25 Haziran 2014 - Çarşamba

BELEDİYE MECLİSİNİN DE ONAYI YETERLİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4090 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BELEDİYE BAŞKANININ TEKLİFİ BELEDİYE MECLİSİNİN DE ONAYI YETERLİ
                                                                                                                                           

Tavşanlı'lı istiyorsa, sayın Mustafa Güler Tavşanlı'nın belediye başkanıysa, belediye meclisi üyeleri bizim çocuklarımızsa gerisi teferruattır. Buna göre sayın başkan teklif edecek.Sayın belediye meclisi üyeleri de onay verecek. Mesele bitmiştir. Neyi kastettiğimi anlayabildiniz mi? Hani her fırsatta diyoruzya " Türkiye'de leblebinin vatanı Tavşanlı'dır. Leblebimiz TSE belgelidir.Şeyh Murat Gazi Pirimizdir. Makamı Tavşanlı'dadır. Bunlar lafta kalmamalıdır. Bir şekilde kanıtlanmalıdır. Şöyle etrafınıza bir bakınız. Ülkemizde 81 ilimizde onlarca anıt var. Örneğin Soma'da madenci heykeli, Ankara'da Hitit, Eskişehir'de Yunus, Kütahya'da Evliya Çelebi, Bornova'da Amazonlar anıtları gibi. Yani her ilimizde birşeyler ve birileri anıtlaşırılmış. 
 
Tavşanlı konumu itibariyle Dumlupınar, Anadolu, Uludağ gibi üniversitelere çok yakın. Yetkililer istediği taktirde bu üniversitelerin eğitim fakülteleri, güzel sanatlar eğitimi bölümleri başkanlarıyla doğrudan iletişim kurabilirler. Belirtilen üniversite ilgili bölümlerinde çok değerli çocuklarımız var. Tavşanlı'da bir Şeyh Murat Gazi anıtı için açılacak yarışmaya gönüllü olarak katılabilirler. Anıt için en doğru, estetik açıdan en anlamlı olanını ortaya çıkarabilirler. Tavşanlı, anıt açısından fakir bir ilçe görüntüsü veriyor. Ben bunu anlayamıyorum. Güzel parklarımız var. Yolların kesiştiği elverişli noktalar var. Kültür merkezimiz var. Bakınız Tunçbilek'te minyatür bir madenci heykeli, ilçe merkezinde bir Atatürk anıtı ve birkaç büst bulunuyor. Şimdiki 3 eylül parkı girişinde aslan heykelleri vardı. Sanırım belediye deposundalar. Şeyh Murat Gazi anıtı Tavşanlı ile özdeşleşmelidir. İlçe dışından gelenler bu anıtın önünde poz vererek kendilerini ölümsüzleştirmelidir. Bu anıt Linyitspor'dan sonra ilçemizin reklamında ikinci sırayı alabilir. Bu dilek benim son dileğimdir. Bir daha kesinlikle gündeme getirmek istemiyorum.Çünkü dilimde tüy bitti. Sayın başkan, benim büyükşehirim Tavşanlı'nın belediye başkanı Mustafa Güler'in vakit geçirmeden belediye meclisine bu konuda karar alması için teklif götürmesi gerekiyor. Hiç bir üye buna hayır demeyecektir. Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Odası sayın başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, 13 leblebi üreticisi ve çok sayıda satıcısı bu konuda gereken hassasiyeti mutlaka göstereceklerdir. Kütajya merkezinde oturanlar nasıl Evliya Çelebi anıtını şehrin girişine koymuşlarsa Tavşanlı merkezinde oturanlar da bir Şeyh Murat Gazi anıtını ilçenin en ortalık yerinde görmek istiyorlar. 
 
                                      LİNYİTSPOR ANITI NEDEN OLMASIN
 
İzmir'de Karşıyaka'lılar efsane takımları Karşıyakaspor için mütevazı bir anıt dikmişler. Anıtın ön yüzünde kulübün bugüne kadar gösterdiği başarılar, şampiyonluklar madde madde yer almış. Peki 1943 yılında kurulan 71 yıllık efsane takımımız Linyitspor için böyle bir anıt yapılamaz mı? Hiçbir kurum ve kuruluş bunu düşünmemiştir. Örneğin GLİ Müessesesi bile. Ben vakit geçirmeden hiç olmazsa müessesenin bu konuda harekete geçmesini bekliyorum. Bu anıtları yapmak bir atla bir deve mi? Alt tarafı fiberglastan yaptıracaksınız. Bunun lafı bile olmaz. Kristof Colomp bir gün yanındakilere bir yumurtayı vererek dik olarak yere konulmasını ister. Kimse beceremez. O da yumurtayı eline alır sivri tarafını hafifçe masaya vurur, sivri tarafı düzeltir ve yanındakilere "işte böyle " der. Önemli olan yapmak değil niyetlenmektir. Niyet yapmanın yarısıdır.
 
                                   ATATÜRK ANITI ÇEVRESİ UNUTULMUŞ
 
Aldığım duyumlara göre Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı etrafındaki çiçekliklerde çiçek, fidan ve kısacası yeşil yokmuş. Bu beni çok üzdü. Anıtın etrafındaki Hasan Ordu, televizyoncu Ekrem, köfteci İbrahim ve diğerlerine rica etseniz buraya istediğiniz çiçeği dikerler. Sularlar ve bakarlar. Belki belediyemiz çok büyük eserler için çaba içinde ama hizmetin küçüğü ve büyüğü olmaz. Rahmetli belediye başkanı Enver Girgin zaman zaman Atatürk anıtını itfaiyeden bir arazöz isteyerek yıkatırdı. Bu bile bizi mutlu ederdi. Bu konuda ilgililerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları