18 Haziran 2017 - Pazar

BİR ÇOK SAYIN KAYMAKAMA HİZMET ETTİ MUHTEŞEM BİR KALABALIKLA UĞURLANDI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3089 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    Valiliklerde,kaymakamlıklarda,kurum ve kuruluşlarda, belediyelerde ve diğerlerinde küçük odalarda büyük müdürler vardır. Onlar  sayın valilerin, kaymakamların, kurum ve kuruluşların müdürlerinin,belediye başkanlarının ve diğerlerinin  sağ kolu mesabesindedirler.” Şeyhleri şeyh yapan müritleridir” sözü  doğrudur. Çünkü bir sayın vali,bir sayın kaymakam başarılıysa bu ekibinin sayesindedir. Başarıları da ekip çalışması getirir.
     Yazı işleri müdürleri de böyledir. Birkaç gün önce ebediyete göçen Tavşanlı’nın Yazı İşleri Müdürlerinden Mehmet Kocaman da  değerli bir insandı. Kabri Cennet olsun. Artıları çok,eksileri azdı.. Tavşanlı’nın  Derbent Köyü’nden rahmetli Osman Kocaman’ın oğlu, ünlü muhtarlarımızdan,GLİ Müessesesi’nin efsane  misafirhane görevlilerinden Emin Akdoğan’ın amca oğluydu. Her ikisi de kardeş çocuklarıydı.İlk,orta ve lise öğrenimini bitirdikten sonra “ Yeter” diyerek kısa yoldan memur olmuştu.Esasında iyi bir nüfusçuydu. Nüfus Müdürlüğünde sicil memuruyken dikkatleri üzerine çekmesini bilmiş Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü görevine getirilmişti.İlk kaymakamını bilmiyorum ama kulakları çınlasın eski kaymakamlarımızdan sonra hepsi de vali yardımcısı olarak görevlerine devam ettiler,kimisi emekli kimisi görevde  H.Hüseyin Yazlık,Cevdet Ekmekçi,İdris Kurtkaya,Şefik Aydın,Nazif Kaya,Bekir Ergök,Hacı Osman Ebiloğlu, Bekir Sıtkı Hanlıoğlu kaymakamlarımızla beraber çalışmıştı. Emekli olduktan bir süre sonra kendisini Tavşanlı Caddeleri’nde bir engelli aracı içinde gördüğümde duygulanmış ve kendisini kucaklamış.” Ne oldu sana Mehmet’im?”  dediğimde tebessüm etmiş:” Her şey Allah’tan. Bunu da görecekmişiz” demişti.
     Mehmet Kocaman muhtarlarımızın  her zaman yanında olmuş bir müdürdü. Onların sorunlarıyla yakından ilgilenir,dilekçelerini bile yazar, gerekeni yapar hiç birisini üzmezdi. Ne zaman öğle vakti Hükümet Konağı dağılır onu en azından birkaç muhtarla beraber görürdüm.     Tavşanlı Hükümet Konağı  eski ve yeni binalarında bugüne kadar Yazı İşleri müdürü olarak sadece rahmetli Mehmet Kocaman’ı görmüştür. Çünkü eski deyimiyle ilçede kaymakamlıkta çalışanlara tahrirat katibi denirdi. Örneğin rahmetli Tahriratçı Ahmet Efendi( Hüseyinbaşoğlu),Tahriratçı Ergun Onur bunlardan sadece ikisidir. Hüseyin Bozkurt ve halen görevde bulunan eski sivil savunma  müdürümüz  Salih Bülbül de Kaymakamlık Yazı İşleri  müdürlerimiz olarak  biliniyor.     Mehmet Kocaman ardında hoş bir seda bırakarak gitmiştir.Cenaze törenine katılanlardan öğreniyorum cemaatı da bir hayli kalabalıkmış.Mübarek bir ayda ve günlerde  kaybedildi.Sözün bittiği noktadayız.Güle güle sevgili Kocaman…
                 AHMET ÖZKARA İLÇEMİZİN DEMOKRAT EVLATLARINDAN BİRİSİYDİ
    Telefonum çaldı. Karşımda bir zamanların dev ismi, Türk Maden- İş Genel Başkanı H.Hüseyin Kayabaşı.” Hocam başımız sağ olsun” der demez elim ayağım birbirine dolanmıştı” Sevgili belediye başkanlarımızdan İletli( Tunçbilek)  Ahmet Özkara’yı yitirdik.” Demez mi?  Allah Allah demiştim. Çünkü iki gün önce sanırım 28 Mayıs günü akşamı  beni aramış eski Tunçbilek Belediye Başkanlarımızdan Çetin Arslançelik’in telefonunu rica etmişti. Ne  gariptir ki eski efsane Türk Maden-iş Batı Anadolu Şube Başkanlarından Doğan Şahin’e ölüm haberini ulaştırıyorum. O dai:” Bülent Hoca beni de  dün aradı Cevat Kesin’in telefonunu istedi” demez mi? Sanki helallık istemiş.Kendisini her mübarek günde aramışımdır. Bana vefamdan ötürü teşekkür ederdi.198O Askeri Darbesi sırasında rahmetli Garnizon Komutanımız Hv. Plt. Kd. Alb. Remzi Diren ile  beraber Tunçbilek’te sohbet ederken  Tunçbilek için kafasında ne kadar güzel şeylerin olduğunu fark etmiştim. Ahmet Özkara Tunçbilek’in tarihinde  beldeye hizmet etme şerefi kazanan  bir avuç belediye başkanından birisidir Sevdiği   Tunçbilek’te toprağa verilmiş.Bir kadim dostu daha yitirmenin burukluğunu yaşıyorum. Allah’ın rahmetii  üzerine olsun kardeşim. Nur içinde yat…..
                                       KUDRET FİDANBOY DA ARAMIZDAN AYRILDI
        Tavşanlı’nın ekonomisine karınca kararınca katkı veren bir değeri daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rahmetli Maden Mühendislerinden   Hikmet Fidanboy’un kardeşi Kimya Mühendisi Kudret Fidanboy da artık aramızda değil.74 yaşında kaybettiğimiz Kudret Fidanboy Urla’da toprağa verildiOnu ebediyete uğurlayan vefalı hemşehrilerimiz arasında  Yük. Ziraat Mühendisi Akın Karaveysoğlu ve eczacı eşi Gönül Karaveyisoğlu,Eczacı Şerif Boyacı ,eşi ve çocukları, Diş Tabibi Hulki Bey ve eşi de vardı..Bir avuç dost büyük bir vefa örneği gösterdiler. Rahmetli Maden Mühendisi Hikmet Fidanboy  GLİ’den ayrıldıktan sonra kardeşini de yanına almış ve Çobanköy Linyitlerinin üretilmesi,depolanması,satılması konularında   yardımlarını görmüştü.Aslında Kudret Bey iyi bir kimyacıydı. İngiltere’de doktorasını vermişti ve doçentti.Tavşanlı7da tavuk ve yumurta üreticiliğinde, tuğla üretiminde  başarıları söz konusudur.Seramik konusunda da iddialıydı. Tavşanlı’dan İzmir’e gittiğinde asit konusunda uğraş verdi.Buzlaş ile ünlendi.Asit konusundaki çalışmaları rekabete takıldı. Ünlü kuruluşlarla mücadele edemedi.Tavşanlı Ekonomisi’ne katkıları unutulmayacaktır.Kabri Cennet olsun .

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları