03 Eylül 2023 - Pazar

CHP TAVŞANLI’DA YENİ İLÇE BAŞKANI

CHP TAVŞANLI’DA YENİ İLÇE BAŞKANINI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
321 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    
  CUMHURİYETİMİZİN    ÇINARI  TÜM SİYASİ
        PARTİLERİMİZİN   ATASI  CHP  TAVŞANLI’DA
        YENİ İLÇE BAŞKANINI VE YÖNETİMİNİ   
    CHP   Cumhuriyetimizin çınarıdır. Bağrından nice siyasi partiler  çıkmış. 14 Mayıs 1950 tarihinden  bu güne kadar ki sanıyorum 123 siyasi  partimiz oldu; Bunların  anası da babası da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Nasıl komşu Emet bağrından iki ilçe çıkarmışsa onun gibi.  14 Mayıs 1950 tarihinden önce Türkiye’de CHP’den başka siyasi parti var mıydı? Çok partili  dönemin başlamasından bu yana   birçok siyasi partimiz oldu. hepsinin de bir genel başkanı, yönetimi , çeşitli alanlarda kolları ,üyeleri sempatizanları,fanatikleri  var. 
     Şimdi size basit bir soru; 14 Mayıs 1950 öncesinde , Cumhuriyetin ilanından  1950 yılına kadar  kaç siyasi parti biliyorsunuz?  Bilemezsiniz ,çünkü yoktu. Bugün hangi siyasi parti üyesi,sempatizanı biliyorsanız bunların geçmişlerinde mutlaka CHP’ye ilgi duyanlar,O’nun rozetini taşıyanlar,O’nun propagandasını yapanlar , Altı oklu  fotoğraflarda yer alanlar vardır. Bugün birçoğumuzun dedeleri,nineleri, daha daha büyükleri hep CHP’liydi.  
      Tavşanlı ilçe olalı beri   DP İktidar oluncaya kadar hep CHP’liydi.  Bugün bir kısmı hayatta,bir kısmı  aramızda olmayanı,halen hayatta olanları ve   niceleri CHP’nin ilçe başkanı olarak  hizmet vermiştir. Hemen aklıma geliverenler; Av. Ali İhsan Bakır, merhum Ec. Haşim Benli(milletvekili  seçildi), Mustafa Bulan, merhum iş insanımız Ahmet Yumurtacı,  merhum Mehmet Çakmak, merhum Hasan Gizir, Em. Öğrt. Ahmet Erkmen,Em. Öğrt. Gülgün Özgür, Ec. Niyazi Doğansoy,  İş insanımız Ahmet Mutlu( 36 yıllık hizmetiyle rekoru elinde bulunduruyor),Diş Tb. Muzaffer Eröz, merhum iş insanı Mehmet Şentürk, Mehmet Dursun, Bülent Benli,  SHP’li  olarak Em. Öğrt. Mustafa Gürer( kendisine acil şifalar diliyorum), son olarak ta  İst. Üni. Ed. Fak. Mezunu Fisun Aktakka Yıldız   bu  siyasi partiye  hizmet vermiş başkanlardır.  Merhum Av-Hakim babam  Hüsamettin Alpagut ta bir zamanlar   CHP’liydi. Tavşanlı’da ilçe yönetimiyle uzaktan-yakından ilgisi olmayan ama  fanatik,CHP sempatizanı olanlar bugün de hayatta olmasalar da gönüllerde hala yaşamaktadırlar.  Hiçbir Tavşanlılı çıkıp ta  merhum Kuruçaylı Ahmet Çavuş’u, Derecik Köylü Perişanların Süleyman Dinsever’i,  terzi Ahmet Ün’ü( Karga Ahmet),  iş insanımız  Kemal  Boyacı’yı,  ayakkabıcı  Macar İsmail’i,  ayakkabıcı Naylon Ahmet’i,  Ziraat Yük. Müh. Akın Karaveyisoğlu’nu, Ec. Şerif Boyacı’yı, terzi Kuruçaylı İsmail Altunhan’ı,Moymullu Çolak  Orhan’ı,   terzi  Talip’i, Em. Öğrt. Hasan Kılıçarslan’ı, Derecik Köylü Çete Mehmet’i, Güzelyurtlu  Mehmet Uçar’ı ,Ali Uçar’ı, Derecik Köylü Kamil Demirkıran’ı, Ovacıklı Emin Çavuş’u, Şahmelekli Emin Çavuş’u, Tepecikli Ahmet Manisalı’yı, Haydar Özerdem’i, Terzi İkizler’i,Em. Öğrt. Sami Akarsu’yu, Koca müdür Veli Korkmaz’ı,  Em. Öğrt. Mehmet Özkök’ü   ve daha nicelerini “ CHP’ye  gönül verdikleri için  sorgulayamaz. Tıpkı merhum Ayaşlı’yı, merhum Çukurköylü Ahmet Esen’i  DP’li ve Ap’ye  oy verdikleri için de sorgulama hakkına sahip değillerdir. Benim öğrencimdi,sonra müdürüm oldu,Ahmet Benli merhum Refah Partiliydı.  Ama   hiçbir gün bir araya geldiğimizde en küçük bir imada bulunmamışımdır. 
         Tavşanlı CHP İlçe yönetime seçilenler;Ahmet Altındağ,AhmetSarıkaya, Celal Gedizli,Hasan Kara,Hikmet Bilgili,İsmail Hakkı Çelik,Kasım Korkmaz,Leman Candemir,Levet Erdugan,Mesut Dikici,Nesrin Kılıçarslan,Neşe Asan, Ömer Adıyaman,Süleyman Sırrı Şad,Vildan Çakır,Yalçın Karaaslan 40 il delegesi hemşehrimiz, inanıyorum ki   CHP’yi Tavşanlı’da eski görkemli günlerine geri döndürmek için var güçleriyle ellerini ve yüreklerini taşın altına koyacaklardır.  Kendilerine gösterilen teveccühü pozitife dönüştüreceklerdir. 
          Sevgili merhum dostum,Derecik Köyü’nden Koca Mehmet    bir yerel  seçim öncesinde bana .” Bülent Hoca bu seçimlerin sonucunu zır,zırzır ve hınzır seçmen belirleyecektir” dediğinde gayri ihtiyari gülmüştüm. Ne demek istemişti?  Ben son söylediğini,yani yerel seçimlerde “Hınzır seçmen”in   belirleyici olacağını düşünüyorum.        Merhum Şahmelekli Emin Çavuş’un( Güneş)  Göbel Köyü’nde  zamanın Köyişleri ve  Kooperatif  Bakanı (1978-1979)   merhum  Ali Topuz’ un kalabalık önünde kendisine sorduğu   “Sana göre   siyaset nedir Emina?” sorusunu”siyaset iki gidip bir kıç atmaktır bakanım” dediğini unutmadık.  Siyaset kaygan bir zemindir. Bazen  bu zeminde düşüp kalkamayanlar olduğu çok görülmüştür.  Akıllı,elit,işini bilen siyasetçi her halükarda ayakta kalmasını bilmiştir.  Şimdi CHP  Tavşanlı İlçe yeni yönetimine düşen çok görevler var. Onlar bunun bilincindedirler.  Benim  Arife Tarif yapmam haddim değildir. İlçe yönetiminde çok sevdiklerim var; 10 yıl  görev yaptığım Derecik Köyü’nden öğrencim,koyu CHP’li    bir ailenin,merhum Çete Mehmet’in oğlu,Kasım Gülek merhumun adını  verdikleri Kasım Korkmaz, sevgili meslektaşım Aydın Şad’ın kardeşi Malatyalı eniştemiz Süleyman Sırrı Şad, sevgili kardeşim,merhum  Dedelerli Hasan Kılıçarslan’ın kızı Nesrin Kılıçarslan, sevgili kızım Neşe  Asan   beni derecesiz sevindiren isimler oldular.  
          Tavşanlı’da CHP’yi önümüzdeki  yerel seçimlere bu yönetim,sevgili Galip Savaş başkanlığında götürecek.  40 değerli il  delegesi   götürecek.   Tavşanlı kocaman bir ailedir.  AKP,CHP,MHP,SP ve diğer siyasi partilere gönül verenlerimiz var. Ama  karşılaştığımızda  çekinmeden birbirimize.” N’aptın bizim kız?” ve “ N’aptın bizim oğlan?” diyebiliyorsak, bu hepimizin kardeş olduğunu ispata yeterlidir. Kardeşçe bir mücadele içinde olacağız .Birbirimizi kırmadan,dökmeden yaşamayı   sürdüreceğiz. Bu vesileyle  inanıyorum ki yeni ilçe yönetim kurulu üyeleri gerek AKP, gerek CHP ve gerekse MHP birbirlerine bir nezaket ziyareti yapacaklardır. Doğrusu da bu olacaktır.             

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları