10 Aralık 2020 - Perşembe

YEM BİTKİLER İ ÜRETİMİNDE İYİ BİR İVME

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
1456 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 KÜTAHYA   VALİSİ  SAYIN  ALİ  ÇELİK “KÜTAHYA YEM
            BİTKİLER İ ÜRETİMİNDE  İYİ  BİR   İVME  YAKALADIĞINI   SÖYLEMİŞ 
             

      Sayın valimiz her konuda,her alanda  güzel bilgiler,müjdeli haberler veriyor.Kütahya’da ayak basmadık yer,gidilmedik en ücra bir köşe bırakmayacak gibi Eh! Kütahyalı zaten yıllardır böyle enerjik bir  vali bekliyordu. Demek ki dualar kabul edildi. 
      En büyük korkum nedir bilir misiniz? Böyle  güzel bir valinin her ne sebeple olursa olsun bir yerlere taltifen de olsa  atanmasıdır. Siyasi irade bunu her zaman yapıyor ve yapmıştır.Kütahyalı unutmamıştır; Sayın Utku Acun Kütahya için güzel duygular ve düşünceler içinde olduğu bir sırada:” Sayın vali İstanbul’u mu,Ankara’yı mı yoksa İzmir’i mi ister?” denilerek  gündeme getirilmiş ve akabinde Balıkesir Valisi olmuştu. O  ki bir konuşmasında.” Ben Kütahya için Atlas kumaştan bir  giysi biçmek istiyorum ama bana  değersiz bir  kumaştan  bir  giysi biçmemi istiyorlar” diyen validir.    Hiç unutmam yıllar öncesinde Kayseri’deydim. Kayserinin  gözleri kamaştıran,yürekleri  kucaklayan,çalışkan bir  belediye başkanı  vardı. Demokrat Parti dönemi’ydi. Rahmetli Başbakan Adnan Menderes zeki,ileri görüşlü,çalışkan insanların peşindeydi. Nerede bir parlayan yıldız var tespitle meşguldü. Birini daha keşfetmişti. Bu Kayseri’nin Belediye Başkanı  Osman Kavuncu’ydu. Kayseri’nin göz bebeği,her kalpte bir yeri olan özel bir siyasetçiydi. Kayseri ‘yi,Kayseri yapmaya yemin etmişti.O,şehirleşmenin yanındaydı.Kayseri,yaşayan ve hiç ölmeyecek bir yüze kavuşmalıydı.
       Kayseri’de Sadık Efendi’nin oğlu  Murat Efendi ve  Akçakayalızade Esat Bey’in kızı Ulviye Hanım’ın oğluydu.Doğuştan hasta görünümlüydü. Kilosu hiçbir zaman 40 kiloyu aşmamıştı. Uyumayı,yemeyi içmeyi sevmeyen, bir bünyeye sahipti. Sandalyeye oturduğu zaman ayakları yere değmiyordu. Rahmetli Osman Kavuncu’nun İş hayatı Kayseri’de Uçak Fabrikasında  başladı.O aynı zamanda yerel bir basın mensubuydu.” Doğruyol Gazetesi”ni çıkardı.Özgün fikirleri olan yenilikçi bir adam olarak  tanınmıştı. Bu gazeteyle dilsiz Kayseri’yi  dillendirecekti..Bir Kayseri aşığıydı.Anadolu Türküleri’ni anonim eserleri ülkemize kazandıranlardan biriydi. Kayserili kendisini o kadar çok sevdi ki O’nu bir gün belediye başkanı seçti. Kayseri’nin efsane adamı oldu. Demokrat Parti  3 Eylül 1950’de yerel seçimleri kazanıyordu.9 Eylül 1950 -7 Şubat 1954 ve 7 Şubat 1954-17 Eylül 1957 iki dönem  Belediye Başkanlığı yaptı.Bir milyon liralık belediye bütçesini 14 milyona  çıkardı. Bugünün Kayseri’sinin  modern yaşam hissiyatını uyandıran ne varsa ,hepsi onun o güzel beyninin  eseridir.İşte rahmetli  Başbakan Adnan Menderes böyle bir değeri görmezden gelemezdi. Kendisine bizzat milletvekilliği önerdi. Kayseri ayağa kalktı.” Bizim kıymetli,değerli belediye başkanımızı kimse alamaz”dedilerse de  rahmetli belediye başkanları Osman Kavuncu’yu  ellerinden kaçırdılar.  Ankara’ya  gönderdiler. Rahmetli Osman Kavuncu Kayseri’nin en halis,en  onurlu,en Demokrat mensubudur. 1957 dönemi  seçimlerinde  Kayseri Milletvekili olarak  TBMM’ne girdi.Bu güzel insan 1960 Askeri Darbesi sonrasında ,ne yazıktır ki  bir siyasi olduğu için  Yassıada’da yargılanmıştır. 7 yıl Kayseri Cezaevi’nde  kalmıştırBen Kayseri’de Yedeksubay Öğretmen iken aile dostumuz rahmetli Tavşanlılı ,Kütahya DP Milletvekili  Mehmet Diler’i ziyaret ettiğimde o da cezaevindeydi. Biz Kütahya’ya döndüğümüzde  O da  ,2 Ekim 1962’de tahliye edildi. 11 Kasım 1966 ‘da da  vefat etti.Mekanı cennet olsun.  Beyninden hep doğruyu,kalbinden hep güzeli geçirdiği için bugün Kayserililer kendisini her an rahmetle anar.
     Siyaset her zaman  acımasızdır. Siyasi İradenin ne yapacağı belli olmaz. Bakarsınız alnınızdan öperler,bakarsınız kaybolur gidersiniz ve   esameniz okunmaz. Ben ta İzmir’den bir Kütahya aşığı,bir Kütahya sempatizanı olarak  Allah’a dua ediyorum; Valimiz daim olsun,hizmetleri Kütahya’mıza hayırlı olsun.Kütahya hak ettiklerine  kısa sürede  kavuşsun. Başına taş düşmesin,ayağına taş değmesin.
      Ben sayın valimiz Ali Çelik Bey’in faaliyetlerini yerel basından izliyorum. Her attıkları adımdan haberdarım. Seviniyorum,mutlu oluyorum. Sayın valimi yakından görmek isterdim. Gurbetin gözü kör olsun. Siyasilere  ve  Kütahyalılar’a esleniyorum; sayın valimize lütfen  sahip çıkın. O,bizim en değerli  konuğumuzdur.
      Gelelim,yazımın başlığına. Kütahya’da ne zamandır yem bitkileri konusunda yazar çizerim. Kütahya’nın bir büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık merkezi olmasını savunmuşumdur. Hayvancılık denilince  akla yem gelir. Yem fabrikaları   çeşitli yemleri  üretiyor. Kütahya’da ne kadar çok yem fabrikası olursa  çiftçimiz,üreticimiz de o kadar mutlu   olur.Yem ürünleriniz  ne kadar çok olursa fabrikalarımız da o kadar çok yem üretecek.  Sayın valimizin tespitlerine göre Kütahya’da yem  bitkileri üretiminde  büyük bir ivme yakalanmış.Buna kim sevinmez? 2017 yılında 5 milyon TL,2018 yılında  6.5 milyon TL olan  yem bitkileri destekleme miktarı 2019 yılında  14.5 milyon TL’ye yükselmiş. Bu da Kütahya’da yem bitkileri üretiminde yakalanan ivmeyi gösteriyor. Macar Fiği  tohumunun bölge coğrafyasI ve dolayısıyle Kütahya açısından  en uygun seçim olduğu  doğrudur. Bunu sayın vali de ifade ediyor. İnşallah 2020 yılı ki bizleri cidden üzmüştür,hiç olmazsa bu alanda yüzümüzü güldürsün. 
        Sayın Vali, Macar Fiği tohumlarının tesliminin ardından  muhtarlarla ve  çiftçilerle de konuşmuş. Bu vesileyle Coronayla mücadelede gereken hassasiyeti göstermelerini istemiş. Üretimin sağlıkla yakın ilişkisine değinmiş. Bir baba gibi,bir öğretmen gibi nasihatlarda bulunmuş,istenilenleri sıralamış. Bu arada öğrendiğimize göre , İl Tarım ve Orman Müdürlüğü-ll Özel İdaresi işbirliğiyle 600 bin TL tutarında 75 ton  Macar Fiği  tohumu üreticilere teslim edilecek. İl Özel İdaresi’nin bu yıl için ayırdığı kaynağın ise  2.5 milyon TL olduğu belirtiliyor. Bu desteğin her yıl artacağı da ifade ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları