11 Eylül 2021 - Cumartesi

TAVŞANLI’NIN HANIMEFENDİLERİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1021 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                                                                                                                                           
       TAVŞANLI’NIN  HANIMEFENDİLERİ          

     Kadın,dişi  cinsten erişkin insandır.Halk arasında evlenmiş kızlara da kadın deniyor.Tarihte ünlü kadınlar vardır. Her milletin birçok ünlü kadını mevcuttur. Bayan,hanım  yerine kullanılan bir ünvandır. Kadınlığın bütün iyi niteliklerini taşıyan hanım kadınlara”Hanımefendi” denir. İşte Tavşanlı’da da böyle; kadınlığın bütün iyi niteliklerini taşıyan hanımlar,yani hanımefendiler olmuştur. Bunlardan biri de merhum  Hacı Nuran Boyacı  Hanımefendi’ydi. Ben kendisini  çocukluğumdan  tanırım. 3 Ağustos  2020 tarihinde aramızdan ayrılan bu muhterem insan, Tavşanlılı,7 ve 8. Dönem Kütahya Milletvekili merhum Halil Benli ve merhume  Naciye Benli’nin kızlarıydı.
     Aynı zamanda  emekli avukat Ekrem Benli’nin ablası, merhum Ömer Faruk Boyacı’nın eşiydi. Oğlum İstasyon Caddesi’nde( Eski Recep Peker Bulvarı) İmerhum iş insanı İbrahim Tarhan’ın apartmanı’nda otururken zaman zaman  merhum Ömer Boyacı’yı ziyarete giderdim. Merhum Hacı Nuran Boyacı beni kapıda karşılar, merhum eşi Ömer Faruk Boyacı’nın odasına götürür,ikramlarda bulunurdu. Nur yüzlü,güzel bir insandı. Son zamanlarda merhum Ömer Faruk Boyacı’nın gözleri görmez olmuştu. Ama  beni  gönül gözüyle  görürdü. Eski anılarımızı anlatır,tebessüm ettiklerimiz olurdu. Merhum Hacı Nuran Boyacı  rahmetli annemle iyi konuşurlardı.  Her karşılaştığımızda hal hatır sormadan geçmezlerdi.
       Merhum Hacı Nuran Boyacı ,merhum eşi merhum Ömer Faruk Boyacı’ya gözü gibi bakmış,kendisini kollamıştır. Ben buna tanığım. Merhume Hacı Nuran Boyacı, Tavşanlı’nın köklü Aileleri’nden Boyacılar  Ailesi’nin  sevilen bireyiydi. Bir hanımefendiydi. Güzel evlatlar yetiştirmiştir  Eczacı Şerif Boyacı,merhum  doktor   Nihat Boyacı  ,Mustafa Boyacı  Tavşanlılı tarafından sevilmiş,saygı ve sevgi görmüşlerdir.Ailenin gelinleri, Meral Hanım, Nesrin  Hanım  , Hacer  Hanım ve Figen  Hanımlar  da aileyi yüceltmişlerdir.
       Aile bireyleri 3 Ağustos  2020’den itibaren  babaannesiz ve anneannesiz kaldılar. Hacı Nuran Boyacı Hanımefendi, Tavşanlılının yengesiydi. Cenazesi, öğle namazına müteakip , Tavşanlı  Asri Mezarlığı’nda’aile kabristanına 04 Ağustos 2020 tarihinde  toprağa verilmişti. 
       Ben bu yazımda Tavşanlı’nın sadece bir hanımefendisinden söz ettim.Mekanı cennet olsun. Ama  merhum   Hacı Nuran Boyacı gibi Tavşanlı’da  nice hanımefendiler tanırım. Ya Hakk’a ulaşmışlardır ya da hayattadırlar. Asıl önemlisi,  bu yalan dünyaya , bir hanımefendi  olarak veda etmiş olmalarıdır. 
  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları