılmasını  diliyorum. 
 
                                                                                                                         
  TAVŞANLILI  GARP LİNYİTLERİ İŞLETMESİ  
MÜESSESESİ’NİN     HAKKINI  ÖDEYEMEZ  
     1940’lı yılların başından bugüne  ülkemizin sosyal,külürel ve ekonomik   kalkınmasında  karınca kararınca  hizmet veren ,TKİ’nin  Amiral Gemisi  Tavşanlı Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi(halen işletme stütüsünde)  Tavşanlı’nın Nil NEHRİ’dir. Nasıl ki Mısır için  söylenmiştir;” Eğer Nil olmasaydı Mısır olmazdı” gibi “ Eğer  Garp Linyitleri İşletmesi  Müessesesi(GLİ) olmasaydı Tavşanlı olmazdı” demek yanlış olmaz.
     GLİ Müessesesi maalesef yıllarca müessese  olarak lanse edilmişse de bugün “İşletme”olarak anılıyor.Şimdi sayın sorumlulara,yetkililere  sormak isterim; Ülkemizin dört bir yanında halen hizmet vermekte olan,yerin derinliklerindeki linyiti,kömürü,taşkömürünü  yerin derinliklerinden çıkararak ülke ekonomisine  kazandıran,kazandırmaya devam eden  TKİ’ye bağlı , müessese ve işletmelere  sürekli  kaliteli,deneyim kazanmış bilgi birikimi  olan  eleman takviyesi yapan  ki bunların bir bölümü genel müdür,daire başkanı,müfettiş olarak hizmet vermiştir, bir müessesenin hakkı ödenir mi? 
     GLİ Müessesesi, bugüne kadar yani 1940 yılından  itibaren  Nadir Hakkı Önen,Cemal Kıpçak, Cemal Rüştü Uysal, Nevzat Yerdel, Abdurrahman Aydın,Faik Gencer, Fahri Ergun,Hilmi Dokuzoğlu, İzzet Özerdem, Dursun Akar, Atıf Köktürk, Orhan Çakır, Cafer Metin, Cemal Kocabey,Kemal Penbe, Paşa Kaya, Recep Çetiner, Mustafa Çokuslu, Ercan İpek, Recep  Çelik(halen görevde) gibi  deneyimli,dürüst,vatansever,çalışkan  müdürler görmüştür. 
       GLİ ,  maden işçisinin hak ve hukukunu  savunan halen hizmetini sürdüren Türk Maden-İş Batı Anadolu  Tunçbilek Şubesi’yle   uygarce ilişkiler içinde olmuş ve olmayı sürdüren efsane bir  kuruluştur.GLİ,ülkemizde  donanımlı bir kuruluştur. İtfaiye örgütünden,kurtarma ekiplerine,futbol takımından,sosyal tesislerine ,deneyimli çalışanlarından   modern araç ve gereçlere,yeraltı ve yerüstü tesislerinden  yaptığı  çeşitli  hizmetler de göz önünde tutulursa   bir devdir. Yıllarca,Seyitömer, Tunçbilek ve Orhaneli başta olmak üzere muhtelif termik santrallara can suyu olmuştur.  Dekapaj alanlarını  yeniden doğaya kazandırma yolunda  çabaları yakinen bilinmektedir. Bugün itibariyle GLİ’nin  sorumluluk alanlarında  milyonlarca ton görünür ve görünmeyen linyit rezervi bulunmaktadır. GLİ,  yeri gelmiş, ilçe sınırları içindeki  köylerin çevre duvarlarını,çeşmelerini,yollarını, camilerini, okullarını, ağaçsız alanlarını ağaçlandırmada,mezarlıklarını ihyada, YSD’ne şube açarak hizmet desteği veren ,milli bayramlarda  okul öğrencilerine önce  ekmek arası helva,şeker,çikolata  dağıtan,devlet dairelerinin milli bayramlarda çelenklerini düzenleyen, maden işçisine Didim ve  Akçay ve diğer yerlerde dinlenme tesisleri açan, kurduğu bandoyla tüm etkinlikleri taçlandıran, Cumhuriyet Bayramı gecelerinde  düzenlenen Balolar ile sosyal alanda  üzerine düşeni yapan ,Tavşanlı’ya onlarca ses ve saz sanatçısının,tiyatro topluluklarının gelmesini  sağlayan, sosyal tesislerini cumhurbaşkanın dan,başbakana,bakandan milletvekillerine,daire başkanları ve genel müdürlere  açan, kutlamalara fire vermeden katılmış  örnek bir kuruluş olarak hep anılarda yaşayacaktır. GLİ, bugüne kadar binlerce insanı  iş sahibi yapmıştır. Tavşanlı Mezarlıkları’nda   yatanların büyük bölümü bu müessesenin mensuplarıdır. Gücüm olsa  bu efsane müesseseyi işletmeye dönüştürenlerin yakasına yapışır,hesap sorardım. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  gündemine Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi’ni en kısa zamanda yeniden almalıdır.  GLİ’nin  tabelasındaki  “ İşletme”   “sözcüğünü  çıkarmalı,yerine  eskisi gibi “ müessese sözcüğünü yeniden  koymalıdır. Bu geç te olsa Tavşanlı Halkı’na  bir  ‘ iade-  i itibar’ olarak  yorumlanacaktır ve alkış alacaktır. 19 Mayıs 1940 tarihinde kurulan  Tavşanlı Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi  bunu hak etmektedir. 
        Bakın sadece bir futbol takımıyla Linyitspor’la  Türkiye ligleri’nin tozunu  atmıştır .Linyitspor’un gösterdiği başarıları nedeniyle , Gençlik ve Spor Bakanlığı Tavşanlı’yı Avrupa standartlarında  modern,gece maçları da oynanabilen bir statla taçlandırmıştır.
       Halen olmayan GLİ Müessesesi  Bandosu devlet büyüklerinin teveccühünü kazanmış,bu bando filmlere konu olmuş”Selamsız Bandosu” filmiyle  film literatürüne geçmiştir.GLİ Müessesesi sayesinde   Türk Milli Eğitimi’nin kazancı da tartışılamaz.Tavşanlı’da yıllar öncesinde bünyesinde görev yapan  işçilerini eğitmiş,kurslar açmış ve hatta okuma-yazma belgesi vermiştir.  Bu müessese TKİ Genel Müdürlüğü’nün  ayakta kalmasına ,cesur kararlar almasında etkili olmuş bir kuruluştur.  Tavşanlıda bugün sayıları 20 binin üzerindeki emekliden çoğu GLİ,emeklisidir. Tavşanlı’ya ilk  ATM  Cihazlarını gelmesinde bu müessesenin   katkısı vardır. Tavşanlı İş Bankası  bugün güçlüyse ,bunda ,  bu müessesenin  mensupları fedakar  maden işçilerinin  payı vardır.  Çünkü bu banka Tavşanlı’da bugün bile bir İş Bankası değil,bir İşçi Bankası olarak görülür.İş Bankası Tavşanlı’da özellikle maden işçilerinin  gösterdiği tevecühü onlara çeşitli alanlarda hizmet olarak sunmuştur ve sunmayı da sürdürmektedir.  
        GLİ Müessesesi Cumhuriyetimizin   tatlı meyvasıdır. Bu müessesenin  hamuru, linyiti bulan rahmetli Mehmet Tunçbilek’in mayası vardır. Bu müessesenin  başarılarında namuslu,fedakar,çalışkan,dürüst  çalışanlarının alınteri,el emeği,göz nuru vardır.  
         Kurban bayramlarında  THK’na katkı amacıyle toplanan kurban derilerini taşıyan araçların çoğunu  bu müesseseni araçları oluşturmuştur. Genel  ve Yerel seçimlerde  seçimlerin sağlıklı bir biçimde değerlendirilmesi için salonlarını İlçe Seçim kurulu emrine veren bu müessesedir. GLİ Müessesesi her zaman  Tavşanlı’nın atan yüreği olmuştur. Bu müessesenin dört bir yanında Atatürk vardır.Hizmet binalarının duvarlarında, Atatürk’ün veciz ifadeleri yer almaktadır. 
         Cumhuriyet Baloları’nı, Türk Maden İşçileri Batı Anadolu Şube Başkanlığı ile ortaklaşa   organizasyonlarla halkımıza  sunan da bu müessesedir. Ben bile bazen şaşıyorum, Tavşanlı’ya eğer Yıldız  Kenter Tiyatro Topluluğu, (Yıldız-Müşfik- Şükran Güngör),Metin Akpınar-Zeki Alasya ağırlıklı  topluluk,, Avni Dilligil Tiyatrosu, İsmail Dümbüllü ve Nejat Uygur gibi önemli sanatçılar Ersan ve Dadaşlar,Beyaz Kelebekler, Cem Karaca,Nuray Hafiftaş,Fikret Kızılok, Yıldız Ayhan, Sezen Aksu,Barış Manço, Gönül Yazar, Muazzez Abacı, Behiye Aksoy,,Bediha Akartürk,  Yıldız Tilbe, Serpil Örümcer, Berkant,Muazzez  Ersoy, Müzeyyen Senar,  Edip Akbayram, Hüner Coşkuner, Necdet Tokatlıoğlu,  Mustafa Sağyaşar, Zekai Tunca, Erol Büyükburç,Erol Evgin, Erkut Taşkın,Atila Atasoy, Sevm Tanürek, Safiye Soyman, Neşe Can, Coşkun SabahYaşar Özel, Mithat Körler,Sibel Can, Kutlu Payaslı, Hüner Coşkuner,  Yüksel Bozbay  Yıldırım Öğüt, Orhan Ayaz, Yıldırım Bekci, Hulusi Kentmen  ve arkadaşları gelmişse bunu GLİ Müessesesi’ne ve Türk Maden-İş Batı Anadolu Sendikası Şubesi’ne, borçluyuz.
          Tavşanlı rahmetli Emmi’nin sineması,rahmetli  Foto Şen,rahmetli İbrahim Gültekin,Yumurtacılar Ailesi, Sülyeli bir ailenin   açtığı sinema salonları sayesinde de  nice ses ve saz sanatçılarını alkışlamak fırsatı bulmuştur. 
          1940’lı yıllarda  5-6 bin nüfuslu Tavşanlı bugün 100 bin nüfuslu bir ilçedir. GLİ de   bugünlere gelmemizde eli öpülecek,sarılıp koklanacak, gerekirse sırtta taşınacak bir  kurumdur. Bugüne kadar bu müessesede görev yapmış ama aramızdan ebediyen ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Aramızda  olanlara da sağlık ve afiyet dileklerimi sunuyorum. 2021 yılı Tavşanlı’ya,GLİ Müessesesi’ne, Kütahya’ya ve dolayısıyle ülkemize,tüm insanlığa hayırlar getirsin. Allah bir daha bizlere ve gelecek kuşaklara 2020 yılı gibi bir yılı göstermesin.  
      KÜTAHYA  İL ÖZEL İDARESİ   TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR
    Özellikle,çok sevdiğim,taktir ettiğim,ama bugüne kadar bir bardak çayını içemediğim değerli İl Genel  Meclisi Başkanımız sayın MUSA Yılmaz’a İzmir’den,yaklaşık 5o  bin Kütahyalının yaşadığı  güzel ilimizden selam ve sevgilerimi gönderiyorum.Zannetmesinler ki;Kütahya’dan haberimiz olmuyor. Biz İzmir’deki Kütahyalılar Kütahya ile yatıp Kütahya ile uyanıyoruz.Sevgili hemşehrilerim bilmiyorum,2 Kasım 2020 tarihinde başlayan Kütahya İl Özel İdaresi ‘nin 2021 yılı bütçesi müzakerelerinden haberdar mıdır? Ben haberdarım. Bu bütçe rekor bir rakamla, 155 milyon TL  olarak hem de oy birliğiyle kabul edildi.Herhangi bir borçlanma da söz konusu değil. Çünkü,bütçe denk bir bütçe. Bu bütçede özellikle  Tarım  ve  Turizm  için  ayrılan miktar,  200 oranında  artırılmış . Bütçenin 72’si Merkez İdare Birim Müdürlüklerine, 25’i Milli Eğitim Müdürlüğü ve  on paydaş  çalışılan  il müdürlüklerine , 4’ü de  İlçe Özel İdare Müdürlüklerine  dağıtılacak.        Bütçenin 50’si  Yatırımlara ayrıldı. 6 milyon TL,İl Tarım Müdürlüğüne  tahsis edildi. Tamamı da hibe . Turizm için ayrılan  kaynak, 2.5 milyon TL’sı. ( Murat Dağı,Aizanoi ve  Kocayayla için büyük değer  taşıyor) bu rakam 8.5  mİlyon TL’ yi buluyor.Kaynak ayrılırken  5302 sayılı  Yasa göz ardı edilmedi. Bu arada gerekirse ek bütçe de söz konusu. Bu bütçenin gerçekleşmesinde  sayın Cumhurbaşkanımız,MHP destekli  AK Parti İktidarı,sayın Kütahya Milletvekilleri, ve sayın valimize de  teşekkür ediliyor. Bütçeye;  değişik perspektif  ve vizyon açısından,bütçe kaynaklarının dışarıdan  temininde   en büyük  katkıyı sayın Valinin verdiğini biliyoruz. Bütçede bazı tasarlananlar olduğu söyleniyor. Bunların açıklanması da zaman içinde olacak. İşin en güzeli, BÖYLE BİR  DÖNEMDE  PROGRAMLARDA  BİR GECİKMENİN OLMAMASI. İnsan kaynağı en iyi biçimde  değerlendirilyor. Ekiplerin izolasyona  alınmasına rağmen bu böyle. Sayın başkan iyi bir ekibe sahip olduklarını söylüyor. Bana göre de öyle. Makine parkları her geçen gün daha da güçleniyor. Sadece 2020 yılı içinde 3 adet  ağır iş makinesi alınmış. İki tane daha alınmasına karar alınmış bile. Makine parkındaki araçlar ve gereçler genç . Sorun yaratmıyor. Sayın başkan,ilçelerin sayın kaymakamlarının,özel idare müdürlerinin, meclis üyelerinin muhtarlarının  taleplerini sürekli aldıklarını söylüyor. Kütahya İl Özel İdaresi’nin iyi  bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Özel İdarede   birlik,beraberlik üst seviyede. 12 ilçenin  ihtiyaçları, yasanın özel idareye verdiği  yetki  ve sorumluluklar çerçevesinde ele alınıyor.İl Özel İdaresinin  başı,temsilcisi sayın vali. Kütahya İli’nde  temel sorunlar neredeyse çözülmüş durumda.  İl Özel İdaresi ,Kütahyalı köylü yurttaşların,hemşehrilerimizin  kendi hayatlarını idame ettirecek  gelir kaynaklarına kavuşmaları  için çaba harcıyor. Kütahya’nın temel problemlerinden birisi de Turizm Alt Yapısının güçlendirilmesi meselesi .Bunu İl Özel İdaresi iyi teşhis etmiş.Bir hizmet sektörü olarak  turizm potansiyeli ,bir destinasyon alanın oluşması  da önemseniyor. Bu alanlarda da sorumluluk üstleniliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iyi ilişkiler içinde kalınmış.    Sayın  Musa Yılmaz’a İzmir’de yaşayan Kütahyalılar adına teşekkür ediyorum. Bu benim görevim. Bu arda antı parantez bir istirhamım olacaktır.  Kütahya İl Özel İdaresi  Tavşanlı’ya da  biraz ağırlık verse diye  düşünüyorum. Örneğin, yıktırılacağı ifade edilen Tavşanlı’nın en muhkem,yapılarından Atatürk Lisesi eski binasının yıkımı gündemden çıkarılsın. Bu bina gerekirse İl Özel İdaresi’nin malı olsun. Eski Atatürk Lisesi  hizmet binası ile Cumhuriyet Lisesi hizmet binası arasında kalan geniş bahçeye İl Özel İdaresi  geleceğe yönelik bazı hizmetler getirebilir. Yer altı otoparkı,iş hanı v.b gibi hizmetleri üstlenebilir. Hem gelirini artırır hem de hizmet alanını. Bakın bugün Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel  İdaresinin yıllar önce öğrenci yurdu olarak inşa ettirdiği mütevazi binadan yararlanıyor. Türk Maden-iş  Batı  Anadolu Şubesi’nin Tunçbilekli Maden İşçilerinin  yararlanması amacıyle   inşa ettirdiği Tavşanlı Kaymakamlık Konutu yanındaki eski öğretmenevi binası da keza  bir süre önce Kütahya İl Özel İdaresi’nin envanterine girmişti.Burası bile ,bir amaç için değerlendiriliyor. Tavşanlı’da, Kütahya İl Özel İdaresi’nin dikkatini çekebilecek niceleri var. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları