03 Aralık 2023 - Pazar

TAVŞANLI’NIN SORUNLARIYLE YAKINDAN İLGİLENEN

TAVŞANLI’NIN SORUNLARIYLE YAKINDAN İLGİLENEN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
452 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

TAVŞANLI’NIN SORUNLARIYLE
 YAKINDAN  İLGİLENEN
       HERKESE  KUCAK DOLUSU SELAM 
VE SEVGİLER
      Herkes genelde Tavşanlı’nın sorunlarıyla örneğin;, Sayın Kaymakamların,sayın  Belediye  Başkanlarının,  sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının ,STK ‘ların sayın yöneticilerinin,Oda, Der nek, Cemiyet, Sendika,Vakıf yetkililerinin,İlçe Birim Müdürlerinin(kendi alanlarında),siyasi Parti İlçe Örgütlerinin, ilgilendiklerini  sanır. Bir de görünmeyenler vardır.  Bunlar mütevazı insanlardır. Hemen aklıma geliverdiler;  Halil İbrahim Kurt, ne zaman telefonlaşsak  bana ilginç haberler aktarır. Daha birkaç gün evvel yine beni aramıştı.  Sayın valimiz Tavşanlı’ya teşrif etmişler.  Bazı ziyaretlerde  bulunmuşlar.  Tavşanlı’nın önde gelenleriyle bire bir konuşmuşlar. Bu arada  sevgili Halil İbrahim Kurt ta bir yerde sayın valiyle muhatap olmuş.  Hatta kendisini :” Sayın valim,ben Tavşanlı’nın kanaat önderlerindenim. Benim de maruzatım var;  Moymul altında,Eski Yavuz Sultan Selim Koleji( yeni Fen Lisesi) yanındaki  Boraks işleyen  tesisten etrafa yayılan tozlar sağlığı tehdit ediyor. Bu tesis buradan mutlaka kaldırılmalıdır. Kütahya’ya alternatif bir yol olarak gösterilen Tavşanlı- Domaniç- İnegöl arasında,Domaniç’ten İnegöl girişi arasına bir yer altı tüneli  açılmalıdır” demiş.  Sayın valimizin hemşehrimiz Halil İbrahim Kurt’u dinlediğini duyduğumda son derecede mutlu oldum. O da bizim bir evladımız,o da bir hemşehrimiz bir sayın il yönetim görevlisi,vali beyle konuşabilmesi  ne kadar güzel. 
        Mekanı cennet olsun; Bir süre Tavşanlı  Belediyesi’nin çalışanlarındandı Mehmet Madan’ın oğlu Muhsin Madan da  Tavşanlı sevdalılarından. O’nunla da sık sık konuşuruz. Bana  Tavşanlı’daki emekli sayısını sorar. Vallahi ben bilmiyorum. Ben de öğrenmek isterim.  Mevcut kurumlarımızın çeşitli sportif dallarda  mücadele edecek ekipler kurmasını ister. Örneğin; Linyitspor’un sadece futbol dalinde değil,atletizm,güreş,voleybol,basketbol dallarında neden mücadele vermediğini sorar. Moymulspor’un isterse güzel bir voleybol takımı çıkarabileceğinden söz eder. Bazı bankaların Tavşanlı’da yatarım şubesi açmasını ister. Tavşanlı ile Uşak’ı birbirine bağlayacak yeni bir alternatif yoldan söz eder. Göbel Kaplıcaları’nın Turizm Bakanlığı’nca  taçlandırılmasının Tavşanlı için ne gibi güzellikleri beraberinde getireceğinden söz eder.  Linyitspor’un Bal  Ligi’nde değil,TFF Ligleri’nde mücadele etmesi gerektiğinden söz eder.  Bu evlatlarımız gibi daha kimler kimler var. Hep beni ararlar. Dilek ve temennilerde  bulunurlar.  Şunu demeye getiriyorum;  Tavşanlılı bireylerin  duygu ve düşüncelerine her halükarda değer vermek gerekiyor. Kimlerde ne kadar güzel fikirler var.  Tahsilli olsun olmasın her hemşehrimizin arzusu dikkate alınmalıdır.  Kimileri var; Tavşanlı’nın altındaki zengin su rezervinden söz ediyor.  Bu yer altı kaynaklarının bir şekilde değerlendirilmesini istiyor. Kimileri var;  Belediye İtfaiye Örgütü’nün yeni,çok amaçlı arazözlerle güçlendirilmesini  arzuluyor. Kimileri, merkeze yakın bazı köylerin mahalle statüsüne dönüştürülmesinden bahsediyor( Derecik, Kayıköy,Ayvalı,Çobanköy, Devekayası gibi).  Kocaçay’da Ada Mesireliği- Moymul altı arasında kayık ve gondol sefasının özlemi içinde olanlar var.  Tavşanlı Güveci’nin tescillenmesini isteyenler biliyorum. Coğrafi işaret alan ürünlerimizin artmasını bekleyenler var. Hatta birçok kişinin yerel seçimler öncesinde   halkın nabzını tutmasını  istediğini de biliyorum. Örneğin;” Tavşanlı Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu mutlaka sorulmalıdır. Halkımız kime teveccüh ediyorsa  o bu göreve gelmelidir  fikri bayağı taraftar bulmuş. “Türk Milli Eğitimi için kendi binasını veren Moymulspor Kulübü bugün binasız,lokalsiz kalmıştır. Tavşanlı’nın bu güzide kuruluşuna bir arsa bile veremeyecek miyiz? diyenlere hak veriyorum.Kaz gelen yerden tavuk esirgenemez.  Tunçbilek’te çalışan Kamu İşçilerinin sayısının artırılması  da birçok hemşehrimizin arzusu.  Kapalı sebze ve meyva pazarı konusu da hep dillendiriliyor.  Bugüne kadar depremlere,Doğaya kafa tutmuş bir Atatürk Lisesi binasının yıktırılması da  birçok hemşehrimizi yaralamıştır. Bu binanın inşaatında kullanılan demirleri görenler  üzüntülerini dile getirmişlerdir. Bir Öğretmenevi  aylardır kaderine terk edilmiştir. Sanıyor musunuz ki bunu kimse bilmiyor,fark etmiyor?
          Yazımın başlığında ifade ettiğim gibi halkımızın ,bireylerin de duygu ve düşünceleri var. Bunlara değer vermek hepimizin görevidir.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları