19 Ağustos 2023 - Cumartesi

VALİ ALİ ÇELİK EN AZINDAN BİRKAÇ YIL DAHA KÜTAHYA’DA KALMALIYDI

VALİ ALİ ÇELİK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
521 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  BİNLERCE  KÜTAHYALI NE DÜŞÜNÜR 
BİLMEM AMA 
   BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEM 
 SAYIN VALİ ALİ ÇELİK  EN
   AZINDAN BİRKAÇ YIL DAHA 
KÜTAHYA’DA  KALMALIYDI                                    

      Sayın Vali Ali Çelik Ajandamdaki notlara baktığımda  18 Haziran 2020 tarihinde   göreve başlamış. Bu tarih birkaç gün önce veya sonra da olabilir.  Önemli olan bu değil;  Önemli olan  bugüne kadar Kütahya’nın gördüğü en başarılı bir valinin  3 yıl 2 ay sonra bir başka ilimize atanmasıdır. Diyeceksiniz; Vatanın her köşesi bir yönetim görevlisi için kutsaldır. Doğrudur. Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yurt köşesi azizdir,kutsaldır,değerlidir,candır, Ama sayın Ali Çelik  Kütahya’da  henüz kafasındaki tüm güzellikleri tamamlamadan  alınıp bir başka ilimize,Hakkari’ye atanmıştır. TÜİK “ Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre   Hakkari 276 bin 287 nüfuslu bir ilimizdir. Buna karşın aynı tarih itibariyle Kütahya ise  571 bin 554 nüfuslu bir ilimizdir. Bu rakamlar üç aşağı beş yukarı ya biraz daha fazladır,veya aynıdır veya biraz azalmıştır. 
        Bir Fransız yüksek rütbeli  subayı  yıllar öncesinde Kral 14.Lui  zamanında  giyotinle idam edilmişti. Yanında iki Fransız Subayı  kendisine  giyotine kadar refakat ediyordu. Bir ara  yüksek rütbeli komutanlarının gözlerinin buğulandığını,her iki gözünden yanaklarına doğru gözyaşlarının süzüldüğünü fark ettiler. Refakatçi subaylardan biri:”Komutanım,sizler bize hep asker ağlamaz” derdiniz,ama bakın siz de ağlıyorsunuz. Yoksa ölüme gitmekten korkuyor musunuz?”demiş akabinde idama giden komutandan şu yanıtı almıştı:” Bak evlat ben ölüme gitmekten korkmuyorum; Kafamda Fransa için öyle güzel şeyler vardı ki,artık bunları yapamayacağım için ağlıyorum” yanıtını vermişti. 
       Lafın özü;  ben de o Fransız subayı gibi düşünüyorum; sayın Ali Çelik’in kafasında Kütahya için öyle güzel projeler,plan ve programlar vardı ki ben de buna üzülüyorum. Askerlikte bir Tebdil-i  mekan olayı vardır.  Yani yer değiştirme, eğer bu bir yer değiştirme ise yanlış olmuştur. Zamansız olmuştur. Bırakalım başarılı il ve ilçe yönetim görevlileri sayın valiler,sayın kaymakamlar  hizmet aşkları  zirvedeyse biraz daha o yerleşim biriminde kalsınlar. Ne olur yani?
       Sayın Ali Çelik Kütahya’nın bir açıdan evlatlarındandı.  Kütahya’yı bu kadar çok seven bir sayın vali  bir kendisini,bir de kulakları çınlasın Utku Acun’u tanırım.  Utku Acun da bir Kütahya sevdalısıydı.  Tavşanlı’da GLİ Merkez Misafirhanesi’nde bir yemekteydik. Protokola mensup zevat bir aradaydık. Bizlere şu andan itibaren  artık bir sade vatandaş olduğunu ifade etmiş, hatta salondaki saz ekibi  “ Kütahya’nın Pınarları “ türküsünü  çaldığında hemen sofradan kalkıp  bir Kütahyalı gibi  oynamıştı. Merhum zamanın Tavşanlı Belediye Başkanı Fevzi Coşgun  kulakları çınlasın sevgili Utku Acun’a:” Siz Anadolu Valisisiniz” diye iltifatta bulunurdu.  Evet,sevgili Ali Çelik te   sayın Acun gibi bir Anadolu valisi’dir. Kütahyalı sayın Çelik’in ardından gözyaşı döker mi bilemem ama ben Kütahya’dan kilometrelerce uzakta,İzmir’de gözyaşlarımı tutamadım. 
        Hasbelkader  1959 yılından bugüne yazar çizerim; Belki de Kütahya’nın en yaşlı gazetecisiyim. Sayın Çelik’in göreve başladığından bugüne hep yakın takipçisi olmuşumdur.  Bugün binlerce  metrekare Kütahya  Toprağı’nda   neredeyse basmadığı yer,dokunmadığı  bir şey ,çözemediği bir husus ta yoktur.  Sayın Çelik  sorunların büyük bölümünü Kütahya’da çözmüş bir en büyük yönetim görevlisidir. Kimselere kırgın,kızgın olduğunu da düşünmüyorum. Kimseye   değil bir taş , hep gül atmıştır. Çevresine mis gibi kokular yaymıştır. Tevazu içinde olmuştur. Devletin kapısını hep açık tutmuştur. Randevu müessesesini çalıştırmamıştır. Bugün  öyle inanıyorum ki ardında büyük bir dost,arkadaş ,seven insanlar bırakarak ayrılacaktır. Sayın vali bugüne kadar   Kütahya’da  ürettiği  her çeşit tatlının üzerine kaymağını koymadan  ayrılmaktadır.  Siyasi irade  her zaman   dediğini yapar. Siyasi irade böyle istemişse  bizim diyeceğimiz yoktur.  Bana göre Hakkarililer şanslıdır;  Çünkü pırıl pırıl bir yönetim görevlisine kavuşmak üzereler. Bir süredir  memleketim Tavşanlı’nın dışındayım. Sayın Çelik, Kütahya Valisi olarak göreve başladığından bugüne de  Tavşanlı’ya gitmedim desem doğru olur. Bu nedenle  kendisini ziyaret etmek,bir çayını içmek nasip olmadı. Kendilerinden de   Basın yoluyla isteklerim olmuştur. Ama  Yiğidi öldürmekle kalmamalı,hakkını da vermeliyiz.  Sayın vali yeni görevin hayırlı,ömrün sağlıklı ve uzun olsun. Allah huzurunu bozmasın. Çalışma şevkini artırsın. 
         Sayın Ali Çelik Kütahya’nın 43.Valisiydi.  43 Kütahya’nın trafik işaretidir.  İlimizin 44. sayın  valisine  de  yeni görevinde başarılar diliyorum. 
          Fevzi Toker,Nusret Doğruer, S. İhsan Örge, Hazım Türegün,  Sedat Erim,  Nazif Ergin,Hamit Oskay,T. Hadi Baysal,Ethem Yetkiner, Fuat Kadıoğlu, H. Nihat  Pepeyi, Fahrettin Akkutlu, Şevket Özenalp, Fahrettin Gömülü, Muhsin Batur,  Ertuğrul Süer, Nezihi Fırat, Mustafa Yörükoğlu, İhsan Aras,,K. Nezih Okuş, Suat Ergünek, Nazmi Çengelci, Rafet Üçelli, A. Ferudun Gültekin, Saner Arman,  Bedri Nazlıoğlu,  İbrahim Şahin, Kemal Esensoy,Erdoğan Atasoy,Akif Tığ,Kaya Uyar, Cemalettin Sevim, Mustafa B. Demirer, Utku Acun,Aydın Güçlü, Gazi şimşek,Osman Aydın, Şükrü Kocatepe, Şerif Yılmaz, Ahmet Hamdi Nayir, Dr. Ömer Toraman  valilerimize  de  eğer hayattalarsa sağlıklı uzun ömürler,hasta iseler şifalar,vefat etmişlerse Allah’tan bir Kütahyalı olarak  rahmet diliyorum …

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları