01 Mart 2021 - Pazartesi

NECDET DEMİRAT’IN BİLDİKLERİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1026 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   NECDET  DEMİRAT’IN  BİLDİKLERİNİ 
GÖRDÜKLERİNİ     BİLSEYDİNİZ  YATAKLARINIZDA  RAHAT UYUYAMAZ  YEMEKLERİNİZİ  HUZURLA YİYEMEZDİNİZ
   Sayın Cumhurbaşkanımız   Hayvan Yasası’nın  eli kulağında olduğunu ifade etmişlerdi. Aldığım  duyumlyar bunu doğruluyor. Bu yasa TBMM’den en kısa sürede çıkacak ve  hayvanlar bir nebze  güvencede olacaklar.” Yerdekilere merhamet ediniz ki,göktekiler de size merhamet etsinler” Hadis-i Şerifi  hatırlanmış olacak. 
             İnsanlarda akıl ve fikir var. Ama hayvanlarda akıl var ama fikir yok. İnsan dışında  tüm yaratılarların nasıl akıllı  olduklarını en azından şu Televizyonlarda  sık sık yayımlanan belgesellerden anlamak mümkündür. Tilki’nin akılsız olduğunu söyleyebilir misiniz?  Akılsız olsaydı masaldaki karganın ağzındaki peyniri düşürtüp yer miydi?  Papağan insanların söylediklerini tekrarlıyabilir miydi?Sivrisinekler  insanların kanlarını emmek için uyumalarını beklerler. Ayılar bal kovanlarının içinde bal olduğunu nereden biliyorlar?Ezan okunduğunda özellikle sokak köpekleri nasıl havlıyorlar?Karıncalar neden yuvalarının ağzını güneye doğru açarlar? Filler öleceklerini  anladığında neden ortadan kaybolurlar?Binlerce örnek verebilirim. 
             İnsan kendisine süt veren ineğe tekme atar mı?  Kendisine gazilik ünvanı verilen ,savaşlara katılan atları,develeri, filleri  hoş olmayan şekilde  hırpalayanları Allah affeder mi?  Can dosbtlarımız köpek v e kedilerimize   eziyet etmek te nedir?  Büyücülerin büyü yapmak için kedi ayaklarını kesmeleri  neyin nesidir? Yükümüzü çeken merkeplere eziyet etmek  bize yakışıyor mu? Kütahyalı Şeyhi merkeple ilgili bir şiirinde ne diyor?”  Bir eşek var idi naif-i güzar/ Yük elinde fazla şikeste vüzar”Allah’ın hiçbir yarattığı insanın maskarası değildir. Hayvanlara dünya yaratılalı beri  yapılan eziyetleri Allah bize sormayacak mı? Ben elinden,dişinden artırdıklarıyle sokak hayvanlarını besleyenlere saygı duyuyorum.  Vicdan sahibi,Allah’tan korkan herkes   hayvanlara  karşı merhametli davranmalıdır. Bunun için illa da bir yasa mı gerekirdi? Maalesef  bu kaçınılmaz olmuştur. Öyle insanlar var ki,bir hayvanın yapmadığını yapıyor. Bunu yaparken de utanmıyor,kimseden çekinmiyor,yüzü de kızarmıyor.Hayvanseverlerin  sayısı bir çığ gibi büyüdü. Tavşanlı7da bile birkaç hayvansever var. Bunlar içinde biri var ki eli öpülecek insan! Necdet Demirat  adında bir Tavşanlılı Kendisi Bursa  Nuh’un Gemisi  Sokak Hayvanlarını Koruma ve  Barındırma  Derneği’nin Kütahya Temsilcisi. Aynı zamanda  Kütahya  Hayvan Hakları  İl Sorumlusu. Üye alma yetkisine  sahip. Bugüne kadar  sokak hayvanları yüzünden birçok kişiyle dostluk kurmuş,sokak hayvanlarının  Allah’ın  hoşuna gidecek şekilde   beslenmesinde,barındırılmasında,tedavi edilmesinde,kısırlaştırılmasında çabası olmuş.  Evet Allah bütün yarattıklarını  rızıklarıylya yaratmıştır. Rızıksız yaratılan hiçbir canlı yoktur. Allah isteseydi bu yarattıklarının rızıklarını günün birkaç saatinde önlerine koyar,karınlarını doyururdu. İnsan imtihan edilmektedir. Ama bunun farkında değildir. Ne kadar da acınacak haldedir. 
            Şu yasa artık zıksın diyoruz. Sevgili milletvekilleri  Allah rızası için elinizi çabuk tutun.  Son günlerde Kütahya Dumlupınar Gazetesi’nde çıkan fotoğrafları gören var mı? Bu fotoğrafları isterdim ki sayın milletvekilleri de görsünler. Açlıktan birbirlerinin yavrularını yiyen sokak köpeklerini, parçaladıkları hemcinslerini  yiyen sokak hayvanlarını ,bir lokma kuru ekmek için  çırpınan sokak  hayvanlarını  görüp te  geceleri yatağınızda rahat uyuyabiliyorsanız  buna da pardon derim. Hayvanseverlere  selam olsun. İyi ki varlar. Allah kendilerinden razı olsun. 
             Her sokak hayvanı  layık olduğu ilgiyi inşallah görecektir.  Keşke yasa masa olmadan bu mümkün olabilseydi!...Kesin su ve elektrik faturalarından birer kuruş. Bu ilgi bekleyen sokak hayvanlarına  bir fon oluşturalım.  Çok zor mu beyler?

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları