26 Aralık 2017 - Salı

ORMANLARIYLA ÜNLÜ KÜTAHYA’YA KAĞIT FABRİKASI YAKIŞIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
2732 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                              ORMANLARIYLA ÜNLÜ KÜTAHYA’YA KAĞIT FABRİKASI

                                                        YAKIŞIR

 

      Yıllardır dilimde tüy bitti. Orman zengini Kütahya’da Orman Ürünleri Entegre Tesisleri açılması için hep  yazmışımdır.Bakınız Tavşanlı’nın bile ilçe bazında 65’lik bir orman varlığı var. İşte Domaniç neredeyse her tarafı ormanlık.Bu örnekleri   il bazında çoğaltabiliriz.Peki neden bugüne kadar Allah aşkına bir Kağıt Fabrikası’nı gerçekleştiremedik ki?

     İlla da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar olması mı beklenmiştir?Allah sebep olanlardan razı olsun. Bu gurur ve mutlululuğu bize Ak Parti Hükümeti  yaşatıyor.Kütahya’da kurulması kesinleşen Kağıt Fabrikası son teknolojiye göre hizmet verecekmiş.Bunu yetkililerden öğreniyoruz.HAMBURGER TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ VELİŞAH  İNER’in ifadesiyle fabrika 48O bin ton kapasiteli  bir üretim tesisi.

     Türkiye’de mevcut üretim kapasitesinin 18’ine eş değerde.KÜTAHYA KAĞIT FABRİKASI’nın en büyük özelliği de  bu fabrikanın Türkiye’deki  kağıt fabrikalarından daha modern olacağıdır.Neden? Çünkü alınan bilgilere göre ülkemizdeki mevcut kağıt fabrikalarının  yarısına yakını  eski teknolojiyle üretim yapıyormuş.Kütahya Kağıt Fabriksı’na günde 12O tır giriş çıkış yapacakmış.Ürünlerin büyük bölümü Türkiye’de değerlendirilecek,geri kalan bölümü de  yurt dışına ihraç edilecekmiş.

      Kütahya Kağıt Fabrikası’nın en iyimser bir tahminle 2O2O Yılı içinde  faaliyete geçeceği ifade ediliyor.Bu kağıt fabrikasının büyük bölümü ormanlarla kaplı,23O’un üzerinde orman köyüne sahip bir ilde faaliyete geçecek olması da ilginçtir.Yaklaşık 3OO Milyon Avroluk bu dev yatırım için elini ve yüreğini taşın altına sokanlara selam olsun.Sayın valimiz Ahmet Hamdi Nayir Bey Kütahya’ya uğur getirmiştir. Allah kendisinden razı olsun. Biz böyle valilerin ellerinden  ve yanaklarından öperiz.

   Sözleşme imzalanmıştır.Avrupa’nın en büyük ve önemli şirketlerinden Avusturyalı PRİNZHON HOLDİNG bünyesindeki HAMBURGER CONTAİNERBOARD  İYİ BİR SEÇİM YAPMIŞTIR. Yer sorunu yaşamamış,suyun bol olduğu bir ile bu yatırımı gerçekleştirmek için elini kolunu sıvamıştır.Fabrikanın Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde yükseleceği,faaliyete geçeceği düşünülürse bu yatırımın en azından ilk etapta 5OO Kütahyalı için bir şans olduğunu söylememe gerek var mı?Bu yatırımın firmanın ülkemizdeki ilk sıfırdan yatırımı olduğu söyleniyor.KÜTAHYA’da maden,enerji,turizm,çini ve tarım alanlarında  yeni yatırımlar Kütahya’ya nefes aldıracaktır.Kütahya artık göç veren değil göç alan bir il konumuna gelecektir.Ne işi var Kütahyalının İzmir’de ,başka illerde ? Kendi doğduğu büyüdüğü şehirde,ilde,ilçede çalışsa fena mı ?

     Kütahya valisi ve sayın Kütahya milletvekilleri yatırımcıları Kütahya’ya davet ediyor.Destek sözü veriyorlar. Veriyorlar .işte Kağıt Fabrikası buna en güzel örnek.Ücretsiz danışmanlık ta cabası.Bu arada sayın vali bir ahde vefa örneği de veriyor. Eski Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’a, eski Özel İdare Genel sekreteri rahmetli Muhittin Şahin’e,Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’e,Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yetkililerine, Ticaret ve Sanayi Odası’nın başta iş adamı Nafi Güral olmak üzere tüm çalışanlarına,Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerine,Kütahya’daki tüm OSB’lerinin yetkililerine,yönetim kurulu üyelerine,teknik elemanlarına  teşekkür ediyor.

      Çünkü sayın vali  her hizmetin bir ekip çalışmasıyla mutlu sona ulaştığını iyi biliyor.Kütahya’nın sayın milletvekillerinden İshak Gazel ‘in de teşhisleri doğrudur.Türkiye’deki yatırımcıların zerre kadar pişmanlık duymaları söz konusu değildir.Çünkü ülkemizde inananlar için sorun yoktur. Güvenlik açısından da en küçük bir sıkıntı söz konusu değildir.OHAL,YATIRIMCILARA DEĞİL,TERÖR ÖRGÜTLERİNEDİR.Türkiye ekonomisiyle,demokrasisiyle dimdik ayaktadır. Yatırımcıların önünü açma noktasında her türlü teşvik ve destek sağlamaya devam edilmektedir ve bu devam edecektir.

      Kütahya’da elleri kolları sıvayan şirketin 16O yıllık bir geçmişe sahip olduğu ifade ediliyor. Bu kadar yıl ayakta kalmış bir şirket te herkese güven veriyor.15 ülkede 63OO kişiye istihdam sağlayan şirketin Hamburger Cotainerboard GmbH  Genel Müdürü  Harald Ganster yatırım kararı süresince Kütahya’nın,Kütahyalının, Kütahya’daki yetkililerin büyük desteğinden memnun.Onun için yer ve su sorunu çok önemliydi. Bunda da sıkıntı yaşanmadı.           

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları