10 Nisan 2021 - Cumartesi

TAVŞANLI ÖĞRETMENEVİ SORUNU

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
1068 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 TAVŞANLI  ÖĞRETMENEVİ  SORUNUNU  SADECE 
 İL  MİLLİ  EĞİTİM   MÜDÜRÜMÜZ  SAYIN  
HASAN  BAŞYİĞİT  ÇÖZER 
       Tavşanlı’da yılan hikayesine dönen bir sorun var. Bu soruna en son halen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü,eski Adalet ve Kalkınma Partisi  Milletvekilimiz Vural Kavuncu  el atmıştı. Ama sayın Kavuncu milletvekili olamayınca  her şey  bir anlamda  sessizliğe bürünmüştü. Sayın Kavuncu’nun değerli dostlarından eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı  Yusuf  Tekin Bey de artık yok. Çünkü sayın Tekin Bey  Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis edilen bu  binayı görüp ,içini gezmiş,hatta  ilk adımı atarak bir miktar tahsis te sağlamışlardı. 
        Bu,Tavşanlı Öğretmeni’ne  tahsis edilen.daha önce dersane olarak kullanılan ve Hazine’ye intikal  eden binanın  uzun süredir  kapısının önünde” Tadilat “ sözcüğünü görenler ,hani ne demişler?” Derdini Marko Paşa’ya anlat” misali  bana açıyorlar. Beni arıyorlar. Bana soruyorlar. Aslında gerçektir, Ben hakikaten yıllardır Tavşanlı’nın Marko Paşası olmuşumdur.
         Konu doğrudan Milli Eğitim ile ilgili. Şu anda  ilimizin bu konuda en yüksek görevlisi  İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hasan Başyiğit.  Siz zannediyor musunuz ki sayın Başyiğit bu konudan rahatsız değildir. Aldığım duyumlara göre sayın il milli eğitim müdürümüz ve sayın ilçe milli eğitim müdürümüz Ankara’dan randevu almışlar ve bu meselenin çözümü için Ankara’ya gideceklermiş. Benim köşe yazım çıkana kadar belki de gidip döneceklerdir. İnşallah  torbaları dolu olarak Kütahya’ya geleceklerdir. Bu da Tavşanlı Öğretmeni için sevindirici olacaktır
         Ben sayın il milli eğitim müdürümüz Hasan Bey’i gıyaben tanıyorum. Fotoğraflarını yerel basında  görüyorum. Ama kendisinin bugüne kadar gelmiş geçmiş birçok sayın milli eğitim müdürümüzden daha aktif,daha iş bitirici,daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerinde bir dakika durmayan,koltuğu tozlu nadir müdürlerimizden birisidir. Allah kendisinden razı olsun. Kütahya böyle bir sayın il müdürüne sahip olduğu için ne kadar övünse azdır. 
         Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Salim Karaboğa da Tavşanlı’nın evlatlarından. Cıva gibi,yapıcı,işbitirici,görev alanı içinde  ses getiren bir sayın birim müdürümüz.Öyleyse öğretmen camiası  tasasız olsun. Emin ellerdedir. Güzel bir il müdürü ve aynı güzellikte bir ilçe müdürümüz var.
          Ben 36 yıl içinde milli eğitimin çeşitli okullarında,kurslarında müdür yetkili öğretmen ,sınıf ve branş öğretmeni  ve kurs müdürü olarak  görev yapan  bir emekli öğretmenim. Ömrümün en güzel yılları anne,baba ve kızkardeşimin kabirleri bulunan Tavşanlı’da geçti. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Çoğu bugün önemli görevlerde. Meslek sahibi oldular.Hepsi de  Vatansever. Pırlanta gibi çocuklar. Tavşanlı’da 10 yıl ilçeye bağlı Derecik Köyü’nde ilkokul müdür yetkili birleştirilmiş sınıflar öğretmeni, 20 yıl Tavşanlı Atatürk İlkokulu’nda sınıf,orta derecili okullarımızda Atatürk Lisesi,İmam-Hatip Liselerinde branş öğretmeni(Fransızca,Türkçe, Sosyal Bilgiler, İş ve Teknik) olarak ,Özbaşaran MTSK’da üç yıl kurs müdürü olarak  hizmet verdim.  Yıllar içinde Tavşanlı Öğretmenevi için kapı kapı yardım topladım. Öğretmen kardeşlerimizden   destek aldım. Bugün,Polis Merkezi Amirliği karşısında,halen başka bir amaç için değerlendirilen öğretmenevinin inşasından çatısına  kadar  çabalayanlar arasında oldum. Bu  öğretmenevi Askeri Darbe sonrası devletçe el konulan binalar arasına alındıktan sonra,yani Hazine’ye intikal ettikten sonra   diğer öğretmen arkadaşlarım gibi  kahve köşelerinde,özel kiralanmış sohbet odalarında, işyerlerinde, park ve bahçelerde  vakit geçirenlerden oldum. Bir ara halen sayın kaymakamımızın lojmanı karşısındaki Türk Maden-İş Batı Anadolu Şubesi’nin maden işçilerine eğitim amaçlı inşa ettirdiği,sonra Kütahya İl Özel İdaresi’nce satın alınan bina Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis edildi. Kısa süreliğine de olsa öğretmen mutluydu. Çünkü kafasını sokacağı,vakit geçirebileceği,gazete okuyacağı,dinleneceği  bir yuvaya kavuşmuştu.Sonra , burasını da kaybettik.Tam anlamıyla dımdızlak ortada kaldık. 
        Bugün 1400’e yaklaşan Tavşanlı İlçesi’ndeki öğretmenler dört gözle bu natamam öğretmenevinin  hizmete açılacağı günleri bekliyor. Bu öğretmenevi sadece öğretmenin değil,sayın Adliye mensuplarının,polisimizin,emekli memurumuzun da   çekinmeden gelebileceği  bir yer olacaktır. Hatta  yatakhanesinden , ilçemize teşrif eden devlet görevlileri dahi  yararlanabileceklerdir.  
        Sevgili  İl Milli Eğitim Müdürüm  Hasan Başyiğit’ten istirham ediyorum; Lütfen bu öğretmenevini hizmete açınız.Hem de 24 Kasım Öğretmenler Günün’de  evimizde olalım. Öğretmenevinin adı ne olursa olsun yeter ki hizmete açılsın. Bu kangren olan , kanayan yara iyileşsin.Bir emekli öğretmen,bir hasbelkader köşe yazarı,araştırmacı olarak  rica ediyorum…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları