04 Nisan 2021 - Pazar

İYİ Kİ DOĞMUŞSUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1324 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   İYİ    Kİ    DOĞMUŞSUN    BE   
 AHMET   BAŞ

 

 


 
          Ahmet Baş,Tavşanlı’nın 87 köyünden birisinden, Göbel Köyü’nden,Kocabaşlar  olarak bilinen bir ailenin  evlatlarından.13 Mart 1955 tarihinde doğmuş. Bugün itibariyle  tam 66 yaşında .Ben Ahmet Baş’ı  emekli olduğum 1992 yılından sonra tanıdım.  Tam emekliliğin tadını çıkaracağım sıralardaydı.  Bir gün halen vardır, ÖZBAŞARAN MTSK ‘dan  bir çay daveti almıştım.Davet, rahmetli meslektaşım,eski Moymul İlkokulu Müdürlerinden  Mehmet Ali Özel’den geliyordu.Kendisi  o sıralarda  emekliydi ve adı geçen kursta trafik öğretmeni olarak görevliydi. Aynı zamanda kursun müdür yardımcısıydı. 
          Davete icabet etmemek olmazdı. DDY  Gar Müdürlüğü karşısında  faaliyet gösteren  kurs binasına çıkıp, yanında” Müdür” tabelası yazılı  odaya girdiğimde  rahmetli arkadaşım müdür koltuğundaydı.  Tam karşısında ,üzerinde bir halı döşeli koltukta   kurs sahibi  Ahmet Baş oturuyordu. O’nun hemen yanında rahmetli,bir zamanlar il genel meclisi üyesiydi,kursun usta şoförlerinden Demirbilekli Raşit Balı,  beri yanında  halen Edremit Adliye Sarayı’nda katip ,kurs sekreteri   Kafura   Dallı vardı. Kapıya yakın bir yerde   Çardaklı Köyü’nden(bugün  mahalle) kurs muhasebecisiymiş Abdurrahman   Uyar   oturuyordu.
           Rahmetli arkadaşım Özel beni görünce yerinden kalkmış,yerini bana bırakmıştı. Olmaz dediysem de “olur olur” diyerek bir kenara ilişmişti.Ben kurulan tuzaktan habersizdim. Büyük bir kumpas  varmış.  Çaylar içilirken kursun sahibi,patronu İş adamı Ahmet Baş hoş beşten sonra  ayağa kalkmış:” Bülent Hoca,koltuk sana yakıştı.  Artık müdürümüz sensin “ diyerek gelip boynuma sarılmış” Hayırlı olsun”diyerek” Gelsin çaylar” deyip  yerine oturmuştu. Bir oldu bitti yaşanmıştı. Gerçekten artık ÖZBAŞARAN MTSK’nın müdürü olmuştum. Maaşım öğretmen maaşımın iki katıydı. 
          Gel zaman git zaman  sevgili Ahmet Baş  başka alanlarda faaliyetlere girişmişti. En ciddi  mesaiyi yol aksesuarları  için harcıyordu. Gün geldi; önce Tavşanlı’nın daha sonra Kütahya, Balıkesir,Bursa,İzmir’in bazı cadde ve sokaklarına  adını yazdırdı.Bu arada kursun faaliyetleri devam ediyordu. Ahmet Baş döneminde ÖZBAŞARAN   MTSK’nın  ehliyet vermediği işçi,memur,esnaf,emekli,öğrenci  kalmadı. En ücra köylere gidiliyor,kursa öğrenci yazılıyordu. Bu mutluluk kısa sürdü. Kursa  arzulanan  geliri sağlayamadık. Bu da sonumuz oldu. Bir gün çaycımızdan,kalem görevlilerine,şoförlerimizden yönetim kadromuza kadar kendimizi kapının önünde buluverdik. Hakkettiğimizi bulmuştuk.  Ahmet Baş en iyisini yapmış,artık kar etmeyen,zarar getiren bir kursu elden çıkarıyordu. Bir süre sonra kursa uzun boylu,ince bıyıklı,yaşlı başlı biri geldi. Elini bizlere uzatıp.” Beyler yeni patronunuz benim. Ben Alişan “ diyerek  kendisini tanıştırdı. Emekli astsubaymış.  Kütahya’da bir kursları daha varmış. Bize hiçbir yere ayrımlamazı tembih ettikten sonra çekip gitmişti. Kurs satıldıktan sonra yeni patron  bizlere yeniden görev vermişti. 
         Ben,İzmir’e gitmeyi planladığımız günlerde bu kurstan ayrıldım. Ama , Ahmet Baş ile münasebetlerimiz devam etti. Bugün de  dostluğumuz devam ediyor.  Hakkını helal etsin. Ekmeğini yedim. Önünden geçmem,arkasından söz etmem. İş adamı Ahmet Baş  Tavukçuluk Sektörünün de  önde gelenlerinden. Tavşan’lıda  yaygınlaştırılmasında rehberlik yapan bir iş adamı. Akaryakıt istasyonları, otomotiv başbayiliği,et ürünleri alanında  tesisleri var. Ahmet Baş’ı sadece Kütahyalılar değil,  Bandırmalılar, Edremitliler,Balıkesir,Bursa,İzmirli  tanımayan yok. Allah kendisine  sağlıklı uzun ömürler versin. O sadece Tavşanlı ekonomisine değil,Kütahya ve ülke ekonomisine katkı veriyor. Yol aksesuarları üreten tesisleriyle  dikkat çekiyor.  Bence Ahmet  Baş, Tavşanlı’nın Koç’u,Sabancısı ve Güral’ıdır. Keşke birkaç Ahmet Baş daha olsaydı.  O  taştan ekmek çıkarmasını bilen, kazancını  yatırımlarla değerlendiren,istihdam yaratan,alınteri kazancını hakça bölüşen bir iş adamımızdır. Parayla bir ilgisi yoktur. Gün gelmiş alacaklarını aylar sonra almıştır. Kütahya akıllı olmalıdır. Böyle bir iş adamı varken  huzurlu olmalıdır. Ahmet Baş kanımca bütün Kütahya’ya taliptir. Verilecek görevi eksiksiz,mükemmel yapabilecek bir konumdadır. İnşallah Kütahya’da büyüklerimiz kendisinden daha çok yararlanmayı düşünür. AhmetBaş, Kütahya’nın son yıllarda  yetiştirdiği en büyük iş  adamlarından biridir. Yeni yaşın kutlu olsun Ahmet Baş. Allah daha nice yıllar seni başımızdan eksik etme   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları