30 Eylül 2015 - Çarşamba

UNUTAMADIKLARIM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
3029 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                   UNUTAMADIKLARIM

                                                                                                                                             

                       Haziran ayını bazı nedenlerle sevmem.11 Haziran 2012 günü sevgili arkadaşım Fevzi Coşgun,29 Haziran 2011  günü canım kardeşim Kemal Öğütçü( Zeytinlerin Kemal) yine 29 Haziran 1966  En büyük Linyitsporlu Kürt Bedri(  ünlülerimizden sanatçı,eleştirmen Vasıf ve karikatürist –avukat Ferit Öngören’in babaları) ve uzaktan akrabam GLİ  Müessesesi doktorlarından Muzaffer Akyel’in ölüm tarihleridirYine yedeksubay öğretmen olarak görev yaptığım  Emmiler Köyü’nde bana evini açan Memiş Ağam’ın oğlu Avcı Mehmet Karaca da 16 Haziran 2010 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

                       Fevzi Coşgun önce bir köy öğretmeniydi. İlçelerde,beldelerde de öğretmenlik yapmıştı.Bir ara Halk Eğitim Merkezi müdürü oldu. Sonra Anap Dönemi’nde belediye  Başkanlığı yaptı.Yeşil dostuydu.Tavşanlı’da başkanlığı döneminde çok sayıda fidan diktirdi.Mülayim Kırı’nda sera kurdu.Ağaç sevgisi O’nu ünlü doğa dostu Hayrettin Karaca ile tanıştırdı.Rahmetli Fevzi Coşgun bu ünlü kişiyi Tavşanlı’nın fahri hemşehrisi yaparken bir  çoğumuz bunun önemini kavrayamadık.Vakıf Ormanları’nda Çok Gövdeli Piramidal Karaçamlar O ‘nun  döneminde Mehmetçik Çamı adıyla tüm dünyaya duyuruldu. Dünya Dendroloji  Derneği’nin Türkiyeli  üyesi olduğunda bütün dikkatleri üzerinde toplamıştı.Fevzi Hoca ömrünün bir kısmını dağlarda,tepelerde,kısacası doğanın içinde geçirdi.Ben kendisinin fide yetiştirmek için oraya buraya atılan konserve kutularını nasıl bir yerlerde  biriktirdiğini bilenlerdenim.Hatta dahası Vakıf Ormanları’nda çamların üzerindeki zararlı kurtları nasıl topladığını,onları etkisiz kıldığını da duymuştum.Fevzi Hoca inançlıydı. Kur’an okuyan  yüzlerce öğrencisi vardı.Bazen telefon eder:” Fevziciğim ölmüşlerime  okuyuver” dediğimde yüzlerce öğrencisine geçmişlerime Fatiha ve Yasin okuturdu.Beni dolaştığı dağlarda bir yemeğe bile davet etmişti.İcabet edemedim.Fevzi Hoca Tavşanlı’da derin izler bırakmasını bilmiştir.Boşluğu bugün de doldurulamamıştır.Öyle bir insanla dostluk kurduğum için mutluyum. Kabri Cennet olsun.

                        Zeytinlerin Kemal yani Kemal Öğütçü  ilçenin müstesna değerlerindendi.Bir çok kurum ve kuruluşta izleri vardır.Termik Santral çalışanları O’nu iyi tanır.TSO Çalışanları da.Sevecendi.Can dostumdu. R     Ahmetli Ahmet Dağıstanlı ile bir araya geldiğimizde öğle namazı sonrasında başlayan sohbetimiz İkindi namazına kadar sürerdi.Çocukları Ahmet,Esin ve Kamile babalarına çok düşkündü.Bazen bana şikayet ederdi.Neden mi? Su içmek için tam kalkarken hemen koşarlar:” Baba biz getiririz “ derlermiş.Hem eşinin hem çocuklarının saygısından rahatsızlık duyduğunu söylerdi.Tavşanlı’nın benim gibi en çok konuşanlarındandı. Bizler ilk 10 arasındaydık.Kabri Cennet olsun.

                      Dr.Muzaffer Akyel akrabamızdı.GLİ Merkezi’nde doktordu.Kibar bir insandı.Tüm  camia kendisinden son derecede hoşnuttu.Rahmetli Donki Mehmet’e( Gülseren) gazete almak için bile özel arabasıyla gittiği için hem kendisine kızardık.” Yapma be Muzaffer ağabey biraz yürüsen fena mı  olur?” derdik.

                      Bir gün Carsan’ın Değıirmeni’ne Sıpa Süleyman( Fevzi Kısa’nın   babası) ile  Karga Ahmet ve ailesi ile birlikte kır gezisine çıktığımızda kaza geçirdiğimizde yaralılara ilk müdahaleyi o yapmıştı.

                       Kürt Bedri’nin GLİ Tarihi’nde  özel bir yeri vardır. İdare memuruydu.Ama Linyitspor  O’na teslim edilmişti. Futboldan anlamazdı ama Linyitspor O’nun döneminde altın sayfalar açmıştı.Amatör bir futbol takimi olan Linyitspor’un en farklı yönü bir müessese takımı oluşuydu.Kürt Bedri Linyitspor için bulunmnaz bir başkan,idareciydi. Oğlu Vasıf ,Ferit ve Veysel okuyup önemli yerlere geldiler. Vasıf biraz daha yaşasaydı unutulmazlar listesinin başında olabilirdi.Ferit te avukat olmuştu.Karikatür dalında iyi bir yerdeydi.Veysel de avukattı.

                       Bir gün Kürt Bedri ile Dr.Muzaffer Bey aynı tarihte birkaç saat arayla vefat  ettiler.o GÜN Tavşanlı bir anlamda şaşkındı. İki değerli insanını kaybetmişti. Yani 29 Haziran 1966 gününden bahsediyorum.         

                       Tavşanlı yıllar yılı bir çok değerini zaman içinde yitirmiştir.Hepsinin de bir yerlerde izleri,fotoğrafları,anıları vardır.Dünya dönmeye devam ediyor. Ama insanımız bir gün gelip bu değerlerini mutlaka unutacaktır.Bir yeni nesil geldi.Onlar babalarının annelerinin ve diğer akrabalarının bildiklerini bilmiyorlar.Kabahat bizdedir.Eğer çocuklarımıza dostlarımızdan,arkadaşlarımızdan bahsetmezsek  onlar ne yapsınlar?

                       Unutmak bir çeşit rahatsızlık olduğuna göre bu rahatsızlık  ne ilk ne de son olacaktır.İnsanlar arkalarında hoş bir seda bırakarak gitmişlerdir.İnsanlarımızı bir vesileyle anarken onlar için mutlaka bir Fatiha okumak görevimiz olmalıdır.

                                                 

                                                   VERMEYİNCE   MABUT   NEYLESİN  SULTAN  MAHMUT

 

                        Allah iki nimeti bir arada vermiyor.Nimetlerden birisi Linyitspor’un en azından bulunduğu TFF 2.Milli Ligi’’nde kalması diğeri ise devletin yaklaşık 8-9 milyon TL’sı  harcıyarak ilçeye kazandırdığı  UEFA normlarına uygun Ada Stadı’ydıAma ne oldu? Linyitkspor TFF 3.Milli Ligi’ne düştü.Buna karşın Türkiye’de 919 ilçe arasında Tavşanlı modern bir stat kazandı. Güler misin ağlar mısın?Bu sezon spor elçimiz kendi stadında kendi seyircisi önünde mücadele verecek.Verecek te ortada bazı sıkıntılar var.Henüz giderilmiş değil.Bir defa Linyitspor’u bir genel kurul bekliyor.Benim  adayım GLİ Müessesesi mühendislerinden Burhan Köylü Mustafa Baş. Kendisini görsem tanımam. Ama O   beni tanır.Bir zamanlar Burhan Köyü’ne centilmenlik kupası götürmüştük.O zaman sayın yetkili çocuktu. Kaymakam Cevdet Ekmekçi  ilçenin en centilmen köy takımı olarak Burhanspor’u seçmişti.Bana her gün onlarca telefon gelir.Son gelen telefonlarda sayın Mustafa Baş’tan söz edenler çoğunlukta.Linyitspor’un başına mutlaka  getirilmeli diyor başka bir şey demiyorlar.Ben halkın tercümanıyım.Yeni yönetim tamamiyle yeni isimlerden oluşmalıdır.Eski yönetimden tek bir isim bu yönetimde bulunmamalıdır deniliyor.Çünkü mevcut yönetim takımı üçüncü lige düşüren yönetimdir.Halkımız haklıdır.Yeni isimlerle takımımızın yeniden önce 2.lige daha sonra da PTT 1.Ligi’ne yükselmesi sağlanmalıdır.Sayın milletvekilimiz Vural Kavuncu Linyitspor konusunda  üzerine düşeni mutlaka yapacaktır.En azından TKİ Genel Müdürlüğü’nün spor elçimize daha  çok ilgi göstermesi  için gereken yapılmalıdır. Nihayet bu takım bu kurumun takımıdır.

                        Tavşanlılı elini ve yüreğini tekrar taşın altına sokmak zorundadır.Türkiye’de yüzlerce futbol takımı var.Akıllı,çalışkan,fedakar  insanlar nerede çok sa o takım da o derecede hak ettiği yerlerde olabiliyor.Tavşanlılı en büyük reklam aracını kollayıp gözlemek zorundadır.Linyitspor Kütahya İli’nin temsilcisi konumundadır.Ama ne yazık ki ne il yetkilileri ne de Ankara’da TKİ   yetkilileri bu takımdan haberdar değildir.Ben yetkili bir insan değilim.Olsaydım Allah şahidim olsun ki ortalığı toza dumana katmaktan kaçınmazdım.Bana ağlamasını bilen,kapıdan kovulduğunda bacadan giren,gerçekleri söylemekten   kaçınmayan yetkililer lazım.Ama o da biz de yok.Hani her zaman söylerim Deli Ahmet vardı bir zamanlar.Yeri geldi mi söverdi.Bazen sövmek te yerine göre gerekli.Hiç olmazsa içini boşaltır rahatlar insan.Neler ifade ettiğimi bilenler  mutlaka olmuştur.

      

 

 

 

 

 

 

          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları