30 Temmuz 2024 - Salı

KÜTAHYA’DAN BİR YAŞAR YAKIŞ GELİP GEÇTİ

KÜTAHYA’DAN BİR YAŞAR YAKIŞ GELİP GEÇTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
79 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


      Sevgili okul arkadaşım ki  kendisiyle 1950’li li  yıllarda Kütahya Lisesi’nde yatılı olarak beraber güzel günlerimiz geçti,26  Haziran günü aramızdan ayrıldı.  Sıcak bir Haziran günü beni ağlattı.  Sevgili Yaşar Akçakocalı’ydı. Kütahya  Lisesi’nin çalışkan,efendi,sevecen öğrencilerindendi.  Kendisini  ilk etapta  ilk seven,kucaklayan,taktir eden de lisenin efsane Fransızca Öğretmeni merhum Kasım Tarım  olmuştu. Merhum Tarım ile merhum Yakış arasındaki yakınlık  yıllar içinde  o kadar gelişti ki merhum Yaşar merhum Kütahya Lisesi  Fransızca Öğretmeni  Kasım Tarım’ın prensi haline geldi. Ben ve merhum arkadaşım  Ali Öztürk ile bir üçlü oluşturmuştuk.  Üçümüz de Fransızca öğretmenimiz merhum Kasım Tarım’ın  prensleri oluvermiştik.
        1957/1958 Öğretim yılı sonu itibariyle sevgili arkadaşımı  bir ara  Türkiye’nin Suudi Arabistan Riyad Büyükelçisi olarak buldum. Hiç unutmam merhum okul arkadaşım Moymullu M. Ali Özel ile birlikte beni Riyad’a davet etmişti.  Bizlere:” Sizleri bizzat havaalanında  karşılayacağım. Hem de Hac görevinizi ifa eder dönersiniz. Gelin bu fırsatı kaçırmayın” demişti. Ama olmadı. Merhum Yakış T.C Devleti’nin saygıdeğer büyükelçileri arasında birkaç yerde daha görev ifa etti.  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin( AK Parti) kurucuları arasında yer almıştı.  Siyasete girdikten sonra  Dışişleri Bakanlığı görevini de üstlenmişti.  Kendisi birkaç dil biliyordu.  Yurtdışında olduğu zamanlarda telefonlaşırdık. Zaman zaman Kütahya’ya geldiği oldu. “ Ahırardı”nı  çok severdi.  Öğrencilik yıllarımızda sık sık arkadaşlarla birlikte buraya gider dinlenirdik. Bir Kütahya sevdalısıydı. Hiç unutmam en son 2023 yılında beni halen bulunduğum İzmir/Menderes/ Özdere’deki yazlığımızda ziyaret edecekti. Seferihisar’a geçerken bir uğrayacağını söylemişti. Ama olmadı.  Ben kendisini en son TBMM’de  ziyarete gittiğimde görmüştüm. Meclis lokantasında bir öğle yemeği yemiştik. Bir çocuk kadar sevinçliydi. Buluşmuştuk.  Zaman içinde birbirimizi göremesek bile  hep telefonlaştık.  Sevgili hemşehrim emekli Polis Medya elemanlarından   Halis Kahraman’ın gönderdiği bir mesajda vefat ettiği  haberini aldım. Bugün de  TBMM ‘de  yapılan cenaze törenini izledim.  Mekanı cennet olsun. T.C Devleti’nin  saygın,bilgili,dürüst bir devlet adamı olarak anılacaktır.  Kütahya Lisesi  sayın müdürü,yardımcıları ,öğretmenleri  ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum.  Gönlüm ister ki Kütahya Lisesi bu değerli öğrencisini bir şekilde onore etsin.  Bunun nasıl olacağını sayın okul yönetimine bırakırım. 
         Ben  hasbelkader  Fransızca konuşabiliyor,yazabiliyor,tercüme edebiliyorsam bunu sevgili merhum arkadaşıma borçluyum. Bana Fransızca şarkılar öğretmişti. Ben de bunları zaman içinde öğretmenlik yaptığım yıllar içinde öğrencilerime öğretmeye çalıştım. Tavşanlı Atatürk İlkokulu’nda  20 yıl sınıf öğretmenliği yaptım. Öğrencilerime birkaç Fransızca şarkı ezberlettim.  Unutmayanlar belki hala vardır. 
        Diğer merhum arkadaşım Ali Öztürk  mezun olduktan sonra  PTT’de  görev almıştı. Posta Dairesi Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.  Yani anlayacağınız, Merhum Kasım Hoca’nın üç prensinden ikisi bugün artık aramızda değiller.   Sadece yaşlı olarak bir ben kaldım. Rabbim ömür verdikçe yazmaya çizmeye dev am etme kararındayım. Allah güç verdiği sürece  insanlığa hizmet yolunda olacağım. Allah hafızamı korusun. 
         Kütahya Lisesi Müdürlüğü okulun kuruluş yıldönümlerinden birinde yeniden bir kitap  hazırlar ve sunarsa mutlu olurum.  Çünkü Kütahya Lisesi TÜRKİYE’nin sayılı,saygın,başarılı liselerindendir. Böyle bir kültür hizmetini yapabilecek durumdadır. Kütahya Lisesi öğrencilerini  her zaman aramalı,hatırlamalı,yeri geldiğinde öğrencilerinin haberlerini bir şekilde geçmelidir… 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları