20 Mayıs 2024 - Pazartesi

SÜLEYMAN YILMAZ’IN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

SÜLEYMAN YILMAZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
170 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
  İŞ İNSANIMIZ SAYIN 
SÜLEYMAN YILMAZ’IN GÖZLERİNDEN 
                            ÖPÜYORUM
             Süleyman Yılmaz,bizim son yıllarda parlayan yeni bir iş insanımız. Yıllarca GLİ’de  çalıştı. Birikimlerini hep doğup büyüdüğü,ekmek kapısı Tavşanlı için harcadı. Öyle bir çiftlik kurdu ki ben görmedim ama görmüş gibiyim;  nadide türlerden oluşan bir canlı hayvan varlığına sahip.  Bu güzel ırk,verimli büyükbaşlar sayesinde hem süt üretiyor,hem canlı hayvan piyasasına  hitap ediyor. Çiftlikteki tesisler AB NORMLARINDA.  Öyle ki; bu tesislerdeki büyükbaşlar zamanında aşılanıyor. En kaliteli yemleri tüketiyor. Tesislerin elektriği  yine bu çiftlik bünyesinde üretiliyor.  Tavşanlı’ya vızır vızır gelip giden süt tankerleri iş insanımız Süleyman Yılmaz’ın  ürettiği nefis ,kaliteli sütleri büyük tesislere taşıyor. Birçok ünlü firma Tavşanlı’yı bir açıdan sevgili iş insanımız Süleyman Yılmaz marifetiyle tanımak fırsatı bulmuş.  Siz şimdi böyle bir güzel insana sarılmaz,yanaklarından öpmez misiniz?
    Son aldığım duyumlara göre;  ki bu rakamlar resmi verilerdir,2024 yılı Şubat Ayı içinde  897 bin 379 ton süt üretimi gerçekleştirmişiz.  birkaç Süleyman Yılmaz daha olsaydı da Tavşanlı’da daha çok süt üretimi gerçekleştirilebilseydi . Bakın komşumuz Emet’te son iki yılda keçi sütü üretimi gerçekleştiriliyor. Bunun arkasında Emet Belediyesi’nin olduğunu biliyorum.Bildiğim kadarıyla sayın cumhurbaşkanımızın da zaman zaman ifade ettikleri manda sütü Tepecik Beldesi’nde,Kütahya’ya yakın  Gümüşyeni, Gümüşgölcük,Çobanköy gibi yerleşim birimlerinde,Dereboyu ‘nun bazı köylerinde de ,bazı köylerimizde de  de üretiliyor.  Tepecik Beldesi’nin ünlü MANDO DONDURMASI, Manda sütüyle üretiliyor. Tff Bal Ligi’nde mücadele eden,hem de başarılı bir ekip Tepecikspor Kulübü futbolcularının manda sütü içtikleri ve başarılarını  bu süte dayandıranlar da var.Manda  sütünden  manda kaymağı,manda tereyağı üreten Tepecik Beldesi  manda üreticiliği  için elverişli bir beldemiz.    Bizim belediyelerimiz de artık rutin işlerin dışına çıkarak istihdam yaratacak,gelir getirecek  alanlarda da  olabilseler.  Böyle olduğu taktirde görülecektir ki hem  ekonomik olarak bir rant kazanılacak hem de  istihdama kapı aralanacaktır.  Belediyeler artık eski belediyeler değildir. Bazı belediyelerimiz Ata tohumundan harikalar yaratıyorlar.  Birçok ekilmeyen,terk edilmiş topraklara belediyelerimiz pekala sahip çıkabilir.  Köylü yurttaşlarla el ele verilerek   sebze ve meyva üretimi,tahıl üretimi  konusunda   başarılar elde edilebilir.  Belediyeler sadece park ve bahçelerle, dinlence alanlarıyla, yerüstü  ,göze hitabeden refüjler,tretuvarlar,cadde ve sokak dizaynlarıyla uğraşma yerine gelir getirici unsurlarla meşgul olmalıdırlar.  
      Bakın   bir zamanlar Tavşanlı yurtdışına yumurta ihraç etmişti.  Milyonla ifadesini bulan bir yumurta üretimi söz  konusuydu.  Benim bildiğim kadarıyla 300’e yakın tavuk tesisi faaliyet gösteriyordu.  Bazı talihsizlikler oldu; kanatlılar hastalandı,çoğu telef oldu. Bir kısmı tüketime verildi. Canım tavuk tesisleri birçok kişinin deposu haline geldi. Tavukçuluk  resmen öldü. Bakmayın halen Tavşanlı’da bir avuç tavuk ve yumurta üreticisine,  ben eski görkemli günlerin hayaliyle yaşıyorum.  Tavşanlı’ya Güneydoğu ve Doğu Anadolu’dan bu tesislerde çalıştırılmak üzere çok sayıda yurttaşımız  gelmişti. Bunların bir kısmı bugün bile Kütahya ve  havalisinde kaldılar,geri dönmediler.  Van/ Erciş  Yukarıçökek Köyü Halkı’nın çoğu bizim buralardaydı. Ben Onların .” Bülo babası”ydım.  Tavşanlı’da tavukçuluk yeniden ihya edilebilir. Ama Tavuk ve yumurta üreticisinin elinden sıkı sıkı tutulması kaydıyle bu iş ancak olabilecektir.  Tavşanlı ve havalisi tavuk   üreticiliği için elverişlidir. Elektrik,su yer ,ulaşım, tüketim,yem  sorunu yoktur.   Bakın bazı ülkelerde Kuş Gribi çıktı. Milyonlarca hayvan öldürüldü. Yumurta en değerli gıda maddesi olarak önemini koruyor.  Tam da zamanıdır; Tavşanlılı eski üreticiler yeniden kollarını sıvamalı,devletin de desteğini yanlarına alarak  harekete geçmeli,atıl durumdaki eski tesisleri yeniden hayata geçirmelidirler.  Resmi verilere göre  2024 yılı  Şubat Ayı rakamlarına göre yumurta üretimimiz  bir milyar 73 milyondur. Bu da   küçümsenecek bir rakam değildir. Ama yeterli midir? Hayır. Yumurtayı her ülkeye ihraç edebilecek konumdayız. Yumurta deyip geçmeyelim bir zamanlar 3-5 kuruştan alıcı bulan yumurta bugün en az 5 liradan alıcı buluyor. Ben hayal dünyama bir kaşık yoğurt çaldım. Bakarsınız gerçek oluverir. Olamaz mı? Bu arada örnek bir tavuk ve yumurta üretimi gerçekleştiren,Göbel Köyü’nde modern tesisler kuran  iş insanımız Ahmet Baş’ın büyük bir jest yaparak İzmir’e,evime kadar gönderdiği nefis yumurtaları uzun süre yiyemedik,seyrettik.  Ben böyle güzel yumurtaları uzun süredir tüketmiyordum. Allah kesesine bereket versin.  
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları