20 Ekim 2014 - Pazartesi

RİCAM VAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4358 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

62.HÜKÜMET'İN SAYIN ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU'NDAN RİCAM VAR

        

 

1980'li yıllarda bir Çukurköy dosyamız vardı. Bu dosya bugün tozlu raflardadır. Dosya kapanmasın diye her yıl sembolik bir rakam ayrılarak dosyanın kapanmaması sağlanmıştır. Bilmiyorum bu dosya bugün de aynı yerde duruyor mu? Bu dosya Yaylacık Dağı sularının değerlendirilmesiyle yakından ilgilidir. Zamanın Çukurköy Beldesi Belediye Başkanı Nazmi Sarı bu dosya için Ankara'ya az mı gidip gelmiştir? Bugün artık ne Çukurköy Beldesi ne de sayın başkan Nazmi Sarı var. Bu belde halen Tavşanlı Belediyesi sınırları içinde Çukurköy Merkez ve Çukurköy Bağlık mahalleleridir. Sayın Sarı projeyi hazırlatırken Yaylacık Dağı'nın içme suyu niteliğindeki kaynak sularını bir gölette toplamayı düşünmüştü. Bu gölet sularını sulu tarımda, içme ve kullanmada, su ürünleri için değerlendirmeyi hedefliyordu. Keşke gerçekleşseydi. Bir kaç milyon metreküp doğal bir dev su deposu fenamı olurdu? Bu göletin suyundan itfaiye örgütleri, orman yangın söndürme örgütleri bile yararlanabilecekti. Kimse bu proje için alt tarafı bir gölet diyemez. Projeye sadece sayın Nazmi Sarı ve belde belediyesinin meclis üyeleri sıcak bakmıştır. İnsanın haklı olarak diyesi geliyor. Sayın Nazmi Sarı bu göletin bir kenarına köşkmü yaptıracaktı? Yahut bu gölette su ürünlerini yetiştirip satacak mıydı? Yıllar öncesinde bir Alman şirketinin mühendisi Ada Mesireliğinde dolaşırken bir hemşehrimize sormuş ya " Bu su böyle akar ve siz böyle bakar?" Evet Tavşanlı'lı yıllardır Yaylacık Dağı'ndan aşağılara inen  içme suyu niteliğindeki sulardan yararlanamamıştır. Bunu tek düşünen sayın Nazmi Sarı'dır. Kimse onun elinden tutmadığı için dosya bugün tozlu raflardadır. Veya kaybolmuştur. Elimizde önemli bir fırsat var. Milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu halkımızdan projeler bekliyor. Yeter ki projeler üretelim. Bunun takibi sayın vekilin olacaktır. Üstelik belediye başkanımız sayın Mustafa Güler sayın ilgili bakanın yakın dostudur. Bazen dostluklar güzel sonuçları da hazırlar. Bu proje yeniden gündeme getirilmelidir. Yeterli bilgi sayın Nazmi Sarı'da vardır. İlgilenenler çok uzağa değil Çukurköy'e giderek sayın Sarı'nın bir çayını içsinler yetecektir. 

 

                         BİZ ONDAN RAZI OLDUK ALLAH'TA ONDAN RAZI OLSUN

 

İsmail Doğru Hoca emekli olmuş. Emekli olacağını duymuştum. Teyidini bizzat yaptıktan sonra kendisi hakkında birkaç söz söylemek istedim. Sayın hocayı Arifağa Camii'nden tanıyorum. Ben de bu cami cemaatından sayılırım. Yıllarca teravih, cuma, cenaze ve vakit namazlarını, bayram namazlarını onun arkasında kıldım. İsmail Hoca 1 Aralık 1950 doğumlu. İlk görevini ilçeye bağlı Akçaşehir Köyü'nde yapmış. Sonra askere gitmiş. Dönüşünde Ömerler Köyü'nde imam olarak görevini sürdürmüş. 1977 yılının ilk gününde Arifağa Camii'nde imam olarak göreve başlamış. Bu görevi ifa ederken 20 yıl da Kavaklı kuran kursunda fahri öğretici olarak hizmet vermiş. Toplam 42 yıl bilfiil imamlık görevini sürdüren İsmail Hoca ilçeye bağlı Başköy'ün saygıdeğer ailelerinden birine mensup. Dürüst, ahlaklı, saygıdeğer bir din adamı. Hepimizin üzerinde hakları var. Ben şahsen hakkımı ona helal ediyorum. O da bizlere haklarını helal etsin. Bildiğim kadarıyla Tavşanlı Asri Mezarlığı'nda mezar hazırlattırmış. İki imam arkadaşıyla hem bu dünyada hem öte dünyada ayrılmak istememiş. Allah gecinden versin. Ömrü uzun olsun.Tavşanlı'nın İsmail Doğru Hoca'ya ihtiyacı var. 15 Eylül 2014 günü müftülük çalışanlarına, 20 Eylül 2014 günü de Arifağa Camii cemaatına veda ettiğini öğrendim. Allah aile bireylerine de birlik ve beraberlik versin. Ben onunla birlikte Arifağa Camii'nin çeşitli ihtiyaçları için birçok kişiyi ve makamı ziyaret ettim. O camisini ikinci evi olarak görürdü. İsmail Hoca hoş bir sedadır ve gönüllerde kavgayı sürdürecektir. Yeni emeklilik yaşamı hayırlı olsun. 

 

                               TAVŞANLI BİR YÜKSEKOKUL DAHA KAZANIYOR

 

Sayın milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu her cuma günü hem cumamı kutlar hem de bana bir müjde verir. Bu konuda haberi ilk elden alıyorum. Balıkesir köprüsü, Beyköy köprüsü arasında yer alan geniş bir alanda geleceğin belki de Tavşanlı Üniversitesi'nin temelleri atılıyor. İlk olarak MYO açıldı. Şimdi de 6582 metrekare toplu inşaat alanına sahip bir eğitim binası inşaatı başlayacak. Bu bina DPÜ Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na aittir. 6 milyon 115 bin TL'ye mal olması beklenmektedir. Bu okul YÖK tarafından onaylanmış, inşaatta sözleşmeye bağlanmıştır. Mevcut MYO yakınına inşa edilecektir. Bundan güzel haber mi olur? Aslında fakülte ve yüksekokullar bacasız fabrikalardır. İnşallah bu okullara yenileri ilave edilir. Tavşanlı gelişir ve Tavşanlı'da hayat seviyesi yükselir. İşsizlik azalır. Sayın milletvekilimize teşekkür borçluyuz. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları