14 Şubat 2021 - Pazar

KÜTAHYA PROTOKOLÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
1373 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 
             KÜTAHYA PROTOKOLÜNÜN  MESAJLARI
                                                İÇİMİZİ ISITIYOR

                                                                                                                                        
     Kütahya’nın çalışkan,enerjik genç valisi Ali Çelik Bey yeni yıl mesajında”2020 yılını acısıyla,tatlısıyla geride bırakıyoruz”, Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler:” Her şey gönlünüzce olsun”,MHP Kütahya  Milletvekili Ahmet Erbaş”Yeni yıl sağlık,huzur ve mutluluk getirsin”,AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun”Yeni yılın sağlık ve mutluluğa vesile  olmasını temenni ederim”,CHP Kütahya Milletvekili  Zeliha Aksaz Şahbez” Eşitlik,kardeşlik ve özgürlüğü  inşa edeceğimiz bir yıl olması  dileğiyle”,CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap” Umarım yeni yıl her alanda iyileşmelerin gerçekleştiği  huzurlu ve mutlu bir yıl olur”,İyi Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk” 2021 yılında da sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz” demişler. Ortak temenni” Sağlık,huzur mutluluk dilekleri” olarak  aynı paydada toplanıyor. Bu güzel bir şey…
      Sayın valimizin,milletvekillerimiz,siyasi parti yetkilisi  değerli   sorumlu  hemşehrilerimiz  bu mesajlarıyle içimizi ısıttılar.  Aklıma Bakara Suresi  geldi. 208.Ayette,” Ey iman  sahipleri ,hepiniz toptan barış içine  girin” der.  Mesajların fotoğrafına bakınca   bütün güzellikleri,barışı,sevgiyi  içeriyor. . Nisa Suresi 58. Ayet’inde” Allah sizlere,emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman  adaletle  hükmetmenizi  emrediyor” der. Ben Kütahya’nın emin ellerde olduğunu düşünüyorum.  Sayın valinin çabaları,sayın milletvekillerinin,iktidar olsun muhalefet olsun   Kütahya için  yaptıkları,sayın  siyesi parti yetkililerinin  Kütahya ve Kütahyalı için çabaları  beni  mutlu ediyor. Hepsi de Kütahya için değerli. Zira, sergiledikleri kardeşlik havası, saygı ve  sevgi çerçevesinde çalışmaları,  bizleri umutlandırıyorZaten. şurada hepimiz kırk kişiyiz. Kırkımız da birbirimizi tanıyoruz.Yeter ki birbirimizle değil,  Kavgamız Kütahya için olsun.  Kütahya için  koşturalım. Sayın valimizin  ifade ettikleri gibi ,” taş üzerine taş koyanlardan “razı olalım.Asgari müşterekte “ Kütahya’nın Pınarları “Türküsü olalım. Bir zamanların  sayın valisi Utku Acun.” Bu türkü Kütahya’nın Milli Marşı” dır diyerek  noktayı koymamış mıydı?Asgari müşterekte,ortak paydada,kırmızı çizgilerimizde  aynı yerde olabiliyorsak mesele kalmamıştır.Mevcut şartlarda,ortamda, Kütahya için  çözülemeyecek bir sorun yoktur. Hani dillendirilen bir söz vardır:”  Vatan söz konusu ise,(mevzu bahis ise )gerisi teferruattır” derler ya! Ben de  öyle düşünenlerdenim;“ Kütahya  söz konusu ise gerisi teferruattır “diyorum. 

                KÜTAHYA   COĞRAFİ  İŞARET  TAŞIYAN
 ÜRÜNLERİNİN                                                           
  SAYISINI ARTIRMALIDIR 


               Sayın valimiz Ali Çelik  Bey de Kütahya’da tescilli coğrafi işaret taşıyan ürünlerin artmasından yanadır.Bu her gittiği yerde yaptığı konuşmaların içinden cımbızlayarak çıkarabiliyorum. Sanıyorum şu anda 7-8 kadar tescilli coğrafi işaretli ürünümüz var. Ben Tavşanlılı olduğum için Leblebinin tescilli coğrafi işareti olduğunu bilenlerdenim. İl bazında bilemem ama Tavşanlı’da  daha bazı ürünlerin tescilli coğrafi işaret için aday olduklarını da düşünüyorum. 
                 Eğer bir ürün,bir bölgede,yerde,mıntıkada,yerleşim biriminde ,belde,ilçe ve ilde  istihdam yaratabiliyorsa,  belirtilen yerlerin,hatta ülkenin  ekonomisine artı katkı sağlayabiliyorsa, dahası  ülkenin  tanınmasında bir reklam aracıysa   bu tescilli coğrafi işaret  almasıyla mümkün olabilmektedir. 
                  İşte Kütahya Porselen,işte Bor Madeni, işte  Kütahya Vişnesi, işte Kütahya Çinisi, işte Keramika, işte Bitli helva. Kütahya’da il bazında daha nicelerinin tescilli coğrafi işaret alabileceklerine inanıyorum. Bakınız; Türkiye’de  birçok yerde leblebi üretiliyor. Ama Tavşanlı Leblebisi gibisi asla üretilemiyor. Tavşanlılı üretici nohuta 43 buçuk  çeşik giysi giydirerek leblebiyi taçlandırmıştır. Tescilli coğrafi işareti de anasının ak sütü gibi  hak etmiş ve almıştır. Bugün çıkın  Çekya,Sırbıstan,Bosna- Hersek, Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya,Kuzey Afrika ülkeleri, Orta -doğu ülkeleri ve uzak-doğu ülkelerine ve  sorun Tavşanlı  Leblebisi’ni yiyenlere,size Tavşanlı’nın nerede olduğunu belki tarif bile edemeyeceklerdir,ama lezzetinden ödün vermeyeceklerdir.
                  Ben sadece Tavşanlı’yı  dikkate alırsam  Tavşanlı’da   Ata tohumundan üretilen ince kabuklu pembe domates,  bir taze soğan ve taze sarımsak gibi yenilebilen  tatlı,sarı ,aromalı pırasa, Tavşanlı Güveci, Tavşanlı ‘nın  haşhaş ve  susam  ezmesi,  Tavşanlı Kulak aşı( hamur yemeği),Tavşanlı Mantısı,Şirin Sucuk ,Tavşanlı- Vakıf Ormanları’ndaki  çok gövdeli piramidal Karaçamlar, Tavşanlı biber aşı,Tavşanlı   dökme tahin helvası,Ayvalı Köyü’ndeki  Arnavut Kaldırımı döşemesi için elverişli pakettaşı, Göbel Kaplıcaları ‘nın  atık sularında yaşayan  akvaryum balıkları, Tavşanlı leblebi kurabiyesi tescilli coğrafi işaret adaylarıdır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları