10 Mayıs 2014 - Cumartesi

KARA PAZAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
4310 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

KARA PAZAR

 

Hatalar üstüste gelince efsane bu kez yıkıldı. Çünkü efsane diyorum.71 yıllık spor elçimizdi. Geçtiğimiz yıl  Göztepe'yi 2.lige iterken tehlike işaretleri farkediliyordu. Ama bunu geçtiğimiz 27 Nisan günü bir kez daha anladık. Gaziantep B.Ş.son darbeyi vurarak bizi geldiğimiz yere gönderdi. Düşmek ve yükselmek liglerde kaderin bir cilvesidir. Ya bir üst lige yükselirsiniz ya da bir alt lige düşersiniz.Ama daha kötüsü ilk çıktığınız noktaya yani amatörlüğe geri dönersiniz.

 

Ama dersinizi iyi alır, geçmişin hatalarını tekrarlamaz, kendinize yeni gelir kaynakları yaratır, akıllı transferler yapar, adam gibi adam teknik direktörler bulur, elinizi ve yüreğinizi taşın altına sokar, kararlı ve inançlı bir yönetim bulur ve arkanıza da vefalı taraftar grupları bularak yola çıkarsanız yeniden düştüğünüz yere gelebilirsiniz. İki nokta arasındaki en kısa mesafe doğrudur. Doğruyu bulursanız tekrar yüzünüz güler ve yüzleri güldürürsünüz.

 

27 Nisan 2014 pazar günü Tavşanlı'lı için bir kara pazar olarak spor tarihine geçmiştir. ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gidecektik. Deveyi güdemedik. Dolayısıyla süper lig diyarından ayrıldık. Şimdi tamam veya devam zamanıdır. Eğer harç bitti yapı paydos diyorsak eleğimizi duvara asıp bir kenara çekilmekten öte yapılacak bir şey kalmamıştır.

 

1943 yılında kurulan adından 71 yıldır söz ettiren küme şampiyonlukları müesseseler arası şampiyonluklarda dereceler, Türkiye Milli Liglerinde başarılar kazanan spor elçimiz Linyitspor unutulmamalıdır ki devler ligine yani Türkiye Süper Ligine katılmasına kılpayı kalmıştı. Bu ligi yeğet geçmişti.

 

Artık spor elçimiz 2.Milli Ligin iki grubundan birinde yer alacaktır. Fakat 2.lige düşmek kanımca Linyitspor için bir sorun değildir. Çünkü biz birkaç yılda üstüste lig merdivenlerini tırmanan bir ekibiz.

 

Cenaze henüz yeni toprağa verilmiştir. Ama unutulmamalıdırki Linyitspor bir ateş kuşu gibi yeniden doğacak, küllerinden yeniden yeni başarılara imza atacaktır.

 

Şimdi soruyorum:Sayın valilerimiz spor elçimizin bugüne kadar kaç karşılaşmasını şeref tribününden izledi? Kütahyalı 13 ilçe ve merkez ilçe dahil iş adamlarımız,ekibimizin başarısı için ellerini ceplerine ve cüzdanlarına kaç kez uzattılar? TKİ Genel Müdürü ve GLİ Müdürü dahil tüm yöneticilerimiz Linyitspor için ne yaptılar? Bütçelerinden ne kadar pay ayırdılar? Milletvekillerimizden Sayın Vural Kavuncu ve Hüsnü Ordu dışında diğerleri ne yaptı? Kara pazarın gecesinde onlarca telefon aldım. En üzgünü sayın Hüsnü Ordu'ydu. Çocuğunu kaybetmiş bir baba gibiydi. Ama işi gırgıra getiren, hafife alan ve tımbırdatanlar da vardı. Bana "Hocam iki dene yidik ya bi dene de gattırıvedik" diyen de vardı. Tebessüm ettim.

 

Yiğidi öldürelim ama hakkını verelim. Linyitspor bize çok güzel anlar geçirtti. Sevincimizden ağladığımız da oldu. Neşter ve Murat Gazi taraftar grupları desteklerini esirgemediler. Rahmetli kürt Bedri, Ravi Hacıalioğlu, Aktan Kaplama, Orhan Çakır, Cafer Metin, Kemel Penbe, efsane futbolcular, klüp başkanları, M.Şerif Akçay gibi teknik direktörler, Fethi Demirat gibi gönüldaşlar, A.İhsan Özden gibi başkanlar, anılarda yaşayacaktır.

 

Tekrar PTT 1.Ligine yükselmek için Tavşanlı bütün çabasıyla varını yoğunu ortaya koyacak ve en büyük tanıtım aracımız Linyitspor'u yeniden bir üst lige taşıyacaktır.

                      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları