06 Kasım 2015 - Cuma

HAYIRLI OLSUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
2995 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    Katılım yüksekti.Halk sandığa sahip çıktı.Sandığa ne girdiyse o çıktı. Kavgasiz, gürültüsüz, kansız, yüz ağartıcı bir seçimdi.Demokrasi kazandı.Bir talihsizlik olmazsa AKP 4 YIL DAHA ÜLKEYİ yönetecek.Ülkemiz için bu sonuç ne getirir ne götürür bekleyip hep birlikte göreceğiz.Meclis içi yeni taktikler mutlaka olacaktır.Yeni meclisin daha başarılı olacağına inanıyorum.İSTİKRAR için tek parti denilmişti.İşte tek parti.Bence maç bitmiştir. Seçmen hop oturdu hop kalktı.Siyasiler birbirlerinin açık yerini bırakmadılar. Ama  artık dedim ya maç bitti. Hakeme binlerce seyirci bazen yuh çeker,anasını avradının kulaklarını çınlatır.Hakeme sormuşlar:”Hakem bey maç boyu hep sizlere hakaret ettiler.En ağır,en acımasız sözleri koro halinde söylediler .Rahatsız olmadınız mı?” deyince hakem yanıtlamış:” Ben eve gidince hepsini iade ediyorum”.
              AKP gemisi bir ara dalgalı denizde yol aldı.Yıprandı da. Ama bugün artık o dalgalardan eser görünmüyor.Kaptan da moralli.Artık sil baştan yeniden bir programla yola devam edilmelidir.Öyle de olacaktır.Yeni bakanlarla tanışacağız.Herkes bakan olmak ister.Ben şahsen artık Kütahya’ya bir bakanın yakışacağına inanıyorum. Neden mi? Kütahyalı  AKP’ye teveccüh göstermiştir.Büyük destek vermiştir. Bir anlamda AKP Kütahya’da tulum çıkarmıştır.Öyleyse kurulacak ilk hükümette şu veya bu bakanlık için mutlaka Kütahya düşünülmelidir.Bu bir ahde vefadır.
   Tavşanlı’da güzel bir seçim yapılmıştır. Sayın ilçe seçim kurulu başkanımız hakimimizi ve yılların seçim müdürü Cengiz Bey’i kutluyorum. Tavşanlı kaymakamıyla,belediye başkanlarıyla,siyasi partileriyle,muhtarlarıyla örnek bir davranış sergilemiştir.Hangi siyasi partiye oy vermiş olsun artık Tavşanlılı yeniden:” N’aptın bizim oğlan” diyerek birbirinin koluna girmelidir.Bakın milletvekilsiz de kalmadık.En büyük kazancımız budur. Sayın Prof.Dr.Vural Kavuncu  yine sorunlarımızın çözümünde ilk adresimiz olacaktır. Tavşanlılının vebali O’nun üzerindedir.Dört yıl daha Tavşanlılı yeni yeni yatırımlar için önce sayın Kavuncu’ya gidecektir.Sporseverler bile mutlu olmuş.Çünkü Linyitspor’a sahip çıkacak bir milletvekili vardı yine de olacak.
     Sayın Başbakan balkon konuşmasında halka hitabederken çok anlamlı bir söz söyledi:” Demokrasiden bir adım geri gidilmeyecektir” dedi. Bu sözü bir teminat olarak kabul ediyoruz.Kirli oyunlar vakit geçirilmeden artık bir bir çözümlenmelidir.Türkiye’de barış kazanmıştır.AKP’ye mühürü veren ellerin beklentileri vardır.Bu gözardı edilemez.Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar artık görülmeli ve masaya yatırılmalıdır.Başbakanın ifadesiyle seherle birlikte  iş  başı yapılmalıdır.Milletin iradesine saygılı olacağız.Bu ülkeyi bir dakika olsun sahipsiz bırakmak en büyük ihanettir.Ülkemiz mutlaka 2023 hedeflerine götürülmelidir. Cumhuriyetimiz 100 yaşına geldiğinde bütün dünya bizi kıskanmalıdır.Hatalarımız varsa düzeltmesi kolaydır. Önemli olan hataları görmektir.” Ben nerede yanlış yaptım?”demek bile yeterli olacaktır.780 bin kilometre kare aziz vatanımızın aziz insanları örnek bir tutum sergilemeli ve  Büyük Türkiye  dünyadaki yerini almalıdır.
            Milletin hakemliğine başvuruldu.Sonuç ortada.Bizim bundan böyle artık milletçe huzura,istikrara ihtiyacımız var.Gerisi teferruattır.Şimdi herkes ekonominin dümenine kimin oturacağını merak ediyor.Bir sihirli ele mutlak ihtiyaç var.Piyasanın derinden bir:” Ohhh “ çektiğini hisseder gibiyim.Ekonominin kaptan köşkü yeni kaptanını bekliyor.Ekonomi politikamız yeniden şekillenecek.Yeni ekonomi kurmaylarını bir an önce görmek için sabırsısız.Düne kadar seçmen köprülere,havaalanlarına, ve diğerlerine oy veriyordu.Bugün seçmen asgari ücreti,emekli maaşlarını,ucuz mazotu düşünüyor ve oyunu öyle kullandı.Geniş kitleler artık kesenin ağzının iyiden iyiye açılmasını bekliyor.Sosyal politikalar öne çıkmıştır.Eğer AKP iktidarları uzun ömürlü olacaksa  bu konuda gerekli önlemleri mutlaka almak zorundadır.
           Kayserili  bile bakın ne diyor? “ Gurban olduğum,gadasını aldığım,ağzını yidiğim. Artık ağlama zamanı değil.Ağlayak ta gözden mi olak?” Evet artık ağlama zamanı değil.Elele verme,omuz omuza olma,kolkola girme zamanıdır.Tüm siyasi partiler önümüzdeki 4 yılda  neler olup biteceği hususunda tedirgin olmasın. Bekleyip görsünler. Peşin hüküm  vermek gerçekçi olmaz.
     Tavşanlı rahmetli Halil Benli,Ahmet Kavuncu, Mehmet Diler,  Haşim Benli,H.Cavit Erdemir, Doç.Dr.Mustafa Kalemli,Ahmet Derin, Hüsnü Ordu,Prof.Dr.Vural Kavuncu gibi evlatlarını TBMM’ne gönderdi. Sayın Vural Kavuncu yine Ankara’ya gidiyor.Ama Allah var içimde tutamıyorum sayın Kavuncu’yu Tavşanlılı bakan görmek istiyor.Bunda  da haklıdır.Kütahya’da AKP’nin zafer kazanmasında Tavşanlı en büyük etkendir. Daha önce bakanlık yapan rahmetli hemşehrimiz Erdemir ve halen hayatta eski meclis başkanımız Kalemli bakanlık yaptılar.Neden sayın Kavuncu da yapmasın.?
           7 haziren 2015 tarihinde Kütahya’da AKP’nin oy oranı % 54.97 idi.Bu seçimde %67.46 olmuş.Milletvekili sayısı ise 4’e çıktı. CHP  ise oyunu  11.81’den  12.42’ çıkardı.MHP ise geçtiğimiz genel seçimlerdeki oyunu % 26.79’dan 15.72’ye düşürdü. HDP de  yine oyunu  0.89’dan 0.69’a çekmiş.Kütahya’da sadece oyu artan iki siyasi parti var.Biri AKP diğeri CHP .
     Mustafa Şükrü Nazlı,Vural Kavuncu,İshak Gazel,Ahmet Tan Kütahya’nın AKP Kalesi’nin  sancaktarları oldular.Her zaman söylerim Allah hiçbir ilçeyi,beldeyi milletvekilsiz bırakmasın.Biz bu konuda şanslıyız.Her geçen gelişen şirin ilçemiz Tavşanlı’nın bir çok sorunu var.Ama bunların çözüleceğine olan inancımızı koruyoruz.Sayın Kavuncu sizi yeniden milletvekili olarak görmek büyük mutluluk. Allah yolunuzu açık etsin.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları