24 Temmuz 2021 - Cumartesi

BAŞ TARIM YEM FABRİKASI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1350 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BAŞ  TARIM  YEM  FABRİKASI  

      Tavşanlı benim memleketim.  Tavşanlı’da üretilen her şey beni mutlu eder.Daha  ötesi, üretilen bir ürünün üzerinde” Tavşanlı” damgasını,adresini,mühürünü görmek beni daha çok duygulandırıyor.  . Tavşanlılı Tavşanlı’da üretilenleri kullanmaya gayret ediyor. Bunu  görüyorum Hiç unutmam, İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı turizm  yerleşkelerinde,yerleşim birimlerinde bir  Tavşanlı Güleç ürünu gördüğümde çocuklar gibi sevinmiştim. Bu  da bir çeşit milliyetçilik olmalı. Buna,. Yerel milliyetçilik te diyebilirsiniz. 
      Tavşanlılı asla  bir başka yere gittiğinde Tavşanlı Leblebisi dışında bir leblebiyi tüketmez. Başka bir ilde üretilen leblebiye iltifat etmez. Tavşanlılı,Tavşanlıda satılan haşhaş ezmesini,susam ezmesini,haşhaş yağını ve susam yağını tercih eder. Tavşanlılı  sebze ve meyva pazarlarında Dereboyu Köyleri ürünü ince kabuklu pembe köy domateslerini,Karapelit,Güzelyurt  ‘un kadife kadar yumuşak yeşil  uzun v e dolmalık biberlerini  arar. Tavşanlı’da fırınlarında Tavşanlı Un’u değerlendirir. Tavşanlı’da sobalarda,kuzinelerde Tunçbilek Linyiti yakılır. 
       Tavşanlı’nın Göbel Köyü’nde doğmuş,alınteri kazançlarını Tavşanlı için harcayan .ir iş insanımız var. Ben hasbelkadar emekli olduktan sonra kendisine birkaç yıl  müdür olarak hizmet vermiştim. İnşaat,Taşıma,Maden, Sanayi, Ticaret  alanlarında  adını  her tarafa kazıyan bu müteşebbis  iş  insanımızın  ilçeye bağlı,kendi köyü Göbel’de  bugüne kadar ürettiği kaliteli yumurtaları Türkiye’de yemeyen kalmadı.O,  Bununla da  kalmadı,köyünde kurduğu mütevazi fabrikada  şimdi yem de üretiyor. Bugün Tavşanlı’da  taleplere anında yanıt verebilecek kapasiteye ulaştıktan sonra ilçe dışındaki taleplere de yanıt vermeye başladı.  Baş Tarım Yem Fabrikası  sadece Tavşanlı’nın değil, Kütahya merkez ve ilçelerinin, il dışındaki başka üreticilerin de  ihtiyaçlarını karşılıyor.Kaliteli,gıda koşullarına uygun üretilen envai çeşit yem bu fabrikada mevcut. Ham madde sıkıntısı da yaşanmıyor. Herkes iş insanı Ahmet Baş’a  kefil olmuş. Bu saygınlık,itibar hepimize yeter de artar bile.Göbel’de üretilen Süt yemi,buzağı ve düve  yemleri, besi grubu yemleri, küçükbaş hayvan yemleri ile buğday kepeği, ayçiçeği küspes,soya küspesi,DDGS(GDO’suz),mısır flake,arpa flake ile öğütülmüş kaya tuzunun yer aldığı bir menü çiftçilerimize,hayvan ve  kanatlı hayvan üreticilerine sunulurken  Ahmet Baş’ın ünü de ülke genelinde yayılıyor. . Uygun fiyatlardan   herkes memnun görünüyor.  Tavşanlılının parası Tavşanlı’da kalıyor.Bu bir ilçenin ekonomisi açısından önemli. 
         Tavşanlılı iş adamı sayın Ahmet Baş’a faaliyet gösterdiği alanlarda başarılar diliyorum. Allah doğru,dürüst,kanaatkar,iyiliksever olmasının  karşılığını  kendisine  veriyor.  Yeni yeni alanlarda başarılarının devamını diliyorum. İnşaat,taşıma,maden,sanayi ve ticaret  başlıca ilgi duyduğu alanlar. BAŞTAŞ  Grup Otomotiv alanında, Yol aksesuarları üreten fabrikaları; Kütahya,Bandırma ve Tavşanlı’da,  Tavuk ve yumurta üretim tesisleriyle, Yumurta üretimiyle, kendini tanıtmasını bilmiş. Et  lokantasında nefis menülerde Ahmet Baş’ın  imzası var. Ahmet Baş Kütahya’nın sosyal,ekonomik ve kültürel başarılarında üzerine düşeni yapan bir iş adamımız. Bunu herkes bilmez. Ben sevgili  iş insanımız Ahmet Baş’ın  Kütahya’nın  parlayan yıldızlarından birisi olacağına inananlardanım. Dürüst,namuslu,çalşkan,hayırsever  herkese Allah  yardım eder. Ediyor da.Gönlüm ister ki Kütahyalı üretici önce Tavşanlı’daki yem fabrikasına uğrasın. Sonra isterse başkalarına gidebilir. Tavşanlı’nın 87 köyü içinde sanırım Göbel Köyü en şanslı köydür. Çünkü böyle çok yönlü bir iş insanına sahip.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları