26 Aralık 2017 - Salı

ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞANLAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
2800 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

 

                                          ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞANLAR

 

 

 

              Kuldan karşılık beklemeden  sırf Allah’ın rızasını  elde etmek,Allah’ın hoşuna gidecek bir şey  yapmış olmak için  çalışanlar var.Kendilerine sorarsanız:”Hiçbir mecburiyetim yok,Allah rızası için yapıyorum” derler.Bir de devletten karşılık bekleyerek çalışan kesim var. Türk Hava Kurumu’nun il ve ilçe teşkilatlarında çalışanlar.Bir THK İl Başkanı veya bir ilçe başkanı,yönetim kurulu üyeleri tek ücret talep etmeden  görev yapıyorlar.(Şube saymanları  hariç).Bu başkanlar  her meslekten olabiliyor...Genelde ülkemizde  THK İl ve İlçe teşkilatlarındakiler emekli okul müdürü,müfettiş veya öğretmen ağırlıklıdır. Basit bir ifadeyle 1951 yılından beri Tavşanlı THK Başkanlığı yapmış olanların dördü  57 yıla varan bir hizmete adlarını kazımışlardır..

                Tavşanlı THK İlçe Başkanı olarak görev yapanlar içinde bir işadamı,biri belediye başkanlığı ,biri milletvekilliği yapmış  üç  esnaf, iki okul müdürü,bir ilköğretim müdürü(Maarif memuru)ve bir de öğretmen vardır.22 Kasım 2O17 günü vefat eden   öğretmen Hasan Kılıçarslan da öğretmendi Birkaç gün önce yerine gelen Hüsnü Çelik ise esnaftır.2O2O yılında yapılacak seçimlere kadar bu görevini sürdürecektir.

                 Bugüne kadar Tavşanlı THK  Şube Başkanlığı yapanlar rahmetli İbrahim Tarhan,(1949-1951) Emin Sıtkı Uykucuoğlu(1951-1953) Mehmet Diler(1953-1958) İbrahim Çırak(1958-196O),Hüseyin Tarhan(196O-1984),Ahmet Gürsoy,(1984-1993)Cemal Eker(1993-2OO8) ve Hasan Kılıçarslan(2OO8-22 kasım 2O17)  hiçbir şekilde ne ücret ne de maaş almışlardır.Bu görevi fahri olarak üstlenmişlerdir. Sayın esnaftan Hüsnü Çelik te uzun yıllar kurumun yönetiminde görev almıştır ve şu anda THK Tavşanlı Şube Başkanıdır.O da geçmiştekiler gibi görevi süresince  tek bir ücret almayacaktır.Yani isminden söz ettiklerimin tamamı Allah rızası için bu görevi sürdürmüşlerdir.  Tavşanlı THK şubesi  bünyesinden bir milletvekili ve bir de belediye başkanı çıkarmıştır.Kayda değer bir ayrıntı da  halen şube saymanı olarak görev ifa eden Nuri Duğan yaklaşık 35 yıldır  olağanüstü çabalarıyla şubenin vazgeçilmezi durumundadır. Üstelik sayın Duğan Tavşanlı şubesi dışında THK’nun Altıntaş,Hisarcık,Domaniç ve Simav İlçelerindeki şubelerinin de saymanıdır.

                  Tavşanlı’da THK Şube Başkanlığı yapanlar  ve zaman içinde görev kabul eden yönetim kurulu üyeleri  bu görevi  en güzel şekilde yaparak Allah’ın hoşnutluğunu kazanmışlardır.   Bugün Tavşanlı’da  hayattaki tek THK şube başkanı birkaç gün önce görevi üstlenen sayın Hüsnü Çelik’tir.Ona da Allah’tan sağlık ve afiyet diliyorum...THK il ve ilçe başkanlığı fahri bir görev olduğu için bu görevi kabul edenlerin  ne denli özverili,değerli,vatansever olduklarını söylememe gerek var mı?

            

                   Herkes Kurban Bayramlarında  eşiyle dostuyla bir aradayken sayın il ve ilçe şube başkanları,yönetimleri  hizmet binasındadır.Köylerden,beldelerden,mahallelerden ve vatandaşlardan gelen kurban derilerini  beklerler.Deriler bu   başkanların gözetiminde tuzlanır,istiflenir. Uygun depolara nakledilir. Evlerde mis gibi kurban eti kokuları teneffüs edilirken bu başkanlar ve diğerleri deri kokularını teneffüs ederler.Kurban bayramları dışında Ramazan Bayramlarında önceden dağıtılan fitre zarflarını ilgili yerlere gönderenler  de onlardır.Deri toplama ekiplerini belirleyen,nerelerden araç istenileceğini planlayanlar da… .THK’nun  etkinlikleri de bizzat bu başkanların bilgisi dahilindedir. .

                     Tavşanlı THK Şubesi  TSK’lerine  uçak bile almıştır. Bu uçağın fotoğraflarını bugün de görmek mümkündür.Yoksul kişilere kurumca hazırlanan et konserveleri dağıtan,okullara kırtasiye yardımı yapanlar da  sayın başkanlar ve yönetimidir.

 

                     22 Kasım 2O17 günü  aramızdan ayrılan Hasan Kılıçarslan sağlıksız olmasına karşın haftanın belirli günlerinde THK’ nun binasında rutin çalışmalarını yapardı ve aksatmazdı. THK’ na hizmet verenler namuslu,tertemiz,pırlanta gibi insanlardır. Bugüne kadar yıllardır Tavşanlı THK  Şubesi defalarca denetlenmiş ve her denetimden yüzünün akıyla çıkmıştır.Zamanın sayın kaymakamlarının üstün başarıları nedeniyle köy ve mahalle muhtarlarını plaketle,taktir ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirilmelerine tanığım.

                       Ama içimi acıtan bir şey var. Kesinlikle kabul etmiyorum. Genel merkeze her yıl milyarlar gönderen bu şubenin de içinde yer aldığı iş hanı bir süre evvel yakın zamanda aramızdan ayrılan iş adamı Mehmet Tarhan tarafından satın alınmıştı.Hiç olmazsa  yılların taşınmazı Tavşanlılı biri tarafından satın alınmıştı. Genel merkezin  bu başarılı şubeye ait taşınmazı satışa çıkarması baştan hataydı. Kurum altın yumurtlayan bu şubesinin  iş hanını  satmamalıydı Üstelik bu iş hanındaki daireler önemli bir gelir de getiriyordu..Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum. Allah rızası için çalışan insanlara  yapılabilecek bundan büyük  bir ceza  ve vefasızlık olamaz..İki hafta oldu olmadı kaybettiğim sevgili arkadaşım emekli öğretmen  şube başkanı Hasan Kılıçarslan bile bu durumu kabullenmeyenlerdendi..Şimdi THK Tavşanlı şubesi yıllardır ev sahibiyken   kiracı konumuna düşmüştür.Bugün mülk sahibine kira ödemektedir.Yarın bir gün şubenin bulunduğu yerden çıkarılması bile söz konusu olabilir.. O zaman şube çadıra mı çıkacak? Ne zaman THK Genel Merkezi Tavşanlı’ya bir hizmet binası armağan eder o zaman tüm başkanlık yapan dostlarımın kabirlerini teker teker ziyaret eder onlara  .” Ruhunuz şad olsun. Mekanınız cennet olsun başkanlarım   hatadan geri dönüldü.Binamıza yeniden kavuştuk” diye haykırırım.THK Genel Merkezi’ne verilebilecek en güzel yanıtı aslında Tavşanlılı da  verebilir. Mütevazı bir binayı bu kuruma şartlı olarak sunabilir.Türk Silahlık Kuvvetlerine uçak armağan eden bir ilçe bunu yapa bilir.Olabilir  mi? Neden olmasın…..

 

                                HAMAMCILARIN ALİ İHSAN KARDEŞİMİZİ DE KAYBETTİK

                    Hamamcıların Ali İhsan Tavşanlı’da namuslu,dürüst bir esnaftı. Helal lokma yiyenlerdendi.Ben birkaç kez Ulucami yakınındaki dükkanından pekmez almıştım. Aynı pekmezin birinin fiyatı  başka diğerinin başkaydı. Hep sorardım. “ Ali İhsan aynı pekmez bu nasıl oluyor?”dediğimde “ Oğlumuz şu geçtiğimiz haftalarda gelen. Şu da birkaç gün evvel elime ulaşan. Önceki gelen  aynı fiyattan gidecek. Yeni gelen farklı fiyattan satılacak. Sonra haram olur” demişti.Vay be Ali İhsanım…. Senin gibi kaç esnaf kaldı ki? Kabrin Cennet olsun. İnsanlar birbirlerini her zaman aldatabilir. Ama  bizlere şah damarımızdan yakın olan Allah’ı aldatabilir miyiz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları