08 Nisan 2017 - Cumartesi

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NDEN AKILLI HAMLELER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
3366 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


  
    Tavşanlı Belediyesi akıllı hamleler yapmayı sürdürüyor.Uzaklarda da  olsam  Allah’a şükür antenlerimle yapılan hizmetlerden haberdarım...Hatta bir çok dostum bu hizmetleri  5OO km uzaktan benden öğreniyor.Daha ileri gideyim mi? Kimin sabah kahvaltısında ne  yediğini,nerede güvecin içine ekmek doğradığını,Cuma namazını hangi camide kıldığını ba-na sorabilirsiniz.Bunlar hassasiyetimi göstermek için verdiğim birkaç örnektir.   
       Kulağıma kadar gelen her şeyi önce doğrulatırım. Sazan gibi “pat” diye atlamam.Belediye Başkanımız benim canımdır.  Dostumun oğludur. Sevgili başkan küçücükken ben O’nun rahmetli babasıyla köyde yer sofrasındaydım Allah razı olsun zaman zaman yapılan her hizmetten anında beni bilgilendirir. Sayın başkan ve  Sayın milletvekilimiz gerek mesajla gerekse  Ankara’dan gönderdikleri haberler içeren koliyle beni kaynaksız bırakmıyorlar.
   Tavşanlı’nın en ortalık yerinde küçük bir Cennet köşesi vardır.Bu  köşeyi görebilmek için mutlaka Kuruçay Caddes-si boyunca ilerlemeniz gerekir Dediğim köşe .Çevre yoluna çıkarken  soldadır.Yunus Emre Camii’nin ve Türe Ailesi’nin akaryakıt istasyonunun  karşısındadır. Anlamışsınızdır.Anlatmak istediğim yer Meteoroloji Müdürlüğü hizmet binası,ekleri ve muhteşem bahçesidir. Burası anladığım kadarıyla  artık belediyemizindir. Müdürüm Veli Korkmaz’a giderken,  bu bahçeye hep gıpta ile bakmışımdır.Ama  artık bu bahçe ve içindekiler  bir  şekilde yeni bir anlayışla yeniden hizmete verilecek.  Yani Murat Gazi Parkı’nın ardından Tavşanlılı mükemmel bir dinlence yerine kavuşacak diyebilirim. Ben Meteoroloji’ye ait alanın belediyemizce gerçekten arzulanan bir yerde  yeniden dizayn edilerek  halkımıza   sunulmasını akıllı ve cesur bir hamle olarak kabul ediyorum. Bu dinlence merkezi yarın bir gün çevre yolu üzerindeki üst geçitlerle de   daha çok önem  kazanacaktır.
    Bu arada yıllardır DDY Tavşanlı-Emet Demiryolu Geçiti yanındaki yine aynı güzelliklere haiz bir zamanların Tavşanlı Pancar Bölge Şefliği Hizmet Binası ve eklerini de  içine alan yemyeşil bir başka Cennet Köşesi’nden  söz etmek  farz oldu...Bu  bahçeyle, içindeki hizmet binası ve deponun halen nereye ve kime ait olduğunu bilmiyorum.Biz de bu bahçeyi ve içindeki binaları son çıkarılan torba Yasa kapsamında  bal gibi alabilir ve halkımızın istifadesine sunabiliriz. Sayın başkan bunu benden çok daha  iyi bilir.
    Tavşanlı Belediye sınırları  içinde halen 19 mahalle, 7O  bini aşkın insanımızı barındırıyor.Bu kadar insana yeni      yeşil alanlar gerekiyor. Üstelik Pancar Bölge Şefliği eski bina ve ekleriyle bahçesi  Ada Stadı’na  da komşu sayılır. Ada  Stadı’na maçları izlemek amacıyla stada gelenler ve maç bitiminde ayrılanlar bu bahçede nefeslenebilirler. Bu bahçe   yakında zaten alt geçitin altında kalacaktır.   Belediyemizin bu konuda  yeni bir hamlesini bekliyorum. Diğer bir cesur hamle de kanımca  Hafız  dere vadisi olmalıdır.Bu vadi   istenildiği taktirde  “ Babil’in Asma Bahçeleri” gibi görkemli bir hale getirilebilir. Böyle     bir vadi de zaten Tavşanlı’ya yakışır.Bir de su bırakırsınız yukarlardan alın size küçük  bir şelale .
    Tavşanlı Belediyesi “ Büyük  Tavşanlı” hayaliyle yaşayanlar için bir umuttur ve umut olmaya da devam ediyor.  Ben de sayın Güler başkanlığında,değerli belediye meclisi üyeleri,çalışkan bir personel ile bütün güçlüklerin geride  bırakılacağına yürekten inananlardanım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları