17 Şubat 2024 - Cumartesi

TAVŞANLI’DA ŞUBAT AYINDA GÖREVE BAŞLAYAN TEK KAYMAKAM

TAVŞANLI’DA ŞUBAT AYINDA GÖREVE BAŞLAYAN TEK KAYMAKAM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
636 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
 
 TAVŞANLI’DA  ŞUBAT  AYINDA  GÖREVE   BAŞLAYAN 
 TEK  KAYMAKAM  MEHMET  FAHRİ  CAN
  
   Tavşanlı ilçe olalı beri bugüne kadar halen görev yapan kaymakamımız Hayrettin Baskın Bey dahil 43 kaymakam gördü. Vakti saati gelince sayın kaymakamımız bir başka vatan köşesine gidince bu sefer 44. Sayın kaymakamımızla tanışacağız. 
   Arşiv bilgilerimi taradım; Tavşanlı’da görev yapan sayın kaymakamlardan  sadece  sayın Mehmet Fahri   Can  Şubat  ayında   1 şubat  1973 tarihinde göreve başlamış. Yani şubat ayının bizlere sunduğu tek bir kaymakamımız var.  Ben bu tarihte Tavşanlı Atatürk İlkokulu’nda sınıf öğretmeniydim. Protokol Amiri,törenler komutanı ve sunucu olduğumdan nezaketen  kendisine ilk “ hoş geldiniz” ziyaretinde bulunanlardandım.  Zaman içinde duayen eczacımız  Şerif Boyacı ile kendisinin kolejden arkadaş olduklarını işitmiştim.Dostluğumuz ilerledikçe  daha çok bilgi sahibi olmuştum. Sayın Can’ın sayın Boyacı ile arkadaşlığı 7 yıla dayanıyor. Talas’ta başlayan bu arkadaşlık bugün de devam ediyor. Sayın Boyacı Eczacılık Fakültesi’ne,sayın Can da Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gidince  bir süre fiziki bir ayrılık doğmuş. 
Sevgili  eski kaymakamımızı, telefonla aradığımda hemen bana dönmüşlerdi.İzmir/Karşıyaka’da berberden henüz çıkmış,tramvay bekliyormuş. Kısa bir sohbetimiz oldu. Hafızasına hayran kaldım; Tavşanlı’da ne zaman görev yaptığını ve ne zaman Tavşanlı’dan ayrıldığını   tam olarak ifade ettiler. Bu arada, Tavşanlı’dan ayrılış tarihi olan 31 Mart 1974 tarihini de söyleyiverdi.  Ama hala  bir Tavşanlı sevdalısı  olduğunu görüyorum. Bana kimleri kimleri sormadı ki?   Kendisi görevdeyken  iyi anımsıyorum; 23 Nisan 1973,19 Mayıs 1973,30 Ağustos 1973,29 Ekim 1973 Milli bayramlarında, aynı yıl içinde kutladığımız dini bayramlarımızda,çeşitli etkinliklerde, 1974 Yılbaşı tatili ardındaki ilk mesai gününde de  beraberdik.  Sporu seviyordu. Sportif dallardaki tüm etkinlikleri takibederdi. Bu nedenle  kendisine “ Sporcu kaymakam” denilmesinin  asıl nedeni de budur. Milli bayramlarda Protokola mensup zevatı yanına alır, efsane Tavşanlılı,Moymullu Cemil Kalfa( Sarıfedai)’nın Cumhuriyet Meydanı’ndaki kırtasiye dükkanına giderdi.Birkaç gün  sonra yani 2 Şubat 2022 günü kaybettiğimiz Cemil Kalfa’yı da bu vesileyle bir kez daha rahmetle anmak isterim. 
        Ben kendisini İzmir/Buca  Kaymakamıyken birkaç kez makamında ziyaret etmiştim.  Bucalılar da kendisini kısa zamanda sevmiş olmalılar ki  kendisine büyük bir saygı ve sevgi gösteriyorlardı. Diyeceksiniz şimdi nerede? Emekli bir vali yardımcısı  olarak  İzmir’de, Karşıyaka’da ikamet ediyor.Keşke uzun yıllar Tavşanlı’da kalsaydı.   Ama  maalesef bu bizim elimizde değil. Siyasi irade zamanı gelince sayın mülki idare amirleri sayın valilerimizi,vali yardımcılarımızı,kaymakamlarımızı bir yerlere atıyor.  Bir zamanlar ülkemizde gelenek halindeydi. Sevilenler  bir yerlere atanmaya görsün insanlarımız hemen imza toplar ilgili mercilere ulaştırırlardı.  bazı  yerleşim birimlerinde görev yapan sayın valilerimiz  ve sayın kaymakamlarımı da bundan mutluluk duyarlardı. Yağmur yağmaması ama gök gürlemesi  en azından iyidir.  “ Ne olur bizim valimizi,kaymakamımızı almayın”demek maalesef yetmiyor.Bugün bile  birçok  Tavşanlılı  bir vesileyle   sayın mülki idare  amirlerini  zaman zaman hep anar,gerekirse telefonlaşır. Mesajlaşır. Çünkü bu   Tavşanlılı için  bir ahde vefadır…
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları