30 Mart 2018 - Cuma

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ AYRILIRKEN ÜZGÜNDÜK YENİ MÜDÜRÜMÜZ HASAN BAŞYİĞİT İLE SEVİNDİK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
2274 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

                                     MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ  AYRILIRKEN ÜZGÜNDÜK

                                     YENİ MÜDÜRÜMÜZ  HASAN  BAŞYİĞİT İLE SEVİNDİK

 

 

 

           Saygı değer müdürüm  Sabahattin Dülger’in Bursa’ya atanması ne kadar beni  üzmüşse sayın hemşehrimiz Hasan Başyiğit’in İlimize atanması da beni  o  derecede  sevindirmiştir.Sabahattin Bey’in  koltuğuna genç ve dinamik bir hemşehrimizin  oturmasına vesile olanları kutluyorum.  . Gurbette olduğum için  haberleri biraz geç alıyorum. Hani şimşek çaktıktan  saniyeler sonra gök gürültüsü işitilir ya onun gibi bir şey bu. Ama sağ olsun yerel gazetelerimiz  var. Geçmişe doğru şöyle bir gezinti yapacak olursak  Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü makamı gerçekten  değerli il Milli Eğitim Müdürleri görmüştür.Bir kısmı rahmetli olmuş,bir kısmı emekli ve bazıları da halen bir ilimizde görev başındadır. Bir ara sayın il valileri gibi sayın il Milli Eğitim Müdürlüğü görevi ifa eden zevatın da bir listesini  yapmak istiyorum.…..

 

           . Sayın müdürlerden  1959 yılı  başından itibaren    göreve başlayanları iyi-kötü tanıyor  ve  hatırlıyorum. Bunu da  ,.öğretmen olmam dışında  bir protokol amiri,bir tören komutanı veya sunucu  olarak görev yapmama borçluyum...Kütahya’nın sayın valileri ne zaman bir etkinlik olsa( Açılış,kapanış,temel atma,hizmete açma,ödül dağıtma,karşılama,uğurlama v.b) önce Tavşanlı Kaymakamlarını arardı . Onlar da   görev yaptığım okul müdürlerini arar,beni kastederek” Bülent Bey’i haberdar edin. Filanca yerde bir temel atma töreni yapılacak. Sayın bakanımız ve bazı bürokratlar da  bu törende hazır bulunacaklar.  Mesai bitiminde kaymakamlığımıza  bir  uğrasın” talimatı  verirlerdi. Rahmetli okul müdürlerimin bu durumlarda bana” Bülent Hoca anan oğlan doğurdu” şeklindeki sözlerini hiç unutmam. Ben de   yeni  bir görevin  verildiğini böylelikle  anlardım. Hemen hemen her etkinlikte sayın vali Bey de varsa mutlaka sayın Milli Eğitim Müdürleri de olurdu. Bu  da  sayın müdürlerle ister istemez aramızda özel bir dostluğun doğmasına yol açmıştır.  O nedenle  bugün evimin bir köşesindeki  Taktirname , Teşekkür Belgesi  ve Plaketlerin çoğu  İl Milli Eğitim Müdürlüğü menşelidir. .

             Yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Başyiğit’in öncelikle bir Kütahyalı olmasına sevindim desem yalan olmaz..Hani  zaman zaman “ şurada kırk kişiyiz.” Deriz ya. Kütahyalı olmak bir ayrıcalıktır da onun için.böyle söyleriz. Kütahyalının Kütahyalı ile çalışması kadar güzel ne olabilir ?Kütahyalının derdinden en iyi bir Kütahyalı anlar.Hiç olmazsa  bazı bürokratlar gibi sorunlarımıza  tek gözle değil,çift gözle bakarlar

              5OO bine doğru giden il bazında nüfusu,merkez ilçe dahil 13 ilçesiyle Kütahya da  geride  kalan 8O ilimiz gibi  güllük gülistanlık  bir il değildir.Kütahya’nın da sorunları var.Birbirimizi kandırmayalım. Kütahya’ya  pembe bir gözlükle   bakmak  istersek yanılabiliriz.. Hatasız kul olmadığı gibi sorunsuz yerleşim birimi de olamaz.. Sorunlar,sorumluluk  duygusu taşıyan  insanlarla çözülür.Kütahya da sorunlarını  sorumluluk duygusu taşıyan,kendini yetiştirmiş,deneyimli,çalışkan bürokratlarla,birim müdürleriyle,başkanlar,yetkililer ve diğerleriyle çözmeyi sürdürüyor..Kütahya sorunlarını  asgari ölçülere indirme  yolundadır. Önemli olan hastalığı teşhistir... Teşhis tedavinin yarısıdır. Deneyimli ve  içi hizmet aşkıyla dolu dolu olduğuna inandığımız kendilerine sorumluluk verdiklerimizin sayısı ne kadar çok olursa  Kütahya da o derece  sağlıklı bir il olacaktır.  Yeni Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit’in de  tam bir Kütahyalı ve Kütahya sevdalısı olduğunda şüphe yoktur.Kütahya sayın Başyiğitle Eğitim ve öğretim alanında sorunlarını asgariye indirmede mutlaka zoru başarac aktır Ben bile özellikle Tavşanlı Öğretmenevi konusunda  son aşamaya kadar gelen çalışmaların sayın Başyiğit ile birlikte noktalanacağına inananlardanım Bu vesileyle Tavşanlı Öğretmenevi ile ilgili küçük bir ayrıntıyı da vermek isterim. Değerli Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salim Karaboğa ile bu konuda telefonlaşıyoruz. Gelinen nokta sevindirici. Çalışmalar sağlıklı bir şekilde yürütülüyormuş.Ödenek noktasına gelinmiş. İhale için de yaklaşık maliyet belirleme aşamasındaymışız.Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Vural Bey’in sayın Müsteşarla  sürekli iletişim halinde olduğu memnuniyet verici bir durum. Gelelim sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit’e..... İlkokulu,orta okulu ve liseyi Kütahya’da  okumuşlar.Kendileri, .Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği  1993 mezunu.Sayın Başyiğit bununla da kalmamış... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü,Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümünde de Yüksek Lisansını tamamlamış.Öğretmenlik ve yöneticilik  yaptığı okullar arasında Kars/Arpaçay Carcıoğlu  ,Kütahya Ticaret Borsası Bölcek İlköğretim Okulu,Kütahya Adnan Menderes  İlköğretim Okulu ve Kütahya Abdurrahman Paşa İlköğretim okulu  da var.Afyonkarahisar İli,İhsaniye İlçesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak ta  görev yapmış olan  Başyiğit   artık  Kütahya için çalışacak. Belki sayın Başyiğit Kütahya’ya uğurlu da gelecek. Çünkü Kütahya yeniden Büyükşehir yapılacak iller arasında gösteriliyor Bir ara  Odunpazarı Kaymakamlığını ziyaret etmiştim. Demek ki o tarihte  laf gelişi sayın milli eğitim müdürünün kim olduğunu sorsaymışım  belki de sayın Başyiğit ile o zamanlardan  tanışmış olacaktık.

              Devlet Baba  durup dururken bir  müdürü bir yere  atamaz.Sayın Başyiğit’in mülahazat hanesinin güzelliklerle dolu olduğu muhakkak.Bunu da Kütahya’nın şansı olarak görüyorum... Kendisine yeniden hoş geldiniz derken çok değerli bir vali  ile ,sayın Ahmet Hamdi Nayir Bey’le çalışacak olmasını  da  büyük bir şans olarak görüyorum..  Çünkü başarılar ekip çalışmalarıyla taçlandırılıyor... Kütahya’da  sayın Sabahattin Dülger’in ayrılmasından sonra  doğan büyük  boşluğun  güzel bir atamayla  doldurulmuş olması güzel bir şey.Bu atamada etkili olduğuna inandığım. Sayın milletvekillerimize de  bu  arada  teşekkür ediyorum..  .

            

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları