24 Ağustos 2013 - Cumartesi

GÜZEL BİR RAMAZAN TATLISI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
4026 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

GÜZEL BİR RAMAZAN TATLISI

Güzel bir tatlı tarifi buldum. Herkes  kesesine göre tatlıyı  daha da zenginleştire bilir. Yani üzerine kaymak,ceviz içi, gül suyu v.b. şeyler koyabilir. Ama bu tatlı kesinlikle Ramazan Ayı içinde yenilmelidir.

Malzeme: Bir ölçek günaydın. İki ölçek  iyi günler. Birazcık  ilgi ve sevgi. Bir tutam  anlayış. Kararınca  nezaket. İki tutam hoşgörü. Bir tatlı kaşığı duygu şerbeti. Bir çorba kaşığı olgunluk.

Hazırlanışı: Malzemeyi kesinlikle iç dünyanızdan alın. Yıkamaya gerek yok  çünkü tertemizdir. Gönül teknenizde, hafif ateşte, yavaş yavaş karıştırdıktan sonra  kokuyu hissedeceksiniz. İşte bu sırada  içine duygu şerbetini ilave edin. Dinlenmeye bırakın. Tatlınız biraz soğuduktan sonra bir cam kaba dökün. Üzerini sevgi marmelatıyla süsleyin. Mümkün olursa hayat tabağına döktüğünüz  tatlınızı günşeten alacağınız birazcıklık ve aydınlıkla zenginleştirin. Bu tatlıyı sadece Ramazan Ayında değil ömür boyu afiyetle yiyebilirsiniz. Ama sadece kendiniz yemeyin ha. Çevrenizdekilere de ikram edin. Dostlarınız da paylaşın. Afiyet olsun. Ustanın adı Ediz Terim adlı kardeşimiz. Allah nazip ederse bu tatlıyı bu Ramazan Ayı için de mutlaka yapmayı  düşünüyorum.

 Tavşanlı’da tahminen  üç  kişiye bir otomobil düşüyor.101585 nüfuslu ilçe de ne kadar otomobil olduğunu hiç düşünen var mı? İnanılır bir kaynaktan aldığım rakam beni ürküttü Tavşanlı d araç sayısı 42 bine doğru  gidiyormuş. Bu benim tahminime  de alt üst etti. Demek ki   yanılmışım. O  zaman bütün Tavşanlıyı mevcut araçlara doldurup bir başka yere nakletmek mümkün. Peki bu araçlar  suyla mı çalışıyor? Keşke suyla çalışsaydılar. Alınteri vergilerimiz le dış ülkelerden  taşıma su misali akaryakıt getirip haziran /2013 itibariyle ülke genelindeki  17 milyon 440 bin 148 araç için kullanıyoruz.

Düğün ,nişan, askere, uğurlama, karşılama, hacı uğurlama ve karşılama, spor severlerin sevniç turları,devlet adamlarını karşılama ve uğurlama , keyfi ziyaretler, kısa mesafelerde anlamsız araç kullanımlarında düşüncesizce akaryakıt kullanımları dikkate alınırsa kimsenin gıgı çıkmıyor. Benzin ve motorin dünyada ki en yüksek fiyatların üzerine çıkmış kimsenin umrumda değil hani.

Baksanıza insanlarımız ata yadigarı evelere de sığmaz oldu. Onlarca bina yıkıma uğramış. Yerinde çok katlar yükselmiş. Mülkün Allaha ait olduğunu biliyorum. “ Mal sahibi mülk sahibi / hani bunun ilk sahibi? Mal da yalan / mülk te yalan / var biraz da sen oyalan “ diyor ve tebessüm ediyorum.

Yoksulluk edebiyatı yapanların sayısı çok görünüyorsa da bunun gerçek olmadığı da ortada. Maşallah aç kalan, yırtık ayakkabı, giysisi olan kaç kişi görüyorsunuz? Bir memlekette eğer ekmekler kutulara atılıyorsa burada bir nebze düşünmede yarar vardır. Eskiden ekmekler yerlerdeydi. Şimdi hiç olmazsa hayvanlara besin oluyor. Buda sevindirici bir yaklaşım. Benim babaannem  yere düşen ekmek kırıntılarını ıslattığı parmağıyla ağzına atardı. “Allah bereketimizi elimizden alacak “ diye de konuşurdu. Tavşanlılı eskileri anımsıyor musunuz? Ekmek parçalarını duvar oyuklarına sokarlardı.

Tavşanlı ‘ da onurlu bir yaşam sürenlere selam olsun. Alnının  teriyle kazandığını yiyenlere de elinin kirini her gün temizleyip ekmeğini evine götürenlere . Ömer Hayyam ne diyor? “ iki günde bir somour n geçiyorsa eline/ soğuk suyu da oluyorsa bir kırık testide/ niçin kendinden kötüsüne kul  insan? Ne diye kendi gibisinin hizmetine? Allah kimseleri kendinden kötüsüne kul etmesin.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları