21 Ocak 2024 - Pazar

OCAK 2024 İÇİNDE KAYBETTİKLERİMİZLE İLGİLİ

OCAK 2024 İÇİNDE KAYBETTİKLERİMİZLE İLGİLİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
68 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  OCAK 2024 İÇİNDE  KAYBETTİKLERİMİZLE  İLGİLİ    
       Elimi,doğanlar-ölenler torbasına sokup bir avuç isim  arasından   birkaçını bulup  okudum .Muhtelif yıllarda  Ocak Ayı içinde yitirdiğimiz  dostları  buldum. Herbiri  birbirinden güzel,değerli,sevecen,hemşehrilerim….. 3 Ocak  2020 tarihinde  Tavşanlı Adliyesi çalışanlarından   merhum   Teke’nin  oğlu  Emekli  Astsubay İbrahim Teke( Volkan) aramızdan ayrılmıştı. İzmir- Bornova’da  apartmanlarımız birbirine yakındı. Genelde Cuma günleri namazda,hafta içinde de sebze ve meyve pazarlarında buluşurduk.  Ben de hala bir fotoğrafı var. Cenazesi kaldırılırken yakalarımıza iliştirilmişti.  Son yaşadığımız depremde dairesi hasar görmüş ve  yıkılmıştı.  Yenisini göremeden aramızdan ayrıldı.  Eşi hemşehrimiz Kobakçı Halil Efendi’nin kızı ile telefonlaşırız.Mekanı cennet olsun kardeşimin.  6 Ocak 2009 tarihinde  ateş bizim evlere düşmüş.Sevgili gelinimin ,güzel babası,Moymullu Orhan   Talay’ı kaybetmişiz.  Orhan Talay  mükemmel bir  insandı. Son yıllarında iş insanımız merhum Mehmet Tarhan’ın  en çalışkan,verimli,deneyimli çalışanlarındandı. Bir hesap adamıydı.  Rakamlara hükmederdi.  Titizdi,sabırlıydı,işinin ehliydi. Mekanı cennet olsun. 
        Sevgili çocukluk,okul,Yedek Subay Öğretmen ve üniversite  arkadaşım  sınıf öğretmenliği,okul müdürlüğü, MTSK Trafik Dersleri öğretmeni  Moymullu  Mehmet Ali Özel’i  8 Ocak  2005 yılında kaybetmişiz.  Kütahya Lisesi7nde özellikle Matematik derslerinde  tartışmasız  iyi bir öğrenciydi. Merhum lise cebir öğretmeni Recep Bey’in gözbebeğiydi.  Benim gibi İstanbul Üniversitesi Iktısat Fakültesi’ne girmiş ve  ikimiz de fakülteyi bitirememiş,akabinde Yedek Subay Öğretmen Olarak Kayseri ‘de çalışmıştık.Askerlik eğitimimizi  Manisa’da Batı Kışlası’nda yapmıştık. Uzun yıllar benim gibi Derecik Köyü İlkokulu’nda müdür yetkili öğretmenken O da Çardaklı Köyü İlkokulu’nda Müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmıştı.Ben bisikletle göreve giderdim,o da mobiylet ile.Mekanı cennet olsun.  Hayattayken sevgili kızını  kaybetmişti.,Vefatından sonra da sevgili mühendis  oğlu  aramızdan ayrılmıştı. 
          6 Ocak 2022 tarihi,güzel öğretmen,meslektaşım, halkımızın saçlarının renginden ötürü,” Kırmızı Hakkı” olarak bildiği  Hakkı Şahin’in oğlu,genç iş insanlarımızdan  ki son yıllarda hindi yetiştiriciliğinde önemli başarılar kazanmış biriydi,  Hakan Şahin’i yitirmiştik.  Bana.” Bülent Amca,çiftliğime gel,sana hindi eti ikram edeyim” demişse de  bu gerçekleşmedi.  Ben uzaktaydım. Gidemedim.  Bir ara hindi tesisi yandı. Büyük sıkıntılar yaşadı.Hayatta olan babası meslektaşım Hakkı Şahin’in tedavisi için büyük çaba harcadı. Allah rahmet eylesin. Kendisini unutmayacağız. 
          8 Ocak 2020 tarihinde  Gençlikspor Kulübü’nün efsane futbolcularından, Tavşanlı’dan Yetişenler Derneği eski başkanlarından ve yöneticilerinden, dostum Fevzi Düzgün’ü kaybetmiştik.Halk arasında “Zavrak” diye bir lakabı da vardı. Fevzi GLİ Müessesesesi’nin de çalışanlarındandı. Zaman zaman Didim Eğitim ve dinlenme Kampı’na gittiğimizde karşımıza kamp müdürü olarak ta çıkmıştır.  Geniş bir arkadaş grubu vardı.  Futbol oynarken  bir günde iki karşılaşmaya  da çıktığını bilirim. Unutulmayacaktır. 10 Ocak 2020 tarihinde elektrikçi,Çobanköylü Hasan Hüseyin Uzuncan’ı kaybetmiştik.Bir süre hasta olmuştu. Tedavi görmüş hatta operasyon geçirmişti.  Mütevazi bir elektrik malzemeleri  satılan   dükkanı vardı.  Ne zaman okul dönüşü  dükkanının önündn geçsem bağırır  beni yanına çağırır,sıcak bir çay ikram ederdi. Gönül alıcıydı. Eşimin akrabalsı Mestan Dayı  ve diğerleriyle   yıllar içinde hep büyük bir dostluk kurmuşuz. Hala da devam eder. Çobanköylüler  bana “Enişte” derler.Yani  bu köy halkıyle bir şekilde bir akrabalık bağımız var.
            12 Ocak 2018 tarihinde Tavşanlı Atatürk Lisesi branş öğretmenlerinden  Halide Özyaşar’ın eşi,öğretmen Mustafa Özyaşar’ı kaybetmiştik. Bana, ne zaman yollarda,herhangi bir yerde  karşılaşsak“ Sevgili öğretmenim”diye hitap ederdi.  Kibardı,efendiydi.  Atatürk Lisesi’nin  vazgeçilmezlerindendi.  Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 
           17 Ocak 2007 tarihinde  Halil Palabıyık aramızdan ayrılmıştı.  Kendisiyle merhum  Karamalak Ahmet’in evinde kiracıyken komşuyduk.  Şimdi ne O’nun ne de benim oturduğum evin yerinde yeller esiyor.Akraba gibiydik.  Tavşanlı’da evine ilk televizyon alanlar arasında olduğu için Meydan Sokak’ta ikamet eden tüm komşular gece olduğunda selamsız sabahsız evine gider, televizyon izlerdik. Evini küçük bir cep sinemasına çevirmiştik. İyi bir gözlükçüydü.  Hoşsohbetti.  Her zaman her şeyin en güzelini,kalitelisini tüketmiştir.  Gani gönüllüydü.  Bizim evlerimizde bir Aygaz tüpü varken o’nun evinin merdivenlerinde en az 10 Aygaz tüpü olurdu.  Merhumun evinin olduğu yer bugün İŞ Bankası Tavşanlı Şubesi’dir. Mekanı cennet olsun dostumun. 
             17 Ocak 2022 tarihinde İzmir’de  yazlıktayken  bir ölüm haberi almıştım. Bir süredir bir Huzurevinde yaşıyordu,branş öğretmeni Mustafa Topal vefat etmişti.  Beni müteaddit  defalar Huzurevine çağırdıysa da bir türlü gidemedim.  Mustafa Topal’ı Tunçbilekliler iyi tanırlar. İyi bir öğretmendi.  Mekanı cennet olsun meslektaşımın. 
             18 Ocak  2014 tarihinde  Tavşanlı’nın  unutulmaz hafızlarından Hafız Davut Özay’ı kaybetmiştik.  Ben vakit namazlarımın bazılarını,özellikle Cuma namazlarını Arifağa Camii’nde kılardım. Bu nedenle merhum Davut Özay ile ayrı bir dostluğumuz vardı.Davudi bir sesi vardı.  Birbirimize sarıldığımızda kemiklerimiz çıtırdardı.  Merhum Davut Hoca’nın da yeri hep boş kalacaktır. Bakın Arifağa Camii bile bugün artık yok. İyi ki merhum Davut Özay bu caminin yıkılışını görmedi. 
             18 Ocak 2023 tarihinde sevgili  S. Nafi Şensöz’ü kaybetmiştik.  Ben Ulucami’ye giderken  mütevazı baharat dükkanına uğramadan edemezdim.  Birbirimize fıkra anlatmadan edemezdik.  Hiç unutmam bir gün  merhum kaptan şoför  Hacı Metin Ayvalı   dükkanının önünden geçerken  büyük bir kestanekabağı  görmüş . Kabağı eliyle yoklarken,dükkanın içinden.”Kabağımı elleme”diye bir ses işitmiş.  Merhum Şensöz bununla kalmamış,dükkanın önüne çıkıp.”Ahali bakın Hacı Metin kabağımı elledi!” diye bağırmasın mı?Ben bunu merhum Hacı Metin’in ağzından işittikten sonra malzeme yapmıştım. Yerel gazetemin köşesinde yazmıştım. Bayağı gündem olmuştu.  Merhum Nafi nüktedandı. Sataşmadan edemezdi.   Her  ikisini de rahmetle anıyorum. 
               -21 Ocak 2019 değerli abim, iş insanımız,sayılan ve sevilen,eşraftan Mehmet Boyacı’nın aramızdan ayrıldığı tarihtir. Her zaman söylerim; Mehmet Boyacı gibiler bir daha kolay kolay gelmeyecektir.  Yerleri asla doldurulamayacaktır.  Çok günler iş yerine gider sohbet ederdim. Son zamanlarda  Sanayi camii’nde Cuma namazlarında karşılaşır olmuştuk. Merhum kaymakamlarımızdan Salim Çankırı’nın sevdiklerindendi.  Mekanı cennet olsun.
                24Ocat 2019 tarihinde sevgili  hemşehrimiz Dr. Nihat Boyacı aramızdan ayrılmıştı.  Kabri  sanırım  Fethiye’dedir.  Boyacı Ailesi’ni yasa boğan bu ayrılığın yarası bugün dahi kabuk tutmamıştır. Acı bir kaybımızdır. Kendisini iyi yetiştirmiş bir tıp adamıydı.  Bu vesileyle  Boyacı Ailesi’ne bir kez daha  sabır ve metanet diliyorum. Mekanı cennet olsun. 
                 20.Ocak 2020 tarihinde Tavşanlının Fahri Hemşehrisi Büyük Doğa Bilimci,Erozyon Dede, Toprak Dede, büyük ağaçsever, Tema Vakfı Kurucusu   Hayrettin Karaca’nın Hakk’a ulaştığı tarihtir. Mekanı cennet olsun.
                  24 Ocak 2001 şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm    tarihidir.  Adı  Tavşanlı’da ölümsüzleştirilmiş ve  bir caddeye adı verilmiştir. Dualarımız her zaman O’nunladır.  Bu konuda Tavşanlı büyük bir vefa örneği göstermiştir. 
                  17 Ocak 2020 tarihinde Rahşan  Ecevit’i,  19 Ocak  2013 tarhinde Derecik Köyü öğretmenlerinden Yusuf Ziya Koba’yı,  24 Ocak 2022 tarihinde Fatma Girik’i,14 Ocak 2022 tarihinde de MP Genel Başkanlarından  Aykut Edibali’yi kaybetmişiz.  Daha nicelerini burada yazsam sayfalar almaz.  Hakk7a ulaşanlara en güzel hediye duadır.  Dualarımızı esirgemeyelim…..   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları