03 Şubat 2024 - Cumartesi

İLGİNÇ BİR SORU BENİ DE DÜŞÜNDÜRDÜ

İLGİNÇ BİR SORU BENİ DE DÜŞÜNDÜRDÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
479 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  İLGİNÇ BİR SORU  BENİ DE DÜŞÜNDÜRDÜ 
 
     Bir dostum,bir konuşmamız sırasında  bana Tavşanlı’da ilk TRT Muhabiri’nin,ilk Anadolu Ajansı( A.A) muhabiri’nin kim olduğunu sorunca  beni de düşündürdü. Aklıma ilçenin ilk yerel gazetelerinden “Müstakil Tavşanlı Gazetesi” geldi. Merhum gazeteci-yazar Abdurrahim Börekoğlu ile tanışmamız 1959 yılına rastlar.  Ben o yıl Tunçbilek’te Köprübaş’ndaki ilkokulda  vekil öğretmenlik yapıyordum.  İktisat Fakültesi’nde veremediğim birkaç ders kalmıştı. Onlara hazırlanırken boş kalmayayım diye vekil öğretmen olmuştum. 
      Merhum Börekoğlu da  ta o zamanlar bile rahatsızdı.  Alzaymer’di.  Benden   gazetesine  muhabir olarak yardım etmemi  istemişti. Ben de kabul etmiştim.İşte ben,Bülent Hoca’nın,birilerine göre çakma gazetecinin  bu ilk adımıydı.   Gerçekten Tavşanlı ile ilgili haberleri hazırlıyor,haftalık bu gazeteye veriyordum.Daha  sonraki yıllarda köşe yazarı oldum. Merhum avukat babam Hüsamettin Alpagut da benim gazetede  yazıyordu. Ben görevi o’ndan aldım.   Bana ilk kez hazırladığı bir muhabir kartı nı merhum Abdurrahim Börekoğlu vermiştir.   Bir yerlerdedir ama şu anda bulamam. Bu kartTavşanlı’da   bir yerel muhabire verilmiş ilk  karttır. Merhum “ Tavşanlı Postası Gazetesi”sahibi Kamil Güvenç dahil ilçede yayımlanan  tüm gazete sahiplerince muhabirlerine bir kart düzenlenip verildiğini duymadım.Ne  Bizim Tavşanlı,Haber Tavşanlı,Tavşanlı Ekspres, Tavşanlı’nın Sesi,  Tavşanlı Kurtuluş,,Adım, Filiz ve Yaprak, Boşluk, Çığlık, Tavşanlı Haberci, Tavşanlı İlan,Tavşanlı İl Gazeteleri muhabirlerine kesinlikle bir kart düzenleyip vermemiştir.  Bazı arkadaşlarımız zaman içinde çalıştıkları  gazete ve ajanslardan sarı renkli kimlikler almışlardır. (Şu anda Turkuaz basın kartı )  . Örneğin İhsan Tandoğan’ın ve benim Türk Basın Birliği üyesi olmamız hasebiyle birer kimlik kartları vardır. Ayrıca benim de Anadolu Ajansı Bursa Bölge Temsilciliği( sonra müdürlük oldu)  bir kimlik kartım vardı. En son 2000 yılında  bu kartı bir daha kullanmadım. Ajanstan ayrıldıktan sonra Selma Kocabaş Aydın  A.A. Muhabiri oldu.  Merhum Ahmet Körhasan’ın Sarı Basın kartı vardı.  Kızı  Serhil ve oğlu Murat’ın da kartları vardı.  Merhum Körhasan’ın Hürriyet Haber Ajansı’ndan da bir kartı bulunuyordu.  Merhum arkadaşım Ferit Akyol bir ara TRT Muhabiriydi.TRT’den kartı vardı. Benim de elimde Türk Basın Birliği dışında mensup olduğum Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nden bir kimlik kartım bulunuyor. Çalıştığım Son Havadis Gazetesi ile  Bizim Anadolu Gazetesi bana kimlik kartı vermemişti.  Bir ara Anadolu Haber Ajansı’ndan bir sarı renkli kimlik kartı gelmişti. Bazı yerel gaztelerden de kimlik kartı almadım.  Kütahya Ekspres’te önce konuk yazar sonra da Köşe yazarı olarak çalıştım. Eskişehir İstikbal Gazetesi’ne de yazdım. A,A’dan iki kez Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nden de bir kez onur belgem var. Sevgili kardeşim Selma Kocabaş Aydın’ın,eşi kardeşim Alibey Aydın’ın sevgili Tuna İşleyen’in de  kimlik kartları mutlaka vardır.  Ama burada en önemli olan bir hususu ifade etmek isterim; Tavşanlı’nın ilk A.A Muhabiri Bülent Alpagut,  23 yıldır da Selma Kocabaş Aydın’dır. 
         Şu anda Kütahya’nın en büyük,en gelişmiş ilçesi  Tavşanlı’nın yükünü omuzlayanlar,naçizane  ben,Selma Kocabaş Aydın, Alibey Aydın ve Tuna İşleyen’dir. Bu arada  Tavşanlı’da yerel basına  karınca kararında yardım edenleri unutmadık. Merhum KOMUTAN Tavşanlı Postası’nda daha sonra Müstakil  Tavşanlı’da yazdı.Merhum babam Hüsamettin Alpagut’un da Müstakil Tavşanlı’da köşe yazıları çıktı.  Merhum Kemal Boyacı, merhum Halit Destanoğlu da öyle. Zaman zaman birçok kişinin yerel basına  katkı verdiğini göz ardı edemeyiz. Merhum Arslan  Ergüç’ün de makalelerini okumuştuk.Esma Börek  Canıaz’ın da keza öyle. Sözün özü; Tavşanlı’da Yerel Basın  17 Haziran 1949 tarihinden beri  karınca kararınca görevini yapıyor. Merhum gazetecilerimize,yerel Basının emektarlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara  sağlık ve afiyetler diliyorum.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları