13 Ekim 2020 - Salı

AHMET YÜCESOY İLÇEMİZE HOŞ GELDİNİZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
1706 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   TAVŞANLI’NIN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ 
SAYIN    AHMET  YÜCESOY İLÇEMİZE HOŞ GELDİNİZ 
          Tavşanlı’da halen unutulmayan Emniyet Müdürleri arasında bir ara Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü,sonra TBMM Koruma Müdürü  olarak görev yapan ve  05.03.2018  tarihinde aramızdan ayrılan Şuayip Doğanç ilk sıradadır. Kendisi Anavatan  Partisi İktidarı döneminde Tavşanlı’daydı. Bugün Moymul Mahallesi’nde,Ayvalı-Derecik Köyleri7ne ulaşan yolun üzerindeki Kocaçay Köprüsü7ne birkaç yüz metre uzaklıktaki İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nı zamanın koşullarında  temelinden çatısına ,iç donanımından  bahçesine  O’nun  çabalarıyle  kazanılmıştır. Ama maalesef bu  devlet binası deprem yönetmeliklerine takılmış ve bugün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ama ben yine  iddialı konuşuyorum. Bu bina bugüne kadar yıkılsaydı  yıkılırdı. Halkımızın” Mermer Saray” adını taktiği bu bina güçlendirildiği taktirde daha birkaç yıl daha polisimize hizmet verebilir. Bir binayı yıkmak mesele değildir. Prosedür uygulanır bakarsınız bir gün yerinde yeller esiyor. Ama yazıktır ve günahtır. Bir kişiyi bile sorgulamadan,yargılamadan  infaz edemezsiniz. Bir bina için yıkım kararı alanların iki düşünüp bir söylemesi gerekir. Bu sorunun kısa sürede bir çözüme kavuşması en büyük dileğimdir. 
                      Tavşanlı bir anlamda bir işçi kentidir. Bugün şimdilik 1500’ün üzerinde sadece Tunçbilek’te,GLİ’ye ait  Kamu işçisi görev yapmaktadır. Bu rakamın üzerine özel işletmelerin ve diğer devlet kurumlarının işçilerini,Tavşanlı Sanay Bölgesi’ndeki fabrika ve tesislerde çalışanları da eklerseniz  karşınıza büyük bir rakam çıkar.Öyleyse Tavşanlı’ya bir “ Çelik Kuvvet”gerekir.  Polisimize lojman konusu da önemlidir. Bugün bir süre evvel devletin olan Tunçbilek Termik Santral’ının Işık Sitesi’ndeki boş lojmanlar her ne kadar  santralın özelleştirilmesinden sonra elden çıkmışsa da devletin  emriyle polisimize tahsis   edilebilir. Polisimiz bu lojmanlardan  sembolik bir kira karşılığı  yararlandırılabilir. Yıkılıp gidecek bu lojmanlar gerekirse polisimize ücretsiz de verilebilir. 
                       Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni polis ve bekçi kadrolarıyle güçlendirilmelidir. Tavşanlı İlçesi bugün itibariyle orta ölçekli bir il konumundadır. Merkez nüfus 70 bini aşmıştır. 19 mahalleli belediyenin sınırları bir hayli genişlemiştir.
                       Olası bir durumda Tavşanlı Ada Stadı’nda ve diğer yan sahalarda yapılacak etkinliklerde görev alacak olan polis ve bekçilerimize ödeme yapılması sağlanmalıdır.Polis ve bekçi başta futbol karşılaşmaları olmak üzere hiçbir etkinlikte bedava çalıştırılamaz. 
                        Tavşanlı’ya bir Polis Evi  için eski kaymakamlarımızdan Hasan Hüseyin Yazlık zamanında  başlatılan çalışmalar hemen başlatılmalıdır.Tavşanlı mevcut nüfusuyla bir Polis Evini hak etmektedir. 
                        Tavşanlı Polisi  her alanda alışveriş yaptıklarında belli bir indirim almalıdır. Bu berber,kafe,alışveriş merkezi,pastane,lokanta gibi yerlerde  uygulanabilir. 
                        Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göbel Kaplıcaları’nda bir polis karakolu mutlaka hayata geçirilmelidir. Bu kaplıcalarda mal ve can derdi olmamalıdır.Nihayet bu kaplıcalar dağın başındadır.Buradaki insanlar Allah’a emanettir. 
                       Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Örgütü Göbel Kaplıcaları7nda en azından bir arazöz bulundurmalıdır.
                       Tavşanlı Polisi’nin Göbel Kaplıcaları’ndan sembolik ücret karşılığı yararlanması gündeme getirilmelidir.
                       Her yıl yapılan “ Polis Günü” etkinliklerinde  polisimize aileleriyle birlikte  bir yemek verilmelidir. 
                      Özellikle esk belde,Çukurköy’de bir polis karakolu hizmete sokulmalıdır.  Bu karakol mevcut  cezaevimiz ve organize sanayi bölgemiz için de  fayda sağlayacaktır. 
                      Tavşanlı Polisi yeni araç ve gereçlerle güçlendirilmelidir. Tavşanlı’da görev yapmış,aramızdan ayrılmış polislerimiz ruhuna her yıl Polis Günü8nde bir camimizde mevlit okutulmalı,polis çocuklarına burs verilmeli, öğrenim gören polis çocukları için her polis ailesine bir bilgisayar(leptop) hediye edilmelidir.
                      Sayın Emniyet Müdürümüz Tavşanlı’da olsaydım bir bardak çayınızı içmeye gelirdim. Tavşanlı halkı,kibar,nazik,efendi,hanımefendi,yasalara bağlıdır. Polisi de sever. Her zaman da yardımcı olur. Bir zamanlar polis belgelerinde Tavşanlı “Pembe bölge”içinde gösterilirdi. Olayların çok az olduğu bir ilçeydi. Bugün göç aldığı için gerçek,öz Tavşanlılı sayısı azalmıştır.İnsanlar birbirlerini zor tanıyabilmektedir. Polisimize de ister istemez gerek trafik,gerekse asayiş alanında büyük iş düşmektedir. Hoş geldiniz. İnşallah  huzurlu bir dönem geçirirsiniz. İnanıyorum ki Tavşanlı’dan güzel anılarla ayrılacaksınız. Saygılar ve sevgiler….. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları