03 Haziran 2023 - Cumartesi

FEVZİPAŞA İLKOKULU’NUN EN ZEKİ ÇOCUĞUYDU BERBER CEMAL ÖDEMİŞ

FEVZİPAŞA İLKOKULU’NUN EN ZEKİ ÇOCUĞUYDU BERBER CEMAL ÖDEMİŞ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
710 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 FEVZİPAŞA   İLKOKULU’NUN   EN ZEKİ ÇOCUĞUYDU
BERBER CEMAL ÖDEMİŞ’İ DE
  EBEDİYETE UĞURLADIK
 

        Bu yazımı yazmaya başladığımdan yarım saat kadar önce  27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 17.30 sularında kızım  çalışma masamın yanına kadar gelerek bana:” Tanıyor musun?” diye bir fotoğraf gösterdi. Bir anda  duraksadım. Gözlerim doldu. Bugün ağlayacağımı asla düşünmemiştim. Ama  ağladım. Çünkü fotoğraftaki sevgili okul arkadaşım,hem de Fevzipaşa İlkokulu’nun en çalışkan öğrencisi olarak  gösterilen Berber Cemal Ödemiş’in ta kendisiydi. Aslında 1934 doğumluydu. Merhum babası  nüfus cüzdanına 1936 diye yazdırmış.Yani  merhum Cemal  bu fani dünyada 89 yıl yaşadı.  Ama başı hep dikti. Yolu doğruydu. Görüşleri değerliydi. İyi bir Müslüman olarak  göçtü. Kendisiyle genelde halen ibadete kapalı olan Arifağa Camii’nde buluşurduk.  Bayram namazları ardından  kutlamalarda boynuna sarılır yanaklarından öperdim.  Yıllar sonra Arifağa Cemaatı  içinde  dostum olarak kaldı. Aynı zamanda  bir Allah dostuydu. 

        Zaman zaman kendisini İzmir’den arar konuşurduk. Yengem Perihan Hanım sağ olsun  kendisine bir evlat gibi baktı. Mutlu bir aileydiler. Çoluk-çocuk sahibi oldular. Merhum arkadaşım Cemal’i geçtiğimiz yıllarda genel olarak  değerli dostum Terzi Kadir’in  terzi dükkanında, iş yerinde bulurdum. Orada birkaç kişi bir araya gelir sohbet ederdik. Bazen ikindi vakti de olsa atıştırmalıkları yer,çaylarımızı yudumlardık.  Ben bugüne kadar birçok sevgili okul arkadaşımı kaybetmiş biriyim. Merhum Hıfzı Girgin,merhum Nuri Demiroğlu,merhum  Siyami Başköy,merhum Güneylerin Ziya, arabacı Cavit, merhum Bıtımlarını İbrahim, merhum berber Sıtkı Çınar( Dimitri Sıtkı),merhum Ahmet Katırcı,  merhum kırtasiyeci Kenan Sözen, merhum hazır giyimci Ali Kocakurt,  merhum ayakkabı boyacısı Veli,  merhum Kızılbaş Niyazi merhum , Kızılbaş Hulusi, halen hayatta   Hayrettin Doruöz, merhum  kahveci  Ali Osman’ın Yüksel,  merhum  Gümüş Mehmet,merhum Üftadelerin  Abdullah Uslu    benim sevgili arkadaşlarımdır. 

         Fevzipaşa İlkokulu öğretmenlerinden Kara Semiha( Erkaya )  merhum Cemal’i çok severdi. Hiç unutmam sınıfımızda zeki olarak iki kişi vardı. Birisi merhum  Hıfzı Girgin,diğeri de Cemal Ödemiş’ti. Merhum Hıfzı bile  liseyi dışarıdan bitirmişti. Ama iş insanı olmayı tercih ettiğinden ölümüne kadar hep iş insanı olarak kaldı.  Merhum Cemal Ödemiş ise uzun yıllar berberlik yaptı.  İyi bir ustaydı. Devamlı müşterileri vardı. 
 
         Tavşanlı’da  berberlik yapanların çoğu  çırak   ve kalfa yetiştirmede aynı başarıyı gösterememişlerdir.  Merhum Cemal hem çırak hem de kalfa yetiştiren nadir berber kardeşlerimizdendi.  Ki bunların çoğu kendi işyerlerini açmışlar ve  berberlik yaparak ekmeğini  kazanmışlardır. 

         Bazen düşünürüm de; merhum Cemal Ödemiş, merhum Hıfzı Girgin  okumuş olsalardı mutlaka bir yerlere gelirlerdi.  Çünkü  üstün yetenek  sahibiydiler.  Ama  bunu tercih etmediler ve kendi  yollarını kendileri tercih ettiler.  Cemal Ödemiş, Tavşanlı’nın helal ekmek yiyen,dürüst,namuslu,saygıdeğer  bireylerindendi. Ailesi kendisiyle her zaman iftihar edebilirler.  Ama bilinen bir gerçek var; Cemal Ödemiş ve Onun gibilerin yeri asla dolmaz ve dolmayacaktır.Mekanı cennet olsun.  Artık Cemal bir hoş seda olarak kalacaktır.  Işıklar içinde uyusun…….
Muhterem eşi,evlatları,torunları tüm Ödemiş Ailesi mensupları benim  için ölünceye kadar  bana bir akraba,hısım kadar yakın olacaklardır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları