28 Aralık 2014 - Pazar

ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
4130 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                                              TAVŞANLI’NIN SON ÜÇ YILINDAKİ TÜM SOSYAL EKONOMİK

                                              VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

 

            Ülkemiz 2001 yılının son çeyreğinden bugüne Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından  yönetiliyor.3 Kasım 2003 tarihinde yapılan genel seçimlerde 3 Kasım 2003 günü 31 milyon 528 bin 783 geçerli oyun 10 milyon 808 bin 229’unu alarak 365 milletvekili çıkaran  Adalet ve Kalkınma Partisi( % 34.28) o tarihten bu yana tam 11 yıl bir ay on gündür  kimilerine göre  başarılı,kimilerine göre başarısızdır.Türk Siyasi Tarihi bir gün mutlaka bu iktidarda olan siyasi parti hakkındaki düşüncelerini bir şekilde gelecek kuşaklara aktaracaktır.

             Şimdi önümüzde bir genel seçim daha var.2015 yılının büyük bir olasılıkla Haziran ayı içinde yapılacak.Biraz öne çekilebilir veya biraz ileriye kaydırılabilir.Ama bu genel seçim mutlaka ilginç bir seçim olma özelliğini taşımaktadır.Detaylara inmek istemiyorum.Önemli olan halkımızın sandığa giderek hür bir şekilde kararını yansıtacak olmasıdır.Yani her şeyi sandık belirleyecektir.Yapılacak genel seçimi seçim barajı  şekillendirecektir.

              Siyasi irade bugüne kadar bir çok tasarrufta bulundu.Bunlar yine kimilerine göre yanlış,kimilerine göre doğrudur.Netice itibariyle siyasi partileri iktidar yapacak olan seçmenlerdir.Seçmen ne derse o olur.Eğer demokrasi içinde yaşamak istiyorsak seçmenin rolü büyüktür.Seçmen istediği siyasi partiye görev verebildiği gibi  görev verdiği siyasi partiden de desteğini çekmekte bir dakika tereddüt etmez.14 Mayıs 1950’de ne oldu? Demokrat Parti iktidar oldu.Bu ülkenin seçmeni yeri geldi,CHP,DP,DYP,AP,DSP,MHP,RP,FP,SP,ANAP gibi siyasi partilerden bazılarına tek başına iktidarı vermiş ise koalisyonlar döneminde birkaçına birden iktidar olma yolunu açmıştır.

               Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduktan  sonra  bugüne kadar son seçilen Avukat Hilmi Gümüş ile birlikte  Tavşanlı’da 6 ilçe başkanıyla  ve bu başkanların  yanında ilçe teşkilatına seçilen  hemşehrilerimizle teş-kilatın Gençlik ve Kadın Kollarıyla ve diğer birimleriyle  el ele vererek hizmet verdi.Bu 11 yıllık iktidar döneminde bazı hemşehrilerimizi mutlu,bazılarını mutsuz eden hizmetler oldu.Renkler,zevkler gibi hizmetler de tartışılmaz.Bana göre mükemmel,güzel ve iyi olan bir başkasına göre çirkin,sevimsiz,yanlıştır.Ortak paydada buluşmak zamanımızda mümkün olamamaktadır.Öyle yatırımlar vardır geniş kitleleri ilgilendirir.Bu geniş kitleler arasında da yapılanlara olumlu ve olumsuz bakanlar vardır.İnsanları hoplatmadan,raydan ,dinden imandan çıkarmadan bir hizmet yapmak kolay olmuyor.Asgari müşterekte toplanmak,buluşmak  her zaman  mümkün olmuyor.Memnunlarla memnun olmayanların arasında kalmak kadar zor bir şey olamaz.

                 Adalet ve Kalkınma Partisi Tavşanlı’da kuruluş günlerinde değerli bir evladımızı İsmail Usluer’i görevlendirdi.Ben şahsen sevgili İsmail’in o günlerde,haftalarda ne kadar zorluklarla boğuştuğunun yakın tanığıyım.Gün geldi evine gidemedi.Uyumadı.Hasta oldu ve hissettirmedi koştu yoruldu.Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sevgili İsmail Usluer’den helalık dilemesi gerekir.

                  Ardından yakinen tanıdığımız ilçemizin köklü ailelerinden  birinin mensubu iş adamı Mümtaz Serdaroğlu bayrağı devraldı.Hem işiyle,aşıyla uğraştı hem de Tavşanlı’nın sorunlarıyla.İşte İsmail Usluer de Mümtaz Serdaroğlu da içimizde,aramızda.Her gün karşı karşıya geliyoruz.Yüz yüze bakıyor ve selamlaşıyoruz.Neden yoruldular? Tavşanlı için.Kütahya Barosu Avukatları’ndan sayın Mehmet Karaduman başkanlığa getirildiğinde çalışma ofisine uğramaz oldu. Sempati duyduğu siyasi partinin bir neferi olarak hizmet verdi.Nejat Tülek benim aziz dostumdur.O’nun da başkanlık döneminde sırtının,ayaklarının,başının nasıl ağrıdığını iyi bilirim.Ama gıkı çıkmamıştır. Netice itibariyle Tavşanlı sevdası O’nu çok kereler sabahlatmıştır.Hani derler ya adamın biri damdan düşer.Kendisini ilk gören sorar:” Arkadaş oran,buran,şuran ağrıyor mu? Nasıl bir duygudur bu?”  Damdan düşer yanıtlar:” Arkadaş sen hiç damdan düştün mü? Damdan düşmeyen beni anlamaz”.Evet sevgili Tülek te damlardan çok düşmüştür ama onu sadece kendisi bilir.

                   Gelelim benim aziz dostum Curamanlar’ın Mehmet Demir’in oğlu mahallemizin,Destanlar Sokağı’nda büyüyen,komşum birkaç gün önce görevini avukat Hilmi Gümüş’e devreden Mehmet Demir yeğenime.31 Temmuz 1971 günü doğan sarışın,güzel yüzlü,afacan,sevecen  başkana.

                    Bizim bir kamaramız vardı.Rahmetli Madan Mehmet’in mütevazı işyerinde toplanırdık.Rahmetli Termik emeklisi Mehmet Demir( AKP İlçe Başkanı Demirin babası) terzi Tarzan Ahmet,Testici Emin,İbrahim Ergun,Madanlar Çiftliği’nden Hüseyin Madan ve oğlu Madan Himmet,ben,rahmetli Yıldıray Karadeniz,Televizyon tamircisi Ekrem,İnegöl Köftecisi İbrahim,Boşnak Hamdi Kaytan ve daha birkaç dost.Allah Allah ne sohbetler olurdu.O sohbetleri bir ses kaydedici olup ta alsaydım bu Tavşanlı’nın bir zenginliği olurdu.

                     Rahmetli Curamanlar’ın Mehmet Ağabeyim eşi Semiha Ablayla  hemen arkamızdaki Destanlar Sokak’taydı.Biz de şimdi Nesil Market’in olduğu yerde( İş Bankası Şb karşısı) rahmetli  Karamalakların Ahmet Karatürk’ün evinde kiracıydık. Mehmet ağabey ile benim selamlaşmam metrelerce uzaktan duyulurdu.İkimiz de kalın konuşurduk.Ben 10 yıl Derecik Köyü’ne öğretmen olmam hasebiyle gidip gelirken hep karşılaşırdık.Bir gün Mehmet doğmuş kucaklaşmıştık.İşte o Mehmet yıllar geçti.27 Mayıs İlkokulu’nu,Tavşanlı Ortaokulu’nu,Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi’ni,Ankara Üniversitesi Çankırı MYO Makina Bölümü’nü,Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirip bugün  43 yaşında  bir evladımız.Evlendi iki de çocuğu oldu. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduktan sonra bu partiye teveccüh gösterdi ve üyesi oldu.İlçe teşkilatlarının muhtelif kademelerinde görev aldı.İlk yıllarda çıraktı.2008 yılında ilçe teşkilatı sosyal işler başkanı olduğunda pişmişti ve kalfa oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi O’nu fark etti.Başkanlık önerdi ve Mehmet Demir de kabul etti. Mehmet Demir üç yıldır ilçenin sosyal,ekonomik,kültürel başarılarında imzesı olan,katkısı bulunan bir çocuğumuzdur.Mehmet Demir bana göre artık ustadır.Öyle ümit ediyorum ki Mehmet Demir gelecek yıllarda adından sıkça bahsettirecek bir konuma gelecektir.Ben falcı değilim tahminimi söylüyorum.Bugüne kadar aradan geçen 13 yıl O’nu pişirmiş,olgunlaştırmış,O’na çok şeyler kazandırmıştır.Adalet ve Kalkınma Partisi sevdalısı,sempatizanı,aşığı Tavşanlılılar bir gün kendisine bir kutu çikolata ve bir buket çiçekle gelip kapılarını çalabilir.Ben Mehmet  ağabeyin,Semiha Ablam’ın değerli evlatları Mehmet Demir’e şahsım adına yaptığı hizmetlere teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayan avukat Hilmi Gümüş Bey’e de yeni ve zor görevinde başarılar diliyorum. Önümüzdeki genel seçimleri sırtlayacak olan sayın Gümüş ve ekibine de başarılar diliyorum. Tavşanlılı vefalıdır.Hizmet edenleri bilir,taktir eder ve değerlendirir.Ama yeri geldiğinde bir kalemde çizmesini de bilir.

                     Tavşanlılı yeni başkan avukat Hilmi Gümüş ve arkadaşlarını çeşitli projeler sunarak bana göre yorsun.Siyasetçi yoruldukta tıpkı ışıldayan demire döner.Siyasetçinin sırtını okşamak siyasetçiyi mutlu eder.Hele hele siyasetçinin gıdası alkıştır.Alkışlayalım yeni yönetimi ve arkalarında duralım ki bizlere karşı kendilerine çeki düzen versinler.Bizlerin nefesini hep enselerinde hissetsinler.Tavşanlı’nın belirli alanlarda önemli sorunları var.Örneğin spor camiasının yakından ilgilendiği şu stat konusu.Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Tavşanlı’ya armağanı olan bu 6-7 milyonu aşkın yatırım bir türlü hizmete açılamadı.Bunu takip etmek yeni yönetimin ilk görevi olmalıdır.İkinci doğal gaz hattı,organize sanayi bölgesine yeni fabrikaların getirilmesi,istihdamın sağlanması,devlet yatırımlarına hız kazandırılmasında Ak Parti İlçe yönetimine büyük görevler düşmektedir.Sayın MİLLETVEKİLİMİZ Vural Kavuncu,sayın belediye başkanımız Mustafa Güler ve sayın AK Parti İlçe başkanımız avukat Hilmi Gümüş  üçlüsünün yapamayacağı hiçbir şey ve çözemeyeceği hiçbir sorun olamaz.Tavşanlı AK Parti’nin kalelerindense bu mutlaka Ankara’ya hissettirilmelidir.Kütahya ne zamandan beri bakansızdır.Hele hele nüfus düzenlemesi gerçekleştirilemezse milletvekili sayısında azalma dahi söz konusudur.Bu nedenle yeni yönetimin şimdiden kollarını sıvaması gerekiyor.Halkımız  ne istiyorsa bu saygıyla karşılanmalıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları