09 Aralık 2023 - Cumartesi

MOLLA ABDULLAH ( GÜRBÜZ)

MOLLA ABDULLAH ( GÜRBÜZ)

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
430 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   15  KASIM  2015  TARİHİNDE   
İYİLİKSEVER GÜZEL İNSAN
               MOLLA ABDULLAH ( GÜRBÜZ) KARDEŞİMİZİ  YİTİRMİŞTİK 
 

       Tavşanlı’da iyi insanlar vardır. İyiliksever insanlar vardır. Bir eli cebinde bir eli Allah’a uzanan   insanlar vardır. Hayırseverler vardır. Allah için çalışanlar vardır. İşte bunlardan birisiydi merhum Molla Abdullah. Çok sevdiğim değerli bir büyüğümdü.  15 Kasım 2015 tarihinde vefat ettiğinde   Tavşanlı’da değildim. Bakın iddia ediyorum; Allah katı’nda yeri olan,Allah’ın sevdiği kullarındandı Molla Abdullah.  Ayrıca bir  şerefli Pilot Albayın babasıydı.  Güzel komşumuzdu….
        Ne zaman bir cenaze zuhur etse oradaydı.  Nerede biri bir yakınını,dostunu,arkadaşını kaybetse soluğu onun yanında alırdı.  Çünkü o ebediyete göçenlerin  her türlü  hazırlığında vardı.  Mezarı mı kazılacak? Kefeni mi alınacak? Mezarına tahta mı gerekli?  Hayır mı dağıtılacak?  İnsanların sıkıntılarını hafifletirdi.  Allah ta mutlaka onun sıkıntılarını gidermiştir.
          Bir yerde ne zaman karşılaşsak tebessüm ederek yanıma gelir.” Bak Bülent Hoca Tavşanlı’da üç kişi kaldık. Biri ben,biri Tarha Ahmet biri de sen” derdi. Neden Molla  Abdullah? dediğimde  şöyle söylerdi;” Bak oğlumuz   ben bugüne kadar Allah izin verdiği sürece hep cenaze işleriyle uğraştım. Acılı insanların bir nebze acılarını hafiflettim. Böyle zamanlarda insanlar şaşkın olurlar.  Ne yapacaklarını bilemezler. Kendilerine yol gösterecek birini ararlar. İşte ben bunları yaptım.  Tarha Ahmet  ahşap,eski,yorgun,yaşlı evleri yıkıyor. Tıkanan bacaları açıyor. Onun yaptıklarını kolay kolay kimseler yapamadı.  Bak sen de yıllardır ne kadar bayram seyran varsa onları yönetiyorsun.  Hem öğretmensin,hem sunucusun,hem tören komutanısın,hem protokol amirisin ve hem de hayır ve hasenat işlerinde en önde duruyorsun. Yeri geliyor kapı kapı para topluyorsun. 23 Nisan günleri çocukların ağızlarını tatlandırıyorsun”derdi.  Allah mekanını cennet  eylesin.  Pilot oğlu Zeki Gürbüz  zamanında uçağıyle Tavşanlı’nın semalarına girmeden önce merhum annesi Hasmiller’in evinin kapısı önüne çıkar.” Komşular  biraz sonra Zeki Tavşanlı’nın üzerinden geçecek “ diye bağırdığında herkes kapısının önüne çıkıp havaya bakardı. Gerçekten 5-10 dakika sonra gök yarılır,korkunç bir uçak sesiyle yürekler ağızlara gelir,herkes  merhum Tavşanlılı Hava Plt Alb Zeki’ye el sallardı.  Zeki görür müydü bilemem ama biz Zeki’yi görürdük
        Bugün Tavşanlılı tek yumruk,tek yürek olsa bir Molla Abdullah bir daha gelmez. Her ana da bir Molla Abdullah doğurmaz. Bakın iyilikler,yapılan hayır ve hasenatlar,güzellikler unutulmuyor.  Ben şahsen sevgili Molla Abdullah’ı sabah namazımda hatırladım. Onun ruhuna okuduğum Yasin-i Şerifi armağan ettim. Çünkü bir hukukumuz vardı.  Bu fani alem nice güzel insanları da zaman içinde görebiliyor.  Ben merhum Molla Abdullah’ı yaşamım boyunca kesinlikle unutmam ve de unutturmam.  O mütevazi bir insandı. Allah’ın verdiğine şükretti.  Yaptığı iyilikleri sırtına sararak bu fani alemden göç edip gitti.  Acaba Tavşanlı’da bir Molla Abdullah daha  olur mu diye düşünmüyor değilim. Nice cenazelerde hep yanında olmuşumdur.  O YERİ DOLDURULMAZ BİR İYİLİK PERİSİYDİ.  Hep dualarımızda olacaktır. Bu vesileyle aile mensuplarına bir kez daha  taziyede bulunuyorum. O’nu  da Allah’a emanet ediyorum.   
    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları