20 Kasım 2022 - Pazar

YİNE BU GÜNÜ EVLERİNDE KUTLAYAMAYACAKLAR

YİNE BU GÜNÜ EVLERİNDE KUTLAYAMAYACAKLAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
258 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 24  KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ  TAVŞANLI’DA  ÖĞRETMENLER   YİNE BU GÜNÜ EVLERİNDE
  KUTLAYAMAYACAKLAR
 
        İtalya’da Milano Kentinde  bir kasap ile  bir hemşehrisi arasında  uzun süren bir laf atmanın,atışmanın  sonucu cinayetle son bulmuştu. Kasap hemşehrisini bıçaklayarak öldürmüştü. Kasap her gün kasap dükkanının önünden geçen bu hemşehrisinin  “ Kambur Kasap ne haber?” şeklindeki  hoş olmayan bir  sözüne muhatap oluyordu. Bir insana böyle bir şey her gün söylenir miydi? Artık bıçak kemiğe dayanmıştı.    “ Ya sabır” diyor başka bir şey demiyordu. Ama bir gün artık  kendine hakim olamadı ve elindeki keskin bıçağıyla bu hemşehrisini dükkanının önünde bıçaklayıverdi. Adam ölmüştü.  Bir avukat tuttu. Avukat kendisini savunacaktı.  Bu olay yaşanmış bir olaydır…..
         Avukat  Milano’da,  ünlü bir avukattı.   Milano’da Adalet Sarayı’ndaki ilk duruşmada   davayı kazanmıştı. Bakın nasıl? Milano Ağırceza Mahkemesinde  yapılan ilk duruşmaya giren avukat  önce  mahkeme heyetini selamlamıştı.  “ Sayın Ağırceza Mahkemesi Başkanım,sizlere   Roma Ağırceza  Mahkemesi Başkanının selamını getirdim.” dediğinde Ağırceza Mahkemesi Başkanı başıyla aldım kabul ettim şeklinde başını sallamıştı. Ardından C. Savcısına dönmüş:” Sayın  Başsavcım sizlere   Roma Ağırceza Mahkemesi Başsavcısının selamını getirdim” demişti. Aynı şekilde selam alınmıştı.  Ardından Mahkeme Üyelerine dönmüş,aynı şekilde i Rom Ağırceza Mahkemesi üyelerinin selamlarını söylemişti. Üyeler de  selamları  almışlardı.  Ama bu arada Ağırceza Mahkemesi Başkanının  sabrının taştığı her haliyle ortadaydı. Tam bir şey söyleyecekti , Avukat bu kez bardağı taşıran son damlayla meşguldü. Mübaşire dönerek.” Sayın mübaşir Bey sizlere Roma Ağırceza Mahkemesi Mübaşirinin selamını getirdim” demez mi? ,Ağırceza Mahkemesi Başkanı  elindeki tahta çekici kürsüye vurarak.” Avukat Bey sadede gelelim” diye bağırmıştı. 
          Sıra savunmadaydı. Avukat ; “Sayın Başkanım,bakınız birkaç kez bir şeyi tekrar ettiğimde sizlerin de sabrınızı taşırdığımı biliyorum. Ama benim müvekkilim,aylardır aynı laflara muhatap oluyordu. O da dayanamamıştı. Cinayet böyle işlendi” dediğinde,Mahkeme heyeti birbirlerinin yüzüne bakmış,Ağırceza Mahkemesi Başkanının  sözleri duruşmaya damga vurmuştu.” kasap   cinayeti aşırı bir tahrikin sonucunda işlemiş olup beraatına…” demişti. 
          Şimdi” Bu  KASAP  olayını anlatma da ne alaka?”diyenler mutlaka olacaktır.Vallahi  ben de artık kafayı yemeye  başladım  herhalde. Bakın Tavşanlı’da   hani bir 15 Temmuz Kalkışması yaşandı ya o olayın ardından bazı taşınmazlara devlet el koymuştu. Bunlardan birkaçı da Tavşanlı’daydı.  Gün geldi Kanal Caddesi,birilerine göre Haşim Benli Bulvarı veya Caddesi’nde  bir dersane  Hazineye intikal etti. Tıpkı şu Tavşanlılı Öğretmenin kendi harçlıklarıyla  inşa ettirdiği 1980 Askeri Darbesi sonrası elinden alınan Öğretmenevi binası gibi. Uygun görmüşler Kanal Boyu’ndaki  binayı  lütfen Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis ettiler. Bu bina küçük bir bakım ve onarıma alınsın dediler. Ankara’dan sayın eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bey’in de bilgisi dahilinde Tavşanlı’ya bir milyon TL  gönderildiğini anımsıyorum. Bu paranın 500 bin lirasının harcandığını,bakiye 500  bin liranın ise Ankara’ya geri gönderildiğini de işitmiştim.
            Bu eski dersane binasının kapısında aylardır” Tadilat “levhası   hep durdu. Ama ne tadilatmış be kardeşim! Bu tadilat bitmediği gibi binanın akıbetinin de ne olduğu kimse tarafından bilinmiyor. Ben sormaktan,bu konuda bana soranlar da  bana sormaktan   utanır duruma geldiler.  Bakın 24 Kasım Öğretmenler Gününe şurada günler kaldı.  Bu yıl da hele hele Cumhuriyetin 99. Yıldönümünde  Tavşanlı Öğretmenevi hala  açılamadı.  Her yetkili lütfen elini vicdanına koysun ve bu konuda bir açıklama yapsınlar.  Anlattığım olayda kasap bile dayanamayıp kendisine laf atanı öldürmüş.  Ben de bu konuda bana soru soranlardan ve birilerine soru sormaktan  bıktım desem yeridir.  Durum öyle anlaşılıyor ki 24 Kasım 2022’de Tavşanlı Öğretmenevi açılmayacaktır.  Hiç olmazsa gelin şu öğretmenevini Cumhuriyetin 100.yılında açalım beyler…..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları