17 Nisan 2023 - Pazartesi

BURUK BİR CİMCİK GECESİ

BURUK BİR CİMCİK GECESİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
229 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

4  NİSAN  1953’TE KÜTAHYA  LİSESİ’NDE
                BURUK BİR CİMCİK GECESİ 
        1953/1954 Öğretim yılında Kütahya Lisesi’nde yatılı öğrenciydim. Lisede önemli günler büyük bir titizlikle takip edilir ve kutlanırdı. Okul Müdürümüz merhum  Necdet İpekoğlu   tüm etkinliklerin en güzel şekilde yapılmasını isterdi. 
        Konu açılmışken tamamı hayatta olmayan sevgili öğretmenlerim, Av. Recep Akkaya/yı,Rasim Rodoplu’yu( Mayk) Mehmet Düzgün’ü( Salomon), Koban Mehmlet’i, Nevzat Aydınlı’yı, Suat Aydınlı’yı, Vahit Canbek’i,  Kasım Tarım’ı, Rıza Bey’i, Selman Bey’i, Fatma Tortum’u Davut Akpınar’ı,  Kimyacı Nimet Hanım’ı,  Biyoloji Necla Hanım’ı, Serhat Kestel’i,  Fatma Aktakka’yı, Adil Özkan’ı,  Melahat Atanus’u,   Kelle İbrahim’i, Hayri Bey’i,  Adil Yüksel’i  rahmetle  anmak isterim. 
        4 Nisan 1953 gecesi Kütahya Lisesi  yemekhanesi’nde  davetlilerin ,öğrencilerin,öğretmenlerin katılımıyle bir Cimcik Gecesi düzenlenmişti.  Cimcik Kütahya’nın ünlü hamur aşlarındandır.  Mantı ve kulak aşı ile birlikte üç önemli yemektir.
        Gece çok güzel başlamıştı. Lisenin A Korosu güzel şarkı ve türküleri davetlilere sunmuş ve alkışlanmıştı. Şiirler de okunmuştu. Eskiler birer ikişer  sahneye gelerek anılarını dillendirmişlerdi.  Ardından masalara leziz Cimcik Aşı tepsiler içinde  getirilmiş, masadakiler tarafından tabaklara alınarak zevkle ve büyük bir iştahla tüketilmişti.  Etkinlik böyle devam ederken bir anda bir sessizlik olmuştu. Ne olduğunu anlayamamıştık.  Okul müdürümüz   etkinliğin yapıldığı geniş yemek salonunun ortasına gelerek   sessizliği bozmuştu.” Arkadaşlar,sevgili öğrenciler şu anda aldığım bir haberi sizlere de  ifade ediyorum.TSKleri’’nin  deniz  unsurlarından  Dumlupınar Denizaltı’mız Naboland adlı bir gemiyle Çanakkale Boğazı’nda çarpışmış.   İlk bilgilere göre denizaltıdaki çok sayıda  askerimiz şehit olmuş.  Geminin üzerindekiler kurtulmuşlar. Ama hala denizaltıda 80’e yakın askerimizle irtibat sağlanmaya çalışılıyormuş” demişti. Bu saten sonra böyle bir milli acı yaşanırken Cimcik Gecesi’ne devam yanlış olurdu. Sessizce dağılmıştık.  Ben bu gecey i asla unutmadım. Bakın aradan  70 yıl geçmiş. 
        İşte böyle bazı geceler başka günlerde de yaşanmıştır. Allah her etkinliği ağız tadıyla kutlamak nasip etsin.  Bu vesileyle  şehitlerimize Allah’tan rahmet ,geride kalanlarına sabırlar diliyorum.Allah bu yüce ve aziz millete böyle acıları bir daha yaşatmasın. 
            

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları