25 Mart 2016 - Cuma

P T T

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3633 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

 

                                                                 P  T  T

 

 

 

        Eskiler mektup atmaya giderlerken:” Postaneye gidiyorum” derlerdi.Gönderilen havaleleri,kolileri buradan alırdık.Birkaç kişiden oluşan eski postanelerde  bir müdür,bir şef ve birkaç memur çalışırdı. Mektupları,gazeteleri,

   Dergileri,tebrikleri  yine birkaç müvezzi dağıtırdı.Aklıma  bir yakıştırma geldi.” Eskaza kaza oldu Eşme Kazası.Ko-yun otlatmaktan gelir encümen azası” demişler. Bu niçin söylenmiştir? Küçücük bir yerleşim biriminin kaza olması üzerine söylenmiştir.Babam rahmetli Simav Adliyesi’ndeyken hem asliye,hem hukuk davalarına bakardı.Simav küçücük bir ilçeydi. Yıl 1945-1946.Tavşanlı’ya geldiğimizde babam bir hakim değildi artık. Mesleğinden çekilmiş-ti.Orman Avukatıydı.Tavşanlı’da ahşap ağırlıklı küçücük bir postane vardı.Nüfus 10 binin altındaydı. Posta müvezziyi  subay sanıp selam veren askerler vardı.Gariban asker müvezzi görmemiş ki.

       Çocukluktan ergenliğe geçişimiz ardından  artık  ortaokul,lise öğrencisi olmuştuk.Eski adıyla Recep Peker Bulvarı’nda  1970 Gediz ve çevresinde yaşanan depremde çatlayan  postane, yıktırılan Halkevi Binası’nın karşısındaydı.Yani şimdiki  postanenin bulunduğu yerdeydi.Yeni adıyla P.T.T Müdürü Cevdet Ekineken’di.Ne ol-du dersiniz? P.T.T  çadıra çıktı. Alel acele kurulan 4 büyük çadırda hizmet devam etti.Zaman zaman müdür beyle sohbete gittiğimde bu çadırlardan yükselen ilginç sesler duyar ve gülüşürdük. Çadır tiyatrosunda gibiydik.Cevdet Bey sanırım Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Ama anılarımız yaşıyor.Rahmetlinin bir  bina yapımı için Ankara ile zaman zaman yaptığı konuşmalar en az 50 metre uzaklıktan işitilirdi.

        Eski posta müvezzi(dağıtıcı) niceleri geldi geçti. Kimisi mesai bitiminde Kocaçay’a yayın balığı avlamaya gider,kimisi zamanın birkaç kahvesinde tavla oynar kimi de  konu komşuya yardım ederdi.Tavşanlı Postanesi’ne gelenler insanımızın ve devletin yüzünü kızartmamıştır. Namuslu insanlar olarak anılırlar.

        Tavşanlı P.T.T’si,eski adıyla postane şimdi hizmet verdiği binaya Anap Dönemi’nde,1987 yılında  geçmişti..Açılışını da bizzat benim sunuculuğumda zamanın büyükleri yapmıştı.Demek ki mevcut hizmet binası  bugün için 29 yaşındadır.Belediye Başkanı rahmetli Fevzi Coşgun’du.Kaymakamımız da şimdi emekli vali yardımcısı Cevdet ekmekçi Bey’di.

       Eski P.T.T Müdürlerini düşündüm.Cevdet Ekineken,Rahmi Azcan,Abdullah Özbakış, Selahattin Baştopçu,Aydın Yorgun, Arap Uzun, Etem Gevrek, Sinan Sargın  hepsiyle tatlı anılarımız olmuştur. Hayatta olanlara sağlık ve afiyet ,aramızda olmayanlara da Allah’tan rahmet diliyorum.

       Tüik Verilerine göre Tavşanlı’nın ilçe bazında nüfusu 102 binin üzerine çıkmış,yine 19 mahalle itibariyle merkez nüfusu yaklaşık 70 bine ulaşmıştır. Şimdi gelin birlikte Tavşanlı P.T.T’sini masaya yatıralım. P.T.T  yaklaşık üç yıldır müdürsüzdü. Müdürlük görevine vekalet eden kardeşimiz ise Doğan Esen’di.Bazen kendisine takılır:” Doğancığım müdür kalmak ister misin?” dediğimde :” Hocam müdür olmak için bazı prosedürlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Şu anda bu mümkün değil”yanıtını verir ve tevazu gösterirdi.Tavşanlı P.T.T’si deneyimli görevlilerce bugünlere kadar tek bir çatlak ses gelmeden yönetilmiştir.Doğan Esen Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi mezunudur.23 yıldır da memur olarak başarıyla hizmet vermektedir. Kendisine üç yıllık dönemde gösterdiği üstün gayreti,çabaları ve halkımıza gösterdiği özveri için teşekkür etmek isterim.O benim gözümde müdürdür.Gelelim beş yıl okuttuğum sevgili öğrencim H.İbrahim Sağlam’a. Dört dörtlük bir çocuk. O da Anadolu Üniversitesi  Halkla İlişkiler Mezunu. 23 yıllık memur. Veznedar. Paranın içinde oturan,parayı sevmeyen güzel bir insan..

      Tavşanlı P.T.T Müdürlüğü  için beklenen sayın Gülay BARAN gelerek görevine başlamış.Kendisi  daha önce TÜGSAŞ’TA görev yapmış,15 yıldır da P.T.T’nin çeşitli kademelerinde şeflik ünvanı almış bir kızımız.Eşi Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ndeymiş Fakülte mezunu bir bayan .Ben  geç te olsa Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. “ Tavşanlı’ya hoş geldiniz” diyorumProtokol Amiriyken her gelen yöneticiye hoş geldin ve güle güle partileri düzenlerdik. Bu gelenek sürüyor mu bilemem. Ama  ilk fırsatta kendilerini ziyaretle bir çaylarını  içmek isterim.Hani anneler çocuklarına her fırsatta söylerler ya.” Leylekler bana haber getiriyor” derler ya. Ben de leyleklerden öğrendim ki P.T.T  Müdürlüğü’nün  acilen 4 posta dağıtıcısına,3 memura PTT Kargo bölümüne ise bir elemana ihtiyacı var.Ayrıca 2.kat için de ayrı bir güvenlik görevlisi gerek.Bilindiği gibi son yıllarda P.T.T Binaları arı kovanına benziyor. Arıların istilasına uğruyor.

        Halen neredeyse merkezde 70 bin nüfusa ulaşan Tavşanlı P.T.T Merkezi’nde 4’ü bayan 20 erkek memur bulunuyor. Kütahya’nın bu 2.dönem olacak Ankara’ya gönderdiği milletvekillerinden birisi Tavşanlılı.Prof. Dr. Vural Kavuncu Allah var ilçenin her konuda ihtiyacına eğilen bir hemşehrimiz.Ben değerli milletvekilimin  sırtına Tavşanlı P.T.T’sinin sorunlarını da sarıyorum.Hiç bir endişem de yok. Çünkü biliyorum ki sayın Kavuncu bu konuda da üzerine düşeni yapacak hatta bana her zaman olduğu  gibi bu konuda da  müjdeler verecektir.

        Tavşanlı’da bir müdür koltuğuna daha bir bayanın oturmasından bir öğretmen olarak en büyük mutluluğu yaşayanlardanım.Keşke koltuklarımıza daha çok bayanımız  otursa. ..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları